به گزارش می متالز، در چارچوب سیاستهای جدید شرکت مبنی بر واگذاری معادن به بخش خصوصی، با سرمایهگذاری سه هزار میلیارد ریالی بخش خصوصی استخراج و مقدمات بهرهبرداری از معدن طلای کوه دم آغاز شد.
براساس این گزارش، روز چهارشنبه با انجام نخستین آتشباری، استخراج سالانه ۱۰۰ هزار تن کانسنگ طلای سولفیدی با عیار حد ppm 1.05 و ۱۰ هزار تن کانسنگ مس اکسیدی در معدن طلای کوه دم آغاز شد.
طرح احداث کارخانه تولید شمش طلا به ظرفیت حداقل ۲۰۰ کیلوگرم در سال (در فاز نخست)، از برنامه های تولید و بهره برداری در معدن طلای کوه دم است که ظرفیت تولید با راه اندازی فازهای بعدی افزایش خواهد یافت.
فعالیت معدن طلای کوه دم، علاوه بر رونق تولید و ایجاد اشغال مستقیم برای بیش از ۱۵۰ نفر، شرایط برای توسعه معدن و کارخانه و همچنین بهره برداری از سایر ذخایر معدنی منطقه مهیا خواهد شد.
شرکت سرمایه گذار با تجهیز کارگاه، انجام طراحی های اولیه، تهیه ماشین آلات مورد نیاز و انجام اولین عملیات انفجار جهت استخراج ماده معدنی، فعالیت عمده ای را در این معدن آغاز کرده است.
بر اساس این گزارش ذخیره قطعی کانسنگ طلای سولفیدی در معدن طلای کوه دم یک میلیون و هفت هزار و ۱۶۵ تن است.
داریوش اسماعیلی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن وتجارت به تازگی گفته بود: اکنون کشور برخوردار از یکهزار نقطه امید بخش در زمینه طلاست و بهزودی طلا در ایران نقشی شبیه فولاد را ایفا خواهد کرد.
به گفته وی، بهزودی یک فاز جدید طلا از مرحله استخراج، فرآوری، تولید شمش تا فروش به بانک مرکزی را خواهیم داشت که این امر پایه تحولی در این زمینه محسوب میشود.
پیش از این اعلام شده بود که ظرفیت تولید طلای کشور بیش از ۹ تن است و اکنون معدن طلای زرشوران اذربایجان غربی با ظرفیت سه تن، تولید سالانه نزدیک به یک تن دارد.