امید فلاح گفت: طرح های تجهیز معدن زون های 6و7و8 پروده یک با سرمایه گذاری شرکت ذوب آهن اصفهان، تجهیز معدن بلوک 4 پروده 4 طبس با سرمایه گذاری شرکت سامان کاوش طبس، بلوک 1 پروده شرقی با سرمایه گذاری شرکت سامان فراز قشم و بلوک 2و 3 پروده شرقی با سرمایه گذاری شرکت فولاد زرند ایرانیان در سال 95 به مناقصه گذاشته شده و جذب سرمایه برای آنها صورت گرفته که در مجموع یک میلیون تن زغالسنگ کنسانتره و 250 میلیون یورو سرمایه گذاری را به همراه داشته است.
وی افزود : در حال حاضر نیز طرح تجهیز معدن زغالسنگ حرارتی کوچکعلی شمالی با ظرفیت تولید سالانه 200 هزار تن کنسانتره از سوی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران به مناقصه گذاشته شده است. پیش بینی ها حاکی از آن است که با توجه به روند رو به رشد بازار زغالسنگ کک شو و حرارتی در جهان و منطقه و همچنین وجود مزایای متعدد مناطق زغالدار طبس، استقبال سرمایه گذاران در این بخش قابل توجه خواهد بود.
فلاح ادامه داد: وجود ذخایرعظیم زغالسنگ با ویژگی های مطلوب کیفی و کمی برای واحدهای کک سازی کشور، هزینه سرمایه گذاری پائین در زمینه اکتشاف، تجهیز معادن و تکمیل زیرساخت های مورد نیاز، حفظ و توجه به منابع طبیعی و محیط زیست، امکان مکانیزاسیون معادن و ایجاد معادن با ظرفیت مناسب و دسترسی آسان به صنایع پایین دستی کک و فولاد اهم مزایای سرمایه گذاری در این منطقه به شمار می روند.
وی درباره میزان ذخایر زغالسنگ طبس گفت: مناطق زغال دار طبس مشتمل بر حوزه های زغال دار مزینو، آبدوغی، کوچکعلی و پروده با مساحتی مشتمل بر 30 هزار کیلومترمربع و ذخیره قابل استخراج 3 میلیارد تن زغال کک شو و حرارتی، در تکمیل و توسعه زنجیره ارزش تولید انرژی و فولاد در کشور از نقش ممتاز و راهبردی برخوردار است.
فلاح افزود: همچنین منطقه پروده با حدود 1200 کیلومتر مربع مشتمل بر 5 منطقه پروده (1)، (2)، (3)، (4) و پروده شرقی دارای ذخیره ای معادل 1,1 میلیارد تن زغالسنگ کک شو و 1.4 میلیارد تن زغالسنگ حرارتی است.
وی ادامه داد: تاکنون و به جهت بهره برداری از نیمی از ذخایر مربوط به زغالسنگ کک شو از سوی بخش خصوصی و فاینانس، سرمایه گذاری صورت گرفته است. بقیه ذخایر در مرحله برگزاری مناقصه برای جذب سرمایه گذار و یا طی اقدامات مربوط به انجام اکتشافات تفصیلی قرار دارند.