تاریخ: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۰:۳۰
بازدید: ۱۷۰
کد خبر: ۱۴۲۰۵۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
تعادل زیر تابلوی بورس /۲/

جلوگیری از دستکاری سود بانکی/ نرخ‌گذاری محصولات ناشران گروگان سیاست‌های دستوری

می متالز - عضو انجمن توسعه سرمایه گذاری حرفه‌ای گفت: در حال حاضر نیاز به دو راهکار اقتصادی و روانی برای کنترل هیجان برای بازگشت بازار هستیم.
جلوگیری از دستکاری سود بانکی/ نرخ‌گذاری محصولات ناشران گروگان سیاست‌های دستوری

راهکار‌های اقتصادی و روانی برای بازگشت بازار

به گزارش می متالز، همایون دارابی اظهار کرد: در حال حاضر نیاز به دو راهکار اقتصادی و روانی برای کنترل هیجان برای بازگشت بازار هستیم.

عضو انجمن توسعه سرمایه گذاری حرفه‌ای با بیان اینکه در راهکار اقتصادی مسائل حول سه موضوع در حال نوسان است، افزود: درصد سود بانکی به خصوص در بازار بین بانکی افزایش یافته و همین موضوع نگرانی جدی را برای اقتصاد ایجاد کرده، آمار‌های جدید بیانگر رسیدن نرخ به ۲۲.۳ درصد است که برای اقتصاد ایران بسیار خطرناک است و نوید دهنده یک دوره رکود بسیار شدید در آینده خواهد بود.

متاسفانه در بازار با تله حجم مبنا مواجه هستیم که موجب می‌شود تعدادی صف بدون تحرک در بازار داشته باشیم که انگیزه معامله گران را از بین ببرد.

وی گفت: زمانی که نرخ سود بانکی افزایش یابد فضای خوبی برای سرمایه گذاری در کشور فراهم نمی‌شود.

دارابی با بیان اینکه رها کردن قیمت‌گذاری محصولات شرکت‌های بورس یکی دیگر از راه‌های برون رفت بورس از وضعیت فعلی است، بیان کرد: به عنوان مثال ۵۰ تا ۶۰ شرکت گروه خودروسازی و زیرمجموعه‌های آن گروگان این سیاست‌گذاری هستند.

کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: یکی از عوامل اصلی ریزش بازار، اختلاف بر سر دارایی دوم بین وزارت نفت و اقتصاد بود، متاسفانه پالایشی‌ها هیچ زمانی نتوانستند یک رابطه مشخص و شفافی را با دولت داشته باشند و همواره عامل ریسک بودند و در حال حاضر نیز این موضوع را شاهد هستیم که انتظار می‌رود با ایجاد یک رگلاتوری و شفاف کردن ارتباط میان دولت و پالایشی‌ها زمینه شفاف سازی سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی فراهم شود و هم در بازار سرمایه وضعیت روشنی حاکم شود.

وی با اشاره به راهکار روانی بیان کرد: متاسفانه در بازار با تله حجم مبنا مواجه هستیم که موجب می‌شود تعدادی صف بدون تحرک در بازار داشته باشیم که انگیزه معامله گران را از بین ببرد.

دارابی تصریح کرد: حجم مبنا در دوره مدیرت قبلی بورس با یک فرمول پر از اشکال افزایش پیدا کرد که بر اساس آن اگر قیمت سهم کاهش یابد شاهد افزایش حجم منابع خواهیم بود که افت حجم مبنا را به دنبال دارد و این موضوع موجب می‌شود نماد‌هایی مانند بانک شهر، صدرا، کارخانجات مخابراتی ایران، سرمایه گذاری نیرو و فولاد کاویان و برخی نماد دیگر هر روز با صف فروش فعالیت خود را آغاز کنند در حالی که حجم زیادی هم معامله نشود و موجب می‌شود صندوق‌ها و سهامداران فشار برای فروش را به نماد‌هایی که روان هستند منتقل کنند بنابراین برای تغییر این هیجان منفی باید حجم مبنا متوقف شود.

عضو انجمن توسعه سرمایه گذاری حرفه‌ای ادامه داد: از آنجایی که دامنه حد‌های بالا و پایین حجم مبنا از یک طرف به صفر و از یک جهت به بی نهایت ممکن است میل کند این فرمول قطعا اشتباه بزرگی دارد و لازم است اصلاح شود.

وی در پایان گفت: یکی از موضوعاتی که می‌تواند بازار کمک کند، عرضه‌های اولیه هستند که همیشه با خود هیجان و ورود نقدینگی و سرمایه گذاران خوبی را به همراه داشته است.

عناوین برگزیده