تاریخ: ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۵:۲۶
بازدید: ۳۶
کد خبر: ۳۸۰۴۵۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بیشترین سودآوری در بازار‌های مالی طی ۴۰ روز اخیر

بیشترین سودآوری در بازار‌های مالی طی ۴۰ روز اخیر
‌می‌متالز - حدود چهل روز از حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان می‌گذرد و اگر این چهل روز را به دو دوره ۱۲ روزه جنگ و ۲۸ روزه آتش بس تقسیم کنیم بازار‌های مختلف روند‌های مختلفی را در این دو دوره پشت سر گذاشته‌اند.

به گزارش می‌متالز، حدود چهل روز از حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان می‌گذرد و اگر این چهل روز را به دو دوره ۱۲ روزه جنگ و ۲۸ روزه آتش بس تقسیم کنیم، بازار‌های مختلف روند‌های متفاوتی را طی این دو دوره پشت سر گذاشته‌اند. این دو روند به طور کلی در اغلب دارایی‌های مالی تقویت کننده یکدیگر بوده‌اند که در ادامه به آن پرداخته خواهد شد.

در این مدت، بازار دلار با رشدی متوازن و غیرهیجانی معادل ۶.۲ درصد روبه‌رو شده و در تاریخ تنظیم این گزارش به ۸۷ هزار و ۸۹۵ تومان رسید. این میزان رشد که در دوره جنگ به حدود ۱۰ درصد رسیده و دلار به نزدیکی ۹۵ هزار تومان رسیده بود، در دوره آتش بس تعدیل شده و به طور کلی روند قابل قبولی را از خود نشان داد. همچنین، قیمت هر سکه تمام بهار آزادی و سکه امامی به ترتیب با رشد ۶ و ۵.۵ درصدی مواجه شدند که بخشی از این افزایش قیمت‌ها ناشی از رشد قیمت جهانی طلا در پی تشدید ریسک‌های ژئوپلیتیک در منطقه بود.

رشد معقول و آرام در این بازار‌ها به ویژه در مورد نیم سکه و ربع سکه که حتی با کاهش قیمت مواجه بودند، ناشی از سیاست‌های دولت در کنترل بازار بوده و تنش و هیجان جامعه در خرید و فروش این دارایی‌ها را کاهش داده است. در طول جنگ، بازار‌های طلا و دلار تقریبا تعطیل بودند و نرخ‌های معاملاتی اعلام نمی‌شد، که باعث سردرگمی فروشندگان و توقف معاملات در استان‌های غیرمبتلا به جنگ شد و این امر عدم جهش قیمتی در بازار را به دنبال داشت.

پس از بازگشایی بازار، قیمت طلای گرمی بیش از ۷ درصد رشد کرد، در حالی که معمولاً در ماه‌های محرم و صفر کاهش قیمت در این بازار مشاهده می‌شود. با این حال، افزایش قیمت جهانی طلا نیز بر بازار تأثیر گذاشت. نکته جالب توجه این است که همه صندوق‌های طلای بورسی در این دوره به رشد قابل توجهی دست یافتند. برخی از این صندوق‌ها برخلاف روند بازار‌های ارز و طلا، شاهد رشد‌های دورقمی بودند. صندوق‌های طلای تابان تمدن، کهربا، گنج و مثقال به ترتیب بیش از ۱۱ درصد افزایش ارزش را تجربه کردند و بالاترین رشد‌ها را به ثبت رساندند.

آتش فیروزه، زرفام، گوهر کیان، ناب، نفیس و جواهر نیز بیش از ۱۰ درصد رشد را تجربه کردند و دیگر صندوق‌ها رشد‌های تک رقمی را به دست آوردند. در میان این صندوق‌ها، طلای کیمیا با ۳ درصد رشد کمترین افزایش ارزش را نشان داد.

نکته قابل توجه دیگر آن است که در حالی که بورس تهران در همین مدت با افت ۵ درصدی روبه‌رو بوده، صندوق‌های طلای بورسی رشد‌های خوبی را تجربه کردند. این در حالی است که در روز‌های ابتدایی پس از بازگشایی بورس، خروج سنگین نقدینگی به دلیل نگرانی از کاهش نقدشوندگی بازار مشاهده شد، اما به نظر می‌رسد صندوق‌های مستقر بر طلا یکی از مقاصد این نقدینگی‌ها در دوره میان مدت بوده‌اند. به این ترتیب، صندوق‌های مبتنی بر طلای بورس از دیگر بازار‌های دارایی بازدهی بیشتری داشته و موفق ظاهر شدند.

ریسک‌های کمتر صندوق‌های طلا در زمان جنگ واقعیت آن است که صندوق‌های سرمایه‌گذاری مبتنی بر طلا در شرایط جنگ و افزایش ریسک‌های منطقه‌ای، تابع وضعیت بازار فیزیکی هستند. این تحلیل بر اساس شواهد موجود صورت می‌گیرد که معمولاً این دو نوع سرمایه‌گذاری در نقاط مقابل یکدیگر قرار دارند.

چشم‌انداز آتی بازار‌های مالی به این پرسش مهم بستگی دارد که آیا جنگ می‌شود یا خیر. در حالی که شواهدی از احتمال وقوع جنگ حکایت دارد، جمهوری اسلامی با تأکید بر دیپلماسی، به تقویت توان دفاعی خود ادامه می‌دهد. مکانیسم ماشه اروپایی‌ها نیز در این زمینه ابهاماتی را ایجاد کرده است.

به طور کلی، صندوق‌های طلا و بازار فیزیکی آن از تصمیمات ایرانیان و همچنین تأثیرات منطقه‌ای بر افق دید سرمایه‌گذاران جهانی تأثیر خواهند پذیرفت، که به نظر می‌رسد تأثیری مثبت و رو به رشد خواهد داشت.

منبع: بورس نیوز

عناوین برگزیده