تاریخ: ۳۱ فروردين ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۳۸
بازدید: ۱۹۶
کد خبر: ۱۴۰۲۱
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

هند هم هدف جنگ تجاری واشنگتن قرار گرفت

می متالز - به دنبال رویارویی تجاری میان واشنگتن با برخی کشورها نظیر پکن و کره جنوبی بر سر تعرفه های گمرکی ، دولت هند نیز از برنامه های جدید دونالد ترامپ برای بازبینی روابط اقتصادی با جنوب آسیا در امان نمانده و اکنون هدف جنگ تجاری واشنگتن قرار گرفته است.
هند هم هدف جنگ تجاری واشنگتن قرار گرفت

به گزارش می متالز، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا کشور‌هایی مانند هند و چین را به وضع تعرفه‌های مالیاتی متقابل تهدید کرده و اعلام کرده است که این کشور‌ها باید تعرفه‌های مالیاتی مشابه با آمریکا تصویب کنند.

ترامپ پس از وضع مالیات ۲۵ و ۱۰ درصدی به ترتیب برای واردات فولاد و آلومینیوم از تمام کشور‌ها به جز مکزیک و کانادا گفت: ما قصد داریم طرح مالیات متقابل را به اجرا بگذاریم تا اگر چین و هند مالیات‌هایی ۲۵ درصدی و یا ۵۰ درصدی برای واردات کالای ما در نظر بگیرند، آمریکا نیز دارای شماره گذاری مشابه باشد.

به گفته مقامات آمریکایی، اختلاف تجاری بوجود آمده میان آمریکا و هند به دلیل وضع تعرفه های گمرکی نابرابر از سوی دو کشور است چرا که تعرفه متوسط آمریکا کمی بیش از سه درصد درحالی که تعرفه درنظر گرفته شده از سوی هند ۱۳ درصد است.

موضوع تعرفه های گمرکی دو کشور اخیرا نیز موضوع گفت و گوی مارک لینسکوت نماینده تجاری آمریکا در دهلی نو قرار گرفت.

هدف اصلی هند در حال حاضردستیابی به معافیت از تعرفه های وضع شده از سوی آمریکا برای واردات فولاد و آلومینیوم می باشد.

از آغاز ماه گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در دو تصمیم مختلف تعرفه های گمرکی را برای کالای خارجی افزایش داده است. ترامپ تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم را افزایش داد که این تصمیم بر صادرات هند تاثیر گذاشت.

اما برغم سیاست های خصمانه آمریکا، مقامات ارشد وزارت بازرگانی هند اعلام کرده اند به دنبال بررسی تمام گزینه ها برای دریافت معافیت صادرات فولاد و آلومینوم به آمریکا هستند.

هند نسبت به افزایش تعرفه های گمرکی از سوی دولت ترامپ ابراز نگرانی کرده و آن را خلاف قوانین سازمان تجارت جهانی دانسته است.

سورش پرابو وزیر بازرگانی هند در این خصوص تاکید کرده است که اقدامات یکطرفه آمریکا و همخوانی آنها با قوانین سازمان تجارت جهانی باید دقیقا بررسی شود.

هند ۱۶.۱۳ درصد از صادرات خود را به مقصد آمریکا انجام می دهد و آمریکا دارای بیشترین سهم در صادرات هند به جهان است . این در حالیست که پکن مشتری ۳.۴۲ درصد از صادرات دهلی نو است و چین چهارمین کشور بزرگ وارد کننده کالای هندی محسوب می شود.

هر چند بنا به داده های منتشر شده از سوی وزارت بازرگانی هند، در طول ماه های آوریل ۲۰۱۷ تا ژانویه ۲۰۱۸ صادرات آهن و فولاد هند در مقایسه با سال مدت مشابه آن در سال گذشته ۴۱.۶ درصد افزایش یافته است ، تنها ۵ درصد از صادرات هند به آمریکا را فلزات تشکیل می دهند و از این بین هم تنها ۳ درصد از صادرات این کشور محصول فولاد می باشد.

مقامات هندی می‌گویند به دلیل افزایش تعرفه گمرگی برای واردات آلومینیوم و فولاد توسط آمریکا، از این کشور در سازمان تجارت جهانی شکایت خواهند کرد.

در عین حال آنها معتقدند با توجه به منافع عظیم هند، مبنی بر حضور مهندسان آن در شاخه نرم افزار و سایر حرفه‌های تخصصی در آمریکا و همچنین صادرات نرم افزار به آن کشور، دهلی نو باید بسیار در شکایت از آمریکا محتاطانه عمل کند.

نرم افزار حدود نیمی از صادرات خدمات هند را به خود اختصاص داده است. از صادرات نرم افزار هند به جهان ۸۰ درصد آن با مقصد آمریکا انجام می‌شود و شرکت‌های آمریکایی به محصولات و همچنین کارمندان حرفه‌ای هند وابسته هستند.

به اعتقاد کارشناسان آمریکایی ، چندین برنامه یارانه‌ای هند به صادر کنندگان این کشور سود می‌رسانند که این امر به آن‌ها اجازه می‌دهد تا کالای خود را با قیمتی ارزانتر به فروش برسانند. این برنامه‌ها به قیمت صدمه به کارگران و صادرکنندگان آمریکایی تمام می‌شود.

با توجه به داده‌های دولت هند، هزاران شرکت هندی که از برنامه‌های یارانه‌ای این کشور استفاده می‌کنند سالانه یک سود هفت میلیارد دلاری بدست می‌آورند.

آمریکا پیش از این نیز در نشست وزرای سازمان تجارت جهانی در آرژانتین با انتظارات هند در مورد بهبود برنامه یارانه‌های غذایی مخالفت کرده بود.

در این نشست هند آمریکا را متهم به نقض تعهدات خود کرد. هند و آمریکا همچنین در مورد وضعیت  کشور در حال توسعه هند در سازمان تجارت جهانی با یکدیگر مشاجره کردند.

هند سعی کرده است تا در سازمان تجارت جهانی به یک تصمیم جامع در خصوص انبار کردن عمومی غلات غذایی برسد. هند می‌خواهد بدون اینکه از سوی این سازمان مورد چالش قرار بگیرد اقدام به خرید، ذخیره و همچنین فروش مواد غذایی بکند.

علاوه بر آن، وزارت خزانه‌داری آمریکا به تازگی هند را به همراه پنج کشور دیگر در فهرست کشورهایی قرار داد که به اعتقاد واشنگتن به دلیل پیروی از سیاست های ارزی خاص، از ارزهای خارجی سو استفاده می کنند.

آمریکا اعلام کرد این فهرست شامل همکاران بزرگ تجاری آمریکا می شود که لازم است آمریکا به دفت رفتارهای ارزی آنها را رصد کند تا از تعاملات ارزی دوجانبه سودجویی نکنند.

علاوه بر هند چهار کشور دیگر از جمله چین، آلمان، ژاپن، کره و سوئیس هم در این فهرست قرار دارند.
درحالی که در گزارش وزارت خزانه داری آمریکا هیچ یک از پنج همکار بزرگ تجاری این کشور از ارز های خود برای ضربه زدن به اقتصاد این کشور سوء استفاده نکرده اند اما تعدادی از کشور ها از جمله چین بخش اعظمی از کسری تجاری آمریکا را تشکیل می دهند.

بر اساس همین گزارش، کسری تجاری این کشور با چین ۳۳۷ میلیارد دلار است درحالی که مجموع کسری تجاری آن با بقیه جهان برابر ۵۶۶ میلیارد دلار است.

استیو مانچین وزیر خزانه داری آمریکا خواستار اصلاح سیاست‌های این کشورها به نفع کاهش کسری تجاری شده است.

کنگره آمریکا برای شناسایی کشورهایی که به اعتقاد آن قصد دارند از طریق مدیریت غیر واقعی ارز های خود به یک منفعت تجاری برسند به همین گزارش استناد می کند.

در این گزارش آمده است هند که دارای۲۳ میلیارد دلار مازاد تجاری با آمریکا است در سه ماه اول سال ۲۰۱۷ با وجود افزایش ارزش روپیه به خرید ارز خارجی خود ادامه داده است.

وزارت خزانه داری آمریکا از تمام کشور های موجود در لیست خود درخواست کرد تا با انجام اصلاحات تجاری برای رفع کسری یا مازاد تجاری خود اقدام کنند.

هند در مناقشه تجاری بین آمریکا و چین، نقش تماشاگری بیطرف را بازی می کند که بر اساس سنت طولانی این کشور مبنی بر حمایت از یک نظام تجاری بین المللی مبتنی به قانون عمل می کند.

هند همیشه موضع آزادانه ای در مقابل مسائل تجاری اتخاذ کرده است که به وقوع یک بحران تجاری علاقه ای ندارد.

تعرفه های گمرکی چین برای واردات محصولات کشاورزی بالاست و به همین دلیل هند از ناحیه صادرات کشاورزی به این کشور ضرر می کند.

در عین حال، به‌رغم رقابت های منطقه ای و بین المللی شدیدی که بین هند و همسایه شرقی آن در عرصه های مختلف جاریست، به نظر می رسد تغییر موضع تجاری آمریکا به سوی سیاست های محافظه کارانه و آغاز جنگ تجاری دونالد ترامپ رییس جمهوری این کشور علیه بقیه جهان سبب شده است تا دو کشور برغم رقابت های منطقه ای به یکدیگر نزدیک تر شده و برای کاهش کسری تجاری میان خود تلاش کنند.

تقویت مناسبات تجاری دوجانبه، بی شک انگیزه مثبتی در مقامات هند و چین برای حال مسایل دیگری مانند مناقشات ارضی و حضور نظامی در منطقه ایجاد خواهد کرد که این خود به ارتقا نقش و نفوذ هند در قاره آسیا کمک کرده و با تقویت نقش آن، جایگاه آن در اقتصاد و سیاست جهان را نیز بهبود خواهد بخشید.

عناوین برگزیده