تاریخ: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۱۰
بازدید: ۲۶۵
کد خبر: ۱۳۹۸۳۲
سرویس خبر : انرژی

صرفه‌جویی ۸ میلیارد دلاری با کاهش ۵۰ درصدی مصرف انرژی

می متالز - مدیر عامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت با بیان اینکه مصرف انرژی روزانه ایران در شرایط فعلی ۶.۳ میلیون بشکه است، گفت: این در شرایطی است که ظرفیت بهینه‌سازی معادل ۳.۵ میلیون بشکه انرژی در روز در کشور باید ایجاد شود که می‌تواند ۶ تا ۸ میلیارد دلار صرفه‌جویی به دنبال داشته باشد.
صرفه‌جویی ۸ میلیارد دلاری با کاهش ۵۰ درصدی مصرف انرژی

به گزارش می متالز، علی مبینی دهکردی امروز (شنبه) در نشستی خبری با بیان اینکه ظرفیت فعلی کشور با دهه‌های گذشته قابل مقایسه نیست، توضیح داد: چنانچه بتوانیم برنامه‌ریزی خوبی داشته باشیم و به مردم اعتماد و از ظرفیت‌ها استفاده کنیم، هر آنچه که غیرممکن تلقی می‌شود، ممکن خواهد شد.

وی با اشاره به شیوع کرونا و تحت تاثیر قرار گرفتن کرونا و همزمانی تحریم‌ها با این شرایط و محدودیت‌های انتقال فناوری و …افزود: چنانچه بخواهیم برنامه‌ای برای برون رفت از این شرایط داشته باشیم، چه مختصاتی نیاز دارد، در عین حال مفهوم بهینه‌سازی را مشخص نکرده‌ایم.

وی گفت: ظرفیت‌های بزرگی برای خلق منبع مالی داریم که بوسیله جلوگیری از اتلاف انرژی و بهینه‌سازی محقق می‌شود.

مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت با بیان اینکه فرهنگ تقاضا و مصرف چگونه است، اضافه کرد: شدت مصرف انرژی در ایران بالاترین شاخص در جهان است .

وی افزود: ضرورت دارد بازار بهینه سازی انرژی را شکل دهیم که دولت تنظیمگر و رگولاتور باشد و در عین حال تمام ذینفعان در آن دخیل باشند.

مبینی با بیان اینکه در نیروگاه‌ها بخش خصوصی تا حدی فعال شده است، گفت: امروز کمبود قوانین و مقررات در کشور نداریم، اما باید راه حل مدیریت چالشها را پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه بازار بهینه سازی انرژی در ایران با توجه به شرایط موجود نزدیک به ۳.۵ میلیون بشکه نفت خام در روز است، گفت: این عدد به معنای قابلیت صرفه جویی این میزان انرژی در کشور در هر شبانه روز است.

مبینی افزود: براساس تراز سال ۹۷، مصرف فعلی انرژی کشور معادل ۶.۳ میلیون بشکه نفت در روز است که چنانچه برنامه های بهینه سازی انجام شود، قابلیت صرفه جویی ۵۰ درصدی مصرف انرژی وجود خواهد داشت.

مدیر عامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت تاکید کرد: در طول دهه های اخیر عرضه انرژی اولیه کشور بطور متوسط سالانه سه درصد رشد داشته و با توجه به رشد تولید ناخالص داخلی موجب روند افزایشی شدت مصرف انرژی اولیه شده است. در حالی که شدت مصرف انرژی جهان در طول دهه های گذشته روند کاهشی داشته است.

وی با اشاره به اینکه شدت عرضه انرژی در ایران بیش از سه برابر متوسط جهانی است، گفت: ایران از نظر میزان عرضه انرژی نزدیک به کشور المان است اما شدت انرژی ایران ۶ برابر آلمان است.

مبینی با بیان اینکه میزان تولید ناخالص آلمان با توجه به شاخص برابری قدرت خرید بیش از سه برابر و بدون در نظر گرفتن این شاخص ۶ برابر ایران است، افزود: این اعداد نشان می دهد مصرف انرژی در ایران در خدمت بخش غیر مولد است.

وی ضمن تاکید بر اینکه شدت مصرف انرژی در ایران باید در ۱۰ سال آینده نصف شود، افزود: لازم است با بهینه سازی برای اقتصاد بعد از کرونا خلق منبع شود و بازار بهینه سازی انرژی را تشکیل دهیم.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت گفت: قوانین مورد نیاز بهینه سازی مصوب شده و بهترین قانون نیز سیاست های کلی اصلاح الگوی مصرف است.

وی تاکید کرد: طرح هایی در زمینه حمل و نقل با توجه به منابع بند ق مصوب شده و همچنین بهینه سازی ۶۰۰ هزار موتورخانه که در کاهش مصرف تاثیر گذارند و برقدار کردن چاه های کشاورزی نیز در این زمینه در حال پیگیری است.

به گفته مبینی، لازم است از دانشگاه ها برای بهینه سازی استفاده شود و هر کدام از دانشگاه ها در رابطه با یکی از موارد بهینه سازی کار کنند.

وی در زمینه بهینه سازی افزود: وزارت نفت مورد انتقاد است که چه میزان پالایشگاه مورد نیاز کشور است. وزیر نفت ماموریت داد تا وضعیت حمل و نقل جهان در سال ۱۴۲۰ مورد مطالعه قرار گیرد.

مبینی تاکید کرد: بر اساس این مطالعات، سند حمل و نقل کشور تدوین شد.در مرحله بعد وضعیت تولید و مصرف گاز مورد توجه قرار گرفت.

وی گفت: با حفظ شدت مصرف انرژی باید در ۲۰ سال آینده ۵۰۰ میلیون متر مکعب گاز در روز وارد کنیم. در گاز بحث تولید از بحث مصرف جدا شده تا سهم صنعت پتروشیمی در نظر گرفته شود.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت اضافه کرد: براساس سند نخست ما در ۲۰ سال آینده ۲.۷ میلیون بشکه ظرفیت پالایشی نیاز داریم.

عناوین برگزیده