تاریخ: ۳۰ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۵:۲۵
بازدید: ۲۶۰
کد خبر: ۱۴۳۹۱۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

عملکرد صنایع بورسی در آبان‌ماه بررسی شد

می متالز - بورس تهران معاملات آبانماه را در دو نیمه کاملا متفاوت پشت سر گذاشت. در نیمه نخست دومین ماه پاییز شاخص کل سهام افت ۱۴.۲ درصدی را ثبت کرد و در نیمه دوم با بازگشت معامله‌گران حقیقی و فروکش نسبی تردیدها شاهد صعود ۱۱ درصدی بود. برآیند این معاملات سبب محدود شدن افت ماهانه شاخص سهام به ۴.۷ درصد شد.
عملکرد صنایع بورسی در آبان‌ماه بررسی شد

به گزارش می متالز، نگاهی به عملکرد صنایع بورسی در آبانماه نشان دهنده رشد میانگین قیمت‌ها در ۹ گروه در مقابل افت شاخص ۲۹ صنعت دارد. در این میان گروه لاستیک و پلاستیک در این ماه با رشد ۱۹.۵ درصدی صدرنشین شد و پس از آن گروه لاستیک و پلاستیک با افزایش ۱۲.۶ درصدی میانگین قیمت سهام زیرمجموعه خود قرار گرفت. در آنسوی بازار گروه وسایل ارتباطی با تک سهم «لپارس» که تنها یک روز سبز در دومین ماه پاییز ثبت کرد، با بیش از ۶۰ درصد، زیان‌ده‌ترین گروه بورس تهران در این ماه لقب گرفت. صنعت محصولات چوبی دیگر گروه پرزیان بازار سهام بود که آبانماه را با افت ۳۹.۹ درصدی پشت سر گذاشت.

مرور هفتگی چهارمین ماه منفی بورس ۹۹

اولین هفته آبان ماه با افت ۸.۸ درصدی شاخص کل بورس تهران به پایان رسید. در هفته منتهی به ۷ آبانماه، بار دیگر صحبت‌هایی در خصوص دستوری شدن نرخ‌گذاری فولاد به بازار مخابره شد. در حالی که دولت و مجلس بارها به قیمت‌گذاری دستوری فولاد انتقاد کرده‌اند اما کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در طرحی پیشنهادی ضمن تاکید بر مخالفت با این مهم، کف و سقف قیمتی برای فولاد پیشنهاد داد که تفاوتی با دستور کردن قیمت‌گذاری ندارد. همچنین در این هفته گروه صنعتی بهشهر (غبشهر) با انتشار اطلاعیه‌ای روی سامانه کدال عنوان کرد: به دلیل اتمام موجودی روغن خام شـرکت، عملیات تولیدی شـرکت به مدت ۹ روز از تاریخ یک آبان ۹۹ متوقف می شود. با توجه به عدم تامین ارز توسـط بانک مرکزی جهت واردات روغن خام و عدم عرضه روغن خام به میزان مورد نیاز توسط شـرکت بازرگانی دولتی ایران، دستیابی به ظرفیت تولید کامل شـرکت در کوتاه مدت میسـر نیست. ضمن اینکه درگروه خودرو و ساخت قطعات، شرکت سایپا از دریافت مجوز افزایش ۲۵ درصدی نرخ چهار محصول از یکم مهر ماه خبر داد. بر اساس اطلاعیه «خساپا» این افزایش قیمت مربوط به خودروهای تیبا صندوقدار، تیبا۲، ساینا و کوئیک می‌شد. در دومین هفته آبانماه نماگر اصلی بازار سهام با افزایش ۰.۱۷ درصدی به محدوده یک میلیون و ۲۹۰ هزار واحد بازگشت. افزایش احتمال برنده شدن دونالد ترامپ در آخرین روز کاری این هفته سبب بازگشت قیمت سهام به مدار صعودی و جبران زیان سه روز معاملاتی آغاز هفته شد.

در دومین هفته آبان سهامداران شرکت‌های تولیدکننده روغن خوراکی که با توجه به کمبود روغن خام با توقف فعالیت روبه‌روشده بودند با خبر پهلوگیری کشتی ۳۳ هزار تنی روغن خام خوراکی در بندرعباس روبه‌رو شدند و در سهام روانکار نیز خبرهایی از احتمال بالای افزایش قیمت روغن موتور به گوش رسید. در گروه خودرو و ساخت قطعات، رسانه‌ها خبری در خصوص افزایش ۲۵ درصد نرخ همه خودروها در شرکت ایران‌خودرو خبر دادند و در گروه قندوشکر، شرکت صنعت و کشاورزی شیرین خراسان با افشای اطلاعات با اهمیت، از افزایش نرخ فروش شکر از ۶۳ هزار ریال به ازاء هر کیلوگرم به ۷۳ هزار ریال رونمایی کرد.

در سومین هفته آبان‌ماه دوباره شاهد افت قیمت سهام و کاهش ۵.۴ درصدی شاخص کل بودیم اما در روز پایانی بازار هفته جانی تازه گرفت و با رشد ارزش دادوستدها همراه شد. در این هفته اخباری از آزادسازی نرخ لاستیک و شکر به بازار مخابره شد. طبق مصوبه جدید مقرر شد، لاستیک های سواری تولید شده با مواد اولیه ارز نیمایی در چارچوب ضوابط سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، مشروط بر اینکه تولید و فروش آن در سامانه جامع تجارت ثبت شود، توسط واحدهای تولیدی قیمت گذاری شوند. همچنین بر اساس تصمیم کارگروه تنظیم بازار اولویت ارزی واردات شکر برداشته شد و ارز این محصول از نرخ ۴۲۰۰ تومان، رسما به ارز نیمایی تغییر کرد. هر چند در ادامه با تعیین قیمت برای شکر این مصوبه زیرسوال رفت.

اما آخرین هفته آبان‌ماه شاهد جهش قیمت‌ها و رشد ۱۰.۲ درصدی شاخص کل و بازگشت این نماگر به محدوده یک میلیون و ۳۴۵ هزار واحدی بودیم. جایی که ۳۱ گروه از صنایع ۳۸ گانه بورسی با رشد قیمت سهام زیرمجموعه خود همراه شدند و تنها ۷ صنعت به حرکت در مسیر کاهشی ادامه دادند. در این هفته گروه مخابرات با رشد ۲۲.۷ درصدی صدرنشین شد و پس از آن شاهد افزایش ۲۰.۱ درصدی شاخص گروه فلزات اساسی بودیم. در آنسوی بازار نیز گروه ساخت دستگاه و وسایل ارتباطی با افت ۱۸ درصدی قعرنشین شد.

عناوین برگزیده
علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد
توضیحات مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس درباره حواشی مجمع بیمه ملت:

علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد