تاریخ: ۱۲ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۰:۱۲
بازدید: ۱۶۱
کد خبر: ۱۴۰۴۵۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
بازار عمده‌فروشی چینی، نتیجه انتخابات را درست حدس می‌زند؟

شاخص تبلیغاتی به نفع ترامپ

می متالز - با اینکه شاید این موضوع کمی غیر‌علمی به‌نظر برسد اما، بازرگانان چینی اعلام کرده‌اند که فروش کالاهای تبلیغاتی دونالد ترامپ در بازار عمده‌فروشی این کشور در حال پیشی گرفتن از کالاهای تبلیغاتی جو بایدن رقیب دموکرات او است.
شاخص تبلیغاتی به نفع ترامپ

به گزارش می متالز، با اینکه نظرسنجی‌ها این روزها احتمال پیروزی بایدن در انتخابات را بیشتر ارزیابی می‌کند، اما در نقطه‌ای با هزاران کیلومتر فاصله با آمریکا در یک مرکز فروش کارخانه‌ای در چین، تامین‌کنندگان کالاهای تبلیغاتی انتخاباتی آمریکا درباره پیروز انتخابات سوم نوامبر نظر دیگری دارند.

کالاهای تبلیغاتی مربوط به کمپین دونالد ترامپ از کلاه، بنر و لیوان گرفته تا هر کالایی که بتواند لوگوی نامزد مورد نظر را روی آن حک کرد، در بازار عمده‌فروشی شهر Yiwu در چین، بزرگ‌ترین مرکز عمده‌فروشی در جهان، در روزهای اخیر فروش بسیار بالایی داشته است. از سوی دیگر عمده‌فروشان بازارهای چینی گفته‌اند که برای کالاهای مربوط به کمپین معاون سابق، جو بایدن تقریبا هیچ سفارش جدیدی دریافت نکرده‌اند. بسیاری از عمده‌فروشان در این بازارها اذعان کرده‌اند که هر ماه چهار یا پنج سفارش عمده مربوط به کالاهای تبلیغاتی برای کمپین ترامپ دریافت می‌کنند، در حالی که سفارش‌های مربوط به کمپین جو بایدن از یکی دو سفارش تجاوز نکرده است. نکته جالب اینجاست که این شاخص در سال ۲۰۱۶ نیز در حالی که اغلب نظرسنجی‌ها از پیروزی هیلاری سخن می‌گفتند، پیش‌بینی پیروزی ترامپ را کرده بود.

 

اهمیت بازار ایوو

برای اینکه اهمیت بازار شهر ایوو مشخص شود می‌توان گفت بازار این شهر مکانی برای خریداران معمولی نیست. شهر ایوو بزرگ‌ترین بازار عمده‌فروشی در جهان است، جایی که خرده‌فروشان در سراسر جهان به‌دنبال کالایی هستند که در قفسه‌های خود ذخیره کنند. در حقیقت بازار این شهر عرضه‌کننده تمام کالاهایی است که مصرف‌کننده دمدمی‌مزاج قرن بیست و یکم تمام کالاهای مورد نیاز خود از قبیل کلاه، تی‌شرت، بنر، ماسک صورت، اسباب‌بازی‌های بچگانه و بسیاری دیگر از این قیبل کالاها را در آن پیدا خواهد کرد. این روزها سیاستمداران چینی با نگرانی در حال تعقیب نظرسنجی‌های انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هستند و شاخص ایوو نیز یکی از مترهایی است که از آن به‌عنوان وضعیت کنونی انتخابات استفاده می‌کنند.

در حقیقت بر اساس تقاضای بالا برای کالاهای مربوط به کمپین دونالد ترامپ، آنها انتظار دارند تا ترامپ پیروز انتخابات ماه نوامبر شود. حال با توجه با افزایش چشمگیر سفارش‌های مربوط به کالاهای دونالد ترامپ بر اساس این شاخص غیر‌رسمی و کاملا غیرعلمی، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور کنونی آمریکا از رقیب دموکرات خود جو بایدن پیشی گرفته است. نکته جالب اینجاست که حتی عمده‌فروشان این بازارها نیز بر اساس سوابق فروش خود شانس پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات سوم نوامبر را بیشتر از پیروزی جو بایدن می‌دانند.

 

سابقه شاخص ایوو

به‌نظر می‌رسد دونالد ترامپ در صورتی که چنین شاخصی را بشناسد از آن استقبال خواهد کرد. فقط چند روز مانده تا انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا دونالد ترامپ در نظرسنجی‌ها و در اکثر ایالت‌های تاثیرگذار از رقیب خود عقب افتاده است. کمپین دونالد ترامپ توسط ویروس کرونا ضربه‌های شدیدی خورد؛ ویروسی که همچنان با سرعت بسیار بالایی در ایالات‌متحده در حال گسترش است و حتی کاخ سفید نیز از گزند این ویروس در امان نبود.

حال دنبال‌کنندگان این شاخص بر این باورند که می‌توان به این شاخص اعتماد کرد و آنها حتی برای ادعای خود شواهدی نیز در اختیار دارند. در سال ۲۰۱۶ این شاخص برخلاف نظرسنجی‌ها پیروزی دونالد ترامپ را پیش‌بینی می‌کرد و در هفته‌های آخر مبارزات انتخاباتی، تقاضا برای کالاهای مربوط به هیلاری کلینتون به طور قابل توجهی کاهش پیدا کرده بود.

 

چین نگران انتخابات آمریکا

چین از کشورهایی است که نتیجه انتخابات سوم نوامبر از اهمیت بالایی برایش برخوردار است. در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، او جنگ تجاری پرتنشی را علیه پکن آغاز کرد و دست به رویکردهای تنش‌زای زیادی از جمله کنترل صادرات فناوری‌های پیشرفته، جاسوسی صنعتی و همچنین در موارد سیاسی از جمله مساله تایوان زده است.

البته گروهی در چین بر این باورند که پیروزی بایدن نیز شاید مقدار بسیار کمی وضعیت را بهبود دهد. آنها حتی نگرانند که جو بایدن مواضع تندتری در قبال اعمال ضدبشری چین داشته باشد و به طور همزمان اتحاد آمریکا با همسایگان چین و کشورهای اروپایی را تقویت کند. این موضوع می‌تواند سبب اختلال در اقتصاد چین شود که وابستگی زیادی نیز به صادرات دارد. اضطراب مقامات چینی منجر به پوشش اندک انتخابات آمریکا در رسانه‌های این کشور شده است. به‌عنوان مثال در رسانه‌های چینی وقفه‌های زیادی که دونالد ترامپ در میان صحبت‌های جو بایدن به‌وجود می‌آورد بیش از جنبه‌های سیاسی مورد توجه قرار گرفته است. همچنین با توجه به حساسیت‌های سیاسی دولت نمایش وسیع کالاهای تبلیغاتی را از ترس آنکه سیاسی به‌نظر برسد ممنوع اعلام کرده است و همچنین بسیاری از تجار در هفته‌های اخیر از صحبت با رسانه‌ها خودداری می‌کنند.

 

نقایص شاخص ایوو

به‌‌رغم اینکه این شاخص در سال ۲۰۱۶ از دقت خوبی برخوردار بود، اما شاخص سیاسی ایوو از نقایصی نیز برخوردار است. باید این نکته را در نظر داشت که بسیاری از خریداران کالاهای تبلیغاتی خود کمپین‌ها نیستند و احتمال دارد مربوط به شرکت‌ها یا موسساتی باشد که می‌خواهند حمایت خود را از یک کاندیدا اعلام کنند. یا حتی خیلی از خریدها می‌تواند مربوط به فروشگاه‌هایی باشد که می‌خواهند کالاهای محبوب خود را به فروش برسانند. به همین علت تمام خریدها را نمی‌توان معیاری برای فعالیت کمپین یک کاندیدای خاص قلمداد کرد.

از سوی دیگر پاندمی کرونا در بازارهای این شهر اختلالاتی ایجاد کرده است. چین از اواخر ماه مارس عملا تمام بازدیدهای بین‌المللی را ممنوع اعلام کرده است و برای افرادی نیز که وارد این کشور می‌شوند قرنطینه‌های سخت و دو هفته‌های را اعمال می‌کند. بازرگانان در این مورد گفتند که این موضوع سبب کاهش فعالیت‌های کلی این بازارها در مقایسه با بازه زمانی پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶ شده است.

البته پاندمی کرونا نیز تغییرات بسیار بزرگی در نحوه برگزاری نشست‌های تبلیغاتی نامزدها ایجاد کرده است. در حالی که دونالد ترامپ بر برگزاری گردهمایی‌های بزرگ تاکید کرده است جو بایدن به برگزاری رویدادهای آنلاین روی آورده است. همین موضوع نیز باعث افزایش کالاهای تبلیغاتی کمپین دونالد ترامپ می‌شود. از سوی دیگر بخش قابل‌توجهی از طرفداران دونالد ترامپ در مناطق روستایی قرار دارند، جایی که مردم فضای بیشتری برای نصب بنر و به اهتزاز درآوردن پرچم‌ها دارند. همچنین گروهی دیگر از تجار بر این باورند که طرفداران بایدن سفارش‌های کالاهای تبلیغاتی خود را در کشورهای دیگری از جمله ویتنام و میانمار ثبت می‌کنند. با این وجود همچنان کالاهای تبلیغاتی دونالد ترامپ با سرعت بسیار بالایی به فروش می‌رسد.

عناوین برگزیده