به گزارش می متالز، برات قبادیان در مراسم امضای تفاهم نامه سه جانبه نخستین دوره آموزش تخصصی خودروهای الکتریکی و هیبریدی بین وزارت صنعت، معدن و تجارت، جهاد دانشگاهی (دانشگاه خواجه نصیر طوسی) و شرکت خودروسازان جنوب افزود: این تفاهم نامه نیست بلکه به نوعی قرار داد اجرایی هم هست چون شروع این دوره ها و تربیت اولین گروهی که در ارتباط با اجزای مختلف خودروهای الکتریکی است گام اساسی برای کشورمحسوب می شود.
وی تصریح کرد: درست است که این دوره، آموزش دوره ای فنی و مهارتی است اما اجرایش را به صورت استاندارد باید انجام دهیم و نظارت بر اجرا هم خواهیم داشت.
قبادیان تاکید کرد: اگر سنگ بنای این دوره درست پایه گذاری شود دوره موفقی خواهد بود و درتاریخ کشور هم با شروع تولید خودروهای سبز و پاک گامهای اولیه را برداشته ایم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهارکرد: این اقدام منافع ملی را در پی دارد و اگر به دنبال گامهای دیگری که برای خودروهای الکتریکی برداشته شده باشیم به شعار سال که حمایت از تولید داخلی است هم جامه عمل پوشانده ایم.
قبادیان ادامه داد: الان جامعه جوانی داریم و با وجود 5 میلیون دانشجو شرایط آماده است که علاوه بر تحصیلات آکادمیک دوره های تخصصی و فنی و مهارتی را اجرا کنیم تا فارغ التحصیلان دانشگاهی در مباحث صنایع هایتک امیدوار کننده تر فعالیت کنند.
وی تصریح کرد: با توجه با سابقه و تجربه جهاد دانشگاهی به نتیجه کارخوشبینم.
قبادیان یاد آور شد: وزارت صنعت، معدن و تجارت یک وظایف حاکمیتی دارد و از یک طرف سیاستگذار و از سوی دیگر برنامه ریز کلان ملی و تسهیل گر نیز هست.
وی افزود: ما وظیفه داریم پتانسیل ها و و ظرفیت های کشور را شناسایی کنیم و این ظرفیت در جهاد دانشگاهی هست.
به گفته وی وظیفه دولتها تصدی گری و اجرا نیست بلکه باید بخش خصوصی توانمند را شناسایی و با تسهیل گری وظایف حاکمیتی و ستادی خود را انجام دهد.
گفتنی است با توجه به این تفاهم نامه و با توجه به اهمیت و ضرورت ارتقای سطح دانش و مهارت صنعتگران و دستاندرکاران عرصه انواع خودروها و موتورسیکلتهای الکتریکی، هیبریدی، دوچرخه و اسکوترهای الکتریکی و همچنین گسترش توان علمی نیروی انسانی در راستای پیشبرد برنامه ششم توسعه اقتصادی و اجتماعی در زمینه استفاده بهینه از ظرفیت عظیم آموزشهای علمی و مهارتی، تفاهمنامههای سه جانبهای میان وزارت صنعت، معدن و تجارت، جهاد دانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی و یک شرکت از بخش خصوصی به امضا رسید.
بر اساس این تفاهمنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت متعهد شد که اقداماتی در زمینه اولویت قرار دادن بهرهبرداری از توان و ظرفیت علمی – تخصصی و آموزشی جهاد دانشگاهی و شرکت در راستای اجرای دورههای خودروهای الکتریکی و هیبریدی، حمایت از راهاندازی مرکز آموزشی خودروهای هیبریدی و الکتریکی که توسط جهاد دانشگاهی انجام میشود و معرفی فراگیران انجام دهد.
بر این اساس جهاد دانشگاهی نیز در نامههایی در زمینههای طراحی و نظارت بر الگوی آموزشی دوره، تعیین اهداف آموزشی و یادگیری، انتخاب اساتید برجسته، تعیین روشهای ارزیابی مخاطبان بر پایه الگوهای استاندارد و بررسی اثربخشی و فراهم کردن تمام فرآیندهای آموزشی مورد نیاز مانند تامین فضای آموزشی، جذب و ثبت نام و آموزش فراگیران و صدور گواهینامه پایان دوره اجرایی کند.
مدت اجرای این تفاهمنامه 4 سال تعیین شد که پس از اتمام مدت تفاهمنامه با توافق طرفین این زمان قابل بازنگری و تمدید است.
برای انجام اقدامات پیشبینی شده در این تفاهمنامه جلسه شورای برنامهریزی و هماهنگی مرکب از نمایندگان این سه نهاد هر چهار سال یک بار تشکیل خواهد شد و مسئولیت برنامهریزی، هماهنگی و پیگیری اجرای این تفاهمنامه بر عهده دبیرخانه این شورا است.