تاریخ: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۵:۲۱
بازدید: ۳۱۳
کد خبر: ۱۴۱۳۶۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

نمایشگاه واردات شانگهای، فرصتی برای تقویت روابط اقتصادی چین و ایران

می متالز - سومین نمایشگاه بین المللی واردات شانگهای به عنوان بزرگترین رویداد اقتصادی چین بعد از شیوع ویروس کرونا، فرصت مناسبی برای تقویت روابط اقتصادی ایران و چین در دوران پسا کرونا فراهم کرده است.
نمایشگاه واردات شانگهای، فرصتی برای تقویت روابط اقتصادی چین و ایران

نمایشگاه واردات شانگهای، فرصتی برای تقویت روابط اقتصادی چین و ایران - ایرنا

به گزارش می متالز، در سومین نمایشگاه بین المللی واردات شانگهای که از روز پنجشنبه ۱۵ آبان آغاز شده است ۲۸ شرکت ایرانی حضور دارند که نسبت به سال گذشته افزایش ۱۰۰ درصدی نشان می دهد؛ موضوعی که بیانگر هدف گیری تجار ایرانی در این نمایشگاه است.

آن گونه که «رمضان پرواز» سرکنسول ایران در شانگهای می گوید برنامه‌ریزی بسیار وسیعی برای حضور شرکت‌های ایرانی در نمایشگاه امسال صورت گرفته بود اما متاسفانه با شیوع کرونا و مشکلات لجستیکی پیش آمده این برنامه به طور کامل اجرا نشد. با این حال ۲۸ شرکت ایرانی در 4 بخش اصلی نمایشگاه شرکت دارند.

اگرچه امسال شرکت های ایرانی در 4 بخش فناوری و شرکت های دانش بنیان، فرش و صنایع دستی، خشکبار و مواد غذایی و بخش فرهنگی شرکت کرده اند اما بیشترین مشارکت در بخش فناوری است که ۱۵ شرکت دانش بنیان ایرانی در مساحت ۱۰۸ مترمربع در نمایشگاه امسال حضور دارند و به معرفی محصولات خود خواهند پرداخت. 

فرصتی برای تقویت مبادلات ایران و چین

اهمیت این نمایشگاه تا حدی است که سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین با اشاره به مشارکت فعال ایران در سومین نمایشگاه بین المللی واردات شانگهای گفت: نمایشگاه شانگهای فرصتی برای تقویت مبادلات ایران و چین است.

"محمد کشاورز زاده" افزود: برگزاری این رویداد در حالی که دنیا درگیر مبارزه با کرونا است نشان از عزم چین برای گشودن بازار خود برای جهان دارد.

او اظهار کرد: با توجه به شرایط و محدودیت های کرونایی انتظار می رود امسال تجارت آنلاین نقش بسزایی در این رویداد داشته باشد. 

کشاورز زاده اظهار کرد: ایران امسال کالاهایی در دو دسته صنعتی و فرهنگی در این نمایشگاه عرضه کرده است. 

سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین گفت: در شرایطی که دنیا با افول اقتصادی شدید مواجه است باید این رویداد را فرصت مغتنمی بدانیم و بازار بزرگ چین را جدی بگیریم.

سنگ تمام مقامات شانگهای برای برگزاری مناسب نمایشگاه

اما مقامات شانگهای نیز برای برگزاری مناسب این نمایشگاه، سنگ تمام گذاشته اند به طوری که به دلیل نگرانی‌های ناشی از شیوع کووید-۱۹ و به منظور حفظ سلامتی شرکت کنندگان، علاوه بر احداث ۹ درمانگاه در محل برگزاری نمایشگاه و حضور داوطلبان صلیب سرخ برای کمک به بازدیدکنندگان و عوامل اجرایی، ضد عفونی محل نمایشگاه هر روز پس از خروج بازدیدکنندگان از محل شروع می شود و تا نیمه شب ادامه می‌یابد. 

نمایشگاه بین‌المللی واردات چین با هدف ادغام فضای کسب و کار و تجارت چین با بازارهای بین‌المللی برای سومین سال پیاپی برگزار شده است. فضای اختصاص داده شده به نمایشگاه امسال با افزایش ۲۰ درصدی نسبت به سال گذشته، در یک مساحت ۳۶۰ هزار متر مربعی برگزار شده است.

فرصتی برای گسترش بازار چین

رییس اتاق بازرگانی ایران و چین هم با اشاره به برگزاری سومین نمایشگاه بین المللی واردات شانگهای اظهار کرد که این نمایشگاه فرصت مطلوبی برای گسترش بازار چین است.

«مجیدرضا حریری» با یاداوری اینکه ایران برای دومین بار در این نمایشگاه شرکت کرده است گفت: برگزاری این نمایشگاه نه تنها فرصت بزرگی در اختیار موسسات جهان از جمله موسسات ایرانی برای گسترش بازار چین قرار داده؛ بلکه در شرایط کنونی مبارزه با اپیدمی کرونا، انگیزه بیشتری برای توسعه اقتصاد جهان خواهد بود.

او با اشاره به اینکه ایران از سال گذشته با اعزام نمایندگانی، در نمایشگاه بین المللی واردات چین شرکت کرد، افزود: موسسات ایرانی برای حضور در این دوره نمایشگاه تمایل بسیار دارند و همه موسسات ایرانی که سال گذشته شرکت کرده بودند امسال نیز ثبت نام کرده اند چرا که واقعا فرصت مطلوبی برای گسترش بازار چین از طرف موسسات جهانی از جمله موسسات ایرانی است.

به گفته وی در سال گذشته ۱۵ موسسه ایرانی با تاسیس ۲۰ غرفه در این نمایشگاه شرکت کرده بودند و امیدواریم پس از پایان همه گیری کرونا، بیشتر موسسات ایرانی بتوانند در این نمایشگاه حضور داشته باشند.

کارشناسان با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه بین‌المللی واردات شانگهای در اقتصاد جهانی، ابتکار دولت چین را بستری برای همکاری بین کشورهای غنی و فقیر و اقتصادهای کوچک و بزرگ در قالب همکاری برد- برد توصیف می کنند.

استقبال بازرگانان ایرانی از نمایشگاه شانگهای

حسن صادق زاده از بازرگانان ایرانی شرکت کننده در نمایشگاه شانگهای به رادیو تلویزیون مرکزی چین گفت: دو سال پیش در نمایشگاه واردات چین شرکت کردم و راضی بودم به همین دلیل امسال هم شرکت کردم.

وی افزود: در اولین دوره این نمایشگاه ۵۰ کیلوگرم زعفران آوردیم و ظرف ۵ روز همه را فروختیم، این برابر میزان معامله سالانه یک مغازه ما در استان "چینگ هایی" است، سال دوم فرش های دستباف ایرانی نیز به سرعت فروخته شد و مبلغ معامله به بیش از ۳ میلیون یوان رسید.

او ادامه داد: محصولات مرغوب تولید ایران هر چه بیشتر مورد پسند و توجه مردم چین قرار می گیرد و بسیاری از خریداران ما شرکای ما شده اند؛ این بزرگترین انگیزه حضور پی در پی ما در این نمایشگاه است.

مهدی اولیایی نماینده شرکت زعفران خراسان نیز گفت: برگزاری به موقع نمایشگاه واردات چین کاملا نشانگر موفقیت استراتژیک چین در مقابله با کرونا است. امیدوارم با کمک این نمایشگاه، مردم چین بیشتر با محصولات ما آشنا شوند.

سومین نمایشگاه واردات شانگهای این نوید را به فعالان اقتصادی کشورهای مختلف می دهد که چین قدم‌های مثبتی را به ‌منظور احیای اقتصاد خود و تقویت همکاری‌هایش با دولت‌های دیگر برداشته است تا بدین ترتیب فعالیت‌های اقتصادی همچون قبل بین کشورهای مختلف تداوم یابد.

در دومین نمایشگاه بین‌المللی واردات شانگهای قراردادهایی به ارزش ۷۱ میلیارد و ۱۳۰ میلیون دلار امضا شد. لذا سومین نمایشگاه واردات، صادرات شانگهای با توجه به بازار مصرف و جمعیت زیاد چین می‌تواند سکوی پرتاب بسیاری از شرکت‌های خارجی از جمله شرکت‌های ایرانی به بازار چین باشد تا از این رهگذر رکود موجود در بازارهای اقتصادی را جبران کنند.

عناوین برگزیده