
به گزارش میمتالز، مینا جعفری، کارشناس اقتصادی با تأکید بر نقش مؤثر بانک مرکزی در مدیریت شرایط بحرانی گفت: در دوران جنگ تحمیلی ۱۲ روزه؛ ملت شریف و قدرتمند ایران همچون راستقامتان عرصه ایثار و صلابت، با شجاعت تمام بر بحرانها غلبه کرده و بیش از پیش از مقام معظم رهبری و دولت حمایت کردند.
وی افزود: توانمندی، انعطافپذیری و مدیریت بحران بانک مرکزی در فضای پولی و مالی، فراتر از انتظار فعالان اقتصادی بود و تحسین عمومی نسبت به این عملکرد شایسته را برانگیخت.
جعفری گفت: با وجود پیشبینیها درباره نوسانات شدید در بازار ارز و بورس و همچنین حملات سایبری مربوط به هک برخی سامانههای بانکی، نظام بانکی توانست با پایداری، فعالیت تخصصی و حساس خدمات پولی و بانکی سراسری را حفظ کند تا در آن لحظات حساس، مردم و فعالان اقتصادی بتوانند امور روزمره خود را انجام دهند.
او اظهار کرد: هرچند بانک سپه دچار اختلالاتی شد، اما انتظارات عمومی در سطح شبکه بانکی فراتر از این بود. از اینرو، جای تقدیر دارد که با حضور بهموقع و هوشمندانه مدیریت بانک مرکزی از فروپاشی زیرساختها و گسست شبکه بانکی جلوگیری شد.
این کارشناس اقتصادی همچنین حضور میدانی رئیسکل بانک مرکزی در روزهای نخست جنگ ۱۲ روزه و بازدیدهای مستمر از شعب بانکها را ارزشمند دانست و افزود: این موضوع، تاثیر مهمی در حفظ آرامش روانی جامعه و تداوم فعالیتهای اقتصادی مردم ایفا کرد. چنین عملکردهای جهادی و انقلابی در میدان عمل، نماد حس وطندوستی و وفاق ملی است و موجب تقویت روحیه ملی در برابر تهدیدها میشود.
جعفری درباره تأمین ارز کالاهای اساسی در روزهای جنگ نیز تأکید کرد: توانایی دولت و بانک مرکزی در تأمین ارز مورد نیاز برای دارو و کالاهای اساسی، اقدامی مثالزدنی و بینظیر بود. این اقدام در شرایطی انجام شد که دشمن صهیونیستی با تجاوز به خاک کشور، در پی وارد آوردن فشار اقتصادی بود؛ با این حال، تأمین مالی مناسب و بهموقع، بخش بزرگی از نگرانیهای مردم را کاهش داد.
وی در پایان گفت: دولت هماکنون با بحرانهایی، چون تأثیرات جنگ تحمیلی اخیر، کسری بودجه، و لزوم بازسازی زیرساختهای آسیبدیده مواجه است که با پشتیبانی بانک مرکزی و رویکرد ثباتسازی در بازارهای مالی، محقق خواهد شد؛ ضمن اینکه باید تقویت حوزههای دفاعی را نیز در اولویت قرار دهد.