تاریخ: ۳۱ فروردين ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۴۱
بازدید: ۱۸۶
کد خبر: ۱۴۰۲۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

خصوصی سازی واقعی، تنها راه نجات اقتصاد کشور

می متالز - دکتر بهرام شکوری رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران در برنامه تیتر امشب دوشنبه 27 فروردین ماه گفت: خصوصی سازی واقعی، تنها راه نجات اقتصاد کشور است.
خصوصی سازی واقعی، تنها راه نجات اقتصاد کشور

به گزارش می متالز، رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی با تاکید بر اینکه دولت هیچ کمکی به بهره وری اقتصادی کشور نمی کند گفت: تنها راه رسیدن به رشد اقتصادی و برون رفت از شرایط کنونی، حمایت تمام قد از بخش خصوصی واقعی است.

بهرام شکوری رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی در برنامه تیتر امشب گفت: رقابت پذیری مبانی رتبه بندی در اقتصاد است که این رتبه در این دولت ۷ پله بهبود یافته است، و در حال حاضر رتبه ایران در منطقه ۱۳ است که البته رتبه خوبی به حساب نمی آید، عامل اصلی آن هم برمی گردد به کاغذ بازی های دست و پاگیر، بی ثباتی در سیاست گذاری اقتصادی، نوسانات قیمت، تورم، زیرساختهای ضعیف که همه اینها موجب شده تا نتوانیم در دنیا دست به رقابت بزنیم.

او گفت: ایران خودرو به ازای هر کارگر فقط ۷ خودرو تولید می کند درحالی که سیتروئن بیش از ۹۰ خودرو تولید می کند. ما به تعدیل نیرو اعتقاد داریم زیرا نیروهای بیکار، خود راندمان و بهره وری را کاهش می دهند اگرچه این تفکر به روند بیکاری در کشور دامن می زند اما در طولانی مدت سودآور خواهد بود.

شکوری ادامه داد: بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی خوب عمل می کند، ما قادریم تا فارغ التحصیلان دانشگاهی را آموزش داده و از آنها نیروی کارآمد بسازیم.

دکتر بهرام شکوری افزود: بخش خصوصی ما همانند سایر بخش های خصوصی در دنیا عمل می کند اما از آنجایی که سهم آن در اقتصاد کم است لذا چندان تاثیری هم در اقتصاد کشور ندارد لذا باید خصوصی سازی واقعی انجام شود، این بدان معنا نیست که همه این ادارات به بخش خصوصی فروخته شود بلکه می توان مدریت این واحدها را به بخش خصوصی سپرد تا به بهره وری و سودآوری برسند.

او گفت: متاسفانه با اعمال سیاست هایی خاص بعد از اجرای اصل ۴۴، دولت بزرگتر شد و بخش خصوصی ضعیف تر، ما برندهای خوبی هم در صنعت و هم در خوراکی در کشور داریم که توانسته اند بازارهای جهانی را فتح کنند، اما متاسفانه سهم آنها در اقتصاد کشور کم است، اگر به دنبال بهبود اقتصاد کشور هستیم باید دولت هم پای کار بیاید و جلوی مقاومت ها گرفته شود.

رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی با اشاره به اینکه بهره وری ما در بخش خصوصی با استاندارد های دنیا هماهنگ است، اگر جایی کمتر است بدان دلیل است که هنوز خصوصی سازی انجام نشده است تصریح کرد: نجات کشور در اجرای خصوصی سازی واقعی است. اگر اقتصاد مقاومتی اجرا شود رشد اقتصادی محقق می شود، اشتغال زایی صورت می گیرد و در کنار آن حمایت از کالای داخلی هم تحقق می یابد.

صادق نجفی مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی نیز در این برنامه گفت: صنایع کوچک از نظر ساختاری و نیز از نظر تکنولوژی کوچک هستند و درست به همین دلیل نمی توانند تولیدات باکیفیت، رقابتی و انبوه داشته باشند، اما با این حال هم می توان بخشی از این بهره وری را با آموزش به روز کرد.

او افزود: برای بالابردن بهره وری باید از فارغ التحصیلان دانشگاهی، کارورز جذب کرد تا آنها با دانشی که دارند، تخصص خود را در تکنولوژی های روز به کار بگیرند.

نجفی ادامه داد: نوسازی و بازسازی و تکنولوژی نیاز امروز کشور است و به همین دلیل اولویت اصلی ما نیز به حساب می آید.

او گفت: امروز در دنیا کسی تولیدات خود را انبار نمی کند بلکه از طریق شبکه های خود به بازار تزریق می کند. حال ما نیز باید بتوانیم بخشی از هزینه های تولید خود را به کمک بهره وری کاهش دهیم.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی افزود: ما در شرایط موجود جوانانی داریم که می توانند کارهای بزرگی انجام دهند بنابراین باید از این پتانسیل استفاده کنیم موضوعی که متاسفانه کمتر مورد توجه قرار داده ایم.

محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس هم که به صورت تلفنی در برنامه حضور داشت گفت: در حوزه بهره وری عدم وجود شفافیت در قیمت خود معظلی بزرگ به حساب می آید، زمانی که اقتصاد به سمت عدم شفافیت حرکت می کند رانت هایی را ایجاد می کند که نتیجه آن عدم بهره وری است.

او گفت: زیرساختهایی که ما نیاز داریم رسیدن به قیمت های واقعی است، مهمترین مشکل بعد از این امر حضور دولت در اقتصاد است، با وجود آنکه اصل ۴۴ در کشور ایجاد شده اما اجرای ناقص آن موجب شده تا میزان بهره وری صنایع کاهش یابد، در سالهای قبل حضور دولت در اقتصاد مستقیم بود که در آن اخلال ایجاد می کرد

این نماینده مجلس ادامه داد:امروز دخاتل دولت به صورت غیر مستقیم صورت می گیرد که بدترین وضعیت در بهره وری اقتصادی به حساب می آید زیرا مالکیت در دست دولت نیست اما مدیریت در انحصار دولت است، در این شرایط رشد اقتصادی دنبال نمی شود و بخش خصوصی هم امکان حضور در این بازار را ندارد.

عناوین برگزیده
محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین امضای فاز اول قرارداد‌های احداث کارخانه تبدیل هماتیت به مگنتیت به روش RHF و پایلوت توسعه فناوری استحصال معادن کم‌عیار به روش بستر سیال (SMR):

فولاد مبارکه در حوزه تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین می‌تواند یک دنبال‌کننده هوشمند باشد