به گزارش می متالز، غلامرضا ابوترابی گفت: این اوراق از طریق شرکت بورس اوراق بهادار تهران و شرکت فرابورس ایران منتشر شده و قابل خرید و فروش است. نرخ بازده صکوک ثابت بوده و قیمت هر ورقه آن در بازار سرمایه یک میلیون ریال است. سرمایه گذارانی که دارای کد بورسی باشند، جهت خرید صکوک می توانند با مراجعه به وب سایت sukuk.ir و انتخاب نماد/نمادهای اوراق در حال معامله از طریق کارگزاری خود نسبت به ثبت سفارش اقدام کنند.
مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی توضیح داد: تمامی این اوراق به استثناء نمادهای اجاد۱، افاد۱ و ۲، گندم۲ و سلامت۶ که مربوط به طرح تامین مالی دولت است، بازارگردان دارند و پرداخت اقساط و مبالغ اصل اوراق در سررسید از طریق بانک ها و موسسات اعتباری، شرکت ها و همچنین توثیق سهام به نفع شرکت واسط مالی مربوطه تضمین شده اند؛ علاوه بر اینکه مالکیت دارایی یا منافع مبنای انتشار طی دوره عمر اوراق به وکالت از طرف خریداران اوارق به شرکت واسط مالی(SPV) منتقل می شود.
به گفته ابوترابی، تاکنون مجموعاً بالغ بر ۶۷۱ هزار میلیارد ریال صکوک در بازار سرمایه منتشر و ۷۱ هزار میلیارد ریال آن سررسید شده و مابقی در حال معامله است که در این میان انتشار اوراق منفعت با ۴۸ درصد بیشترین حجم صکوک منتشره را به خود اختصاص داده و این درحالی است که در عرصه جهانی صکوک، ساختار مرابحه و وکالت به ترتیب در حوزه صکوک منتشره داخلی و صکوک منتشره بین المللی بیشترین سهم را دارند؛ به طوری که در سال میلادی گذشته ۳۲ درصد از اوراق مالی اسلامی داخلی در قالب عقد مرابحه منتشر شدند و در حوزه صکوک منتشره بین المللی نیز عقد وکالت با ۵۶ درصد بیشترین حجم را به خود اختصاص داد.
وی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون شش مورد انواع صکوک برای تامین مالی شرکت های لبنیات و بستنی دومینو، کرمان موتور، گروه گسترش نفت و گاز پارسیان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، بانک مسکن و شرکت احداث، نگهداری و بهره برداری آزادراه حرم تا حرم مجموعاً به ارزش ۴۶ هزار میلیارد ریال منتشر شده و ۱۱ مورد انواع صکوک مجموعاً بالغ بر ۱۳۸ هزار میلیارد ریال در دست انتشار است که موافقت اصولی آنها توسط سازمان بورس و اوراق بهادار صادر شده و شرکت های مربوطه در حال طی اقدامات لازم جهت اخذ مجوز انتشار اوراق هستند.