به گزارش می متالز، هدایتالله جمالیپور در آخرین جلسه شورای معادن استان که عصر امروز در سالن جلسات دفتر استانداری برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به صدماتی که فعالیت معادن به راههای روستایی وارد میکند، باید یک درصد از درآمد معادن سطح استان به بهسازی و نوسازی راههای تخریبشده روستایی اختصاص پیدا کند.
وی اضافه کرد: متاسفانه حرکت خودروهای سنگین حمل بار توسط معادن در راههای روستایی سبب تخریب بیش از حد این جادهها شده؛ بنابراین معدنداران ما موظف هستند که با اختصاص بخشی از درآمد و سود فعالیت خود تخریب راههای روستایی را جبران کنند.
جمالیپور ادامه داد: هیچ خودرویی حق ندارد با بیش از 4 تن وزن در راههای روستایی که توسط دولت ساخته شده، تردد کند؛ چرا که این تردد سبب صدمه به زیرساخت جادهها و محورهای روستایی استان میشود و باید این صدمه به هر طریق جبران شود تا روستاییان ما مشکلی برای تردد در مسیرهای روستایی نداشته باشند.
مدیرکل اداره راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین هم در ادامه این جلسه با تاکید بر اینکه معادن باید جادهها و راههای مخصوص به خود داشته باشند، گفت: متاسفانه یکی از دلایل اصلی تخریب راههای روستایی همین تردد خودروهای سنگین معادن با اضافه بار در این مسیرهاست که عمر راههای روستایی ما را به یک دهم کاهش داده است.
جواد حقلطفی افزود: با توجه به اینکه جادههای روستایی با صرف هزینههای بالا توسط دولت و برای عبور و مرور خودروهای سواری ساخته میشوند، معدنداران و معدنکاران استان قزوین باید موظف شوند که در صورت عبور دادن خودروهای سنگین خود از این مسیرها خسارت تخریب جادههای روستایی را بپردازند.
وی ادامه داد: متاسفانه خرابی راههای روستایی خسارتهای زیادی را هم به خودروها و ماشینآلات راهداری وارد کرده و سبب شده هر سال بخش زیادی از اعتبارات اداره کل راهداری و حملونقل جادهای صرف تعمیر این خودروها و خرید قطعات یدکی برای آنها شود که به هرحال از بین بردن بیتالمال است.
معاون عمرانی استاندار قزوین هم در این جلسه با تاکید بر لزوم نصب باسکول در معادن استان عنوان کرد: با نصب باسکول جلوی حمل اضافه بار مواد معدنی توسط کامیونهای معادن گرفته میشود و به این ترتیب میتوانیم عمر جادههای آسفالت روستایی تا 5 سال افزایش دهیم.
علی فرخزاد با تاکید بر لزوم جریمه معدندارانی که از باسکول استفاده نمیکنند، اضافه کرد: معدندارانی که خودروهای آنها هنگام تردد در مسیرهای روستایی اضافهبار دارند، در صورت نداشتن باسکول تا 3 بار اخطار میگیرند و اگر باز هم باسکول را نصب نکنند، به مدت 45 روز باید تعطیل شوند و این قانون مصوبه شورای عالی معادن استان است.