تاریخ: ۱۹ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۴۰
بازدید: ۲۰۹
کد خبر: ۱۴۳۰۵۴
سرویس خبر : آهن و فولاد

فولاد خوزستان درخشش در عرصه جهانی

می متالز - در شرایط فعلی که تحریم‌ها، صادرات نفت کشور را با محدودیت‌هایی مواجه ساخته‌ است، رشد تولید و صادرات محصولات فولادی می‌تواند گام موثری در عبور از بحران‌های اقتصادی فعلی قلمداد شود. همین امر موجب شده تا توسعه صنعت فولاد به یکی از اولویت‌های اصلی برنامه‌های توسعه کشور تبدیل شود. شرکت فولاد خوزستان دومین قطب تولیدکننده فولاد کشور است.
فولاد خوزستان درخشش در عرصه جهانی

به گزارش می متالز، این شرکت با دارا بودن ظرفیت‌هایی نظیر دسترسی آسان به آب‌های آزاد، از پتانسیل بالایی در جهت رشد تولیدات و صادرات محصولات فولادی برخوردار است تا بتواند از این طریق نقشی کلیدی را در توسعه اقتصادی و ارزآوری به کشور ایفا کند

اقتصاد ایران بیش از هر زمان دیگری به رشد و پیشرفت نیاز دارد و یکی از عوامل موثر در بهبود این شرایط، توسعه صنعت فولاد است. در سال 2019 تولید فولاد خام کشور با رشدی 3/4 درصدی به 6/25 میلیون تن رسید و ایران در میان 10 تولیدکننده برتر فولاد خام جهان قرار گرفت. این مجموعه در 12 فروردین 1368 واقع در نزدیکی شهر اهواز با تاسیس اولین واحد احیا‌ مستقیم وکوره قوس الکتریکی، فعالیت خود را با ظرفیت اسمی 5/1 میلیون تن در سال آغاز ‌کرد. شرکت فولاد خوزستان هم‌اکنون توانسته است با توسعه خطوط تولید، ظرفیت اسمی خود را به 3 میلیون و 800 هزار تن انواع شمش‌های فولادی در سال برساند و در نظر دارد تا با احداث و راه‌اندازی واحدهای بیشتر، ظرفیت تولید سالانه خود را به 2/5 میلیون تن افزایش دهد. این مجتمع با بهبود خطوط تولید و ارزیابی بازار تقاضای محصولات فولادی توانسته است بستری در راستای توسعه و اشتغال‌زایی در صنعت فولاد را فراهم ‌آورد.

 

برترین عرضه‌کننده شمش کشور

شرکت فولاد خوزستان به‌‎عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های فولاد در ایران، در تلاش است تا با اجرای طرح‌های توسعه‌ای و اتخاذ سیاست مناسب در زمینه رشد ظرفیت‌های تولیدی نقش کلیدی را در راستای تحقق تولید 55 میلیون تن فولاد کشور تا سال ایفا 1404 کند.

این مجتمع از سه واحد اصلی گندله‌سازی، احیای مستقیم و بخش فولادسازی برای تولید محصولات خود تشکیل شده است. بخش تولید گندله این مجموعه شامل دو واحد گندله‌سازی مجموعا با ظرفیت اسمی 5 میلیون تن در سال است. در واحد احیای مستقیم این شرکت نیز سالانه بیش از چهار میلیون تن آهن ‌اسفنجی تولید می‌شود. مدیران شرکت فولاد خوزستان با اتخاذ سیاست‌های راهبردی، توانسته‌اند در سال‌های اخیر تولید شمش‌های فولادی خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. این شرکت تولید اسلب خود را در سال 1398  به رقمی بالغ‌بر یک میلیون و 191 هزار تن رساند و 11 درصد از سهم کل تولید اسلب فولاد کشور را در سال 1398 از آن خود کنند؛ همچنین این مجموعه با تولید دو میلیون و 498 هزار تن بلوم و بیلت در سال 1398 به بیشترین آمار تولید بلیت و بلوم در سال‌های اخیر و 15درصد از سهم تولید بلیت و بلوم کشور دست یابد. مجموع تولید شمش‌های فولادی شرکت فولاد خوزستان از 3 میلیون و 348 هزار تن در سال 1390 به بیش از  سه میلیون و 689 هزار تن در سال 1398 رسیده است. به بیان دیگر این شرکت توانسته است به‌تنهایی سهمی 5/13 درصدی از تولید فولاد خام ایران را به خود اختصاص دهد. مجتمع فولاد خوزستان همواره تلاش داشته است تا با اتخاذ سیاست‌هایی نظیر افزایش بهره‌وریاز تجهیزات و بهینه‌سازی و کاهش توقفات خطوط تولید، گام موثری را در راستای رشد تولید و کاهش قیمت تمام‌شده محصولات خود بردارد. در نمودار 2 می‌توان درآمدهای عملیاتی شرکت فولاد خوزستان را در سال‌های اخیر مشاهده کرد.  چنان که دیده می‌شود درآمدهای شرکت فولاد خوزستان در سال‌های اخیر به میزان قابل توجهی افزایش یافته است و با رشدی قابل توجه از 24 هزار و 240 میلیارد ریال در سال 1390 به بیش از 164 هزار میلیارد در سال 1398 رسیده است.

254

فولاد خوزستان در عرصه بین‌الملل

توسعه صنعت فولاد می‌تواند تاثیر به‌سزایی در رشد اقتصادی، اشتغال‌زایی و افزایش درآمدهای کشور داشته‌ باشد. اتخاذ سیاست‌های مناسب از سوی نهادهای بالادستی در زمینه تامین نیاز داخل صنایع پایین‌دستی و نیز فراهم‌آوردن زیرساخت‌های مناسب جهت توسعه صادرات محصولات فولادی امری ضروری برای توسعه صنعت فولاد برشمرده می‌شود.

با توجه به رشد تقاضای جهانی برای انواع محصولات فولادی و پتانسیل‌های این صنعت در کشور، رشد صادرات این محصولات می‌تواند به عاملی کلیدی در رشد اقتصادی و ارزآوری به کشور تبدیل شود.

در ماه‌های گذشته به دنبال بحران کرونا قیمت‌های جهانی محصولات فولاد رکودی شدید را تجربه کرده ‌بود که در حال‌حاضر با افزایش فعالیت‌های اقتصادی در کشور چین و رشد تقاضا در این کشور، به روندی صعودی رسیده است. این تحولات فرصت مناسبی را برای واحدهای فولادی کشور به وجود آورده است تا با صادرات محصولات خود سهم بیشتری از بازارهای جهانی را به خود اختصاص دهند.

شرکت فولاد خوزستان با برخورداری از ظرفیت‌های مناسبی نظیر قرارگیری در مجاورت آب‌های آزاد از پتانسیل بالایی در جهت رشد صادرات و ارزآوری به کشور بهره می‌برد. این مجتمع همواره سعی دارد تا در کنار تامین تقاضای صنایع پایین‌دستی، سهم بزرگی در بازارهای بین‌المللی به خود اختصاص دهد.

در نمودار 2 مجموع تولید و فروش شرکت فولاد خوزستان در شش ماه نخست سال 1399 نشان داده شده است. همان طور که مشاهده می‌شود تشدید تحریم‌ها و نیز بحران کرونا که بسیاری از صنایع جهان را به تعطیلی کشانده است، نتوانسته خللی را به عملکرد این مجموعه وارد آورد.

546

عناوین برگزیده