تاریخ: ۰۲ آذر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۸:۵۹
بازدید: ۲۱۸
کد خبر: ۱۴۴۲۶۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

مطالعات اولیه ۶ محدوده معدنی در چهارمحال و بختیاری انجام شد

می متالز - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: مطالعات اولیه ۶ محدوده امیدبخش معدنی در این استان انجام شده است که این محدوده‌ها در شمال استان واقع در شهرستان‌های سامان و بن به وسعت ۵۰۰ کیلومتر مربع قرار دارد.
مطالعات اولیه ۶ محدوده معدنی در چهارمحال و بختیاری انجام شد

به گزارش می متالز، سجاد رستمی شامگاه شنبه تاکید کرد: این محدوده‌های امیدبخش معدنی شامل ذخایر طلا، نقره، مس، آهن و منگنز است و از این تعداد سه محدوده امیدبخش معدنی به ایمیدرو واگذار و پروانه بهره‌برداری آن صادر شده است.
وی یادآور شد: سه محدوده امیدبخش معدنی دیگر در حال سپری شدن مراحل قانونی برای دریافت پاسخ استعلام قرار دارد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: چهار محدوده معدنی دیگر در شهرستان‌های کیار، لردگان و کوهرنگ واقع شده است.
وی گفت: محدوده معدنی شهرستان کیار شامل ذخایر مس، کبالت، آهن و روی، شهرستان لردگان دارای ذخایر فسفات و استرانسیوم و شهرستان کوهرنگ شامل ذخایر بیتومین است.
رستمی تاکید کرد: اما مطالعات و واگذاری این ذخایر معدنی به‌علت قرارگیری در محدوده منطقه حفاظت شده سبزکوه و جنگل‌های منابع طبیعی و آبخیزداری لردگان هنوز عملیاتی نشده است.
وی با اشاره به فعالیت ۹معدن و ۱۱ کارخانه سنگ‌شکن و آسفالت در مجتمع معدنی شماره۲ شهرکرد افزود: شن و ماسه فراوری شده به ‌همراه آسفالت تولیدی در این منطقه به ‌علت خلوص آهکی بالا مشتری ‌پسند و بازارپسند است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: مصالح ساختمانی تولیدی در این منطقه به ‌علت قیمت مناسب، نزدیک بودن به اصفهان و خلوص آهک بالا، علاوه بر تامین نیاز درون استان به استان همجوار صادر می‌شود.
وی یادآور شد: با تکمیل جاده دسترسی و تامین برق مجتمع معدنی شماره دو شهرکرد زمینه‌های کم شدن هزینه‌ها، افزایش تولید، رشد اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و رونق اقتصادی فراهم خواهد شد.
رستمی اظهار داشت: پس از تامین زیرساخت‌های مورد نیاز مجتمع معدنی شماره۲ شهرکرد می‌توان صنایع معدنی با بیس آهک را در این منطقه راه‌اندازی کرد.
وی با اشاره به انجام ۵۰ درصد از عملیات اجرایی ساخت و تکمیل جاده مجتمع معدنی بیدکل باباحیدر شهرستان فارسان، گفت: این مسیر به‌طول هفت کیلومتر در سال آینده تکمیل و بهره‌برداری می‌شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: جاده دسترسی و برق مورد نیاز مجتمع معدنی کژدمی گوشنگلی شهرستان بروجن به‌زودی تکمیل و زمینه رونق معادن این شهرستان فراهم خواهد شد.
وی افزود: ‌اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری سال گذشته عبور کامیون از پل تاریخی جونقان را ممنوع کرد که این اقدام علاوه بر ایجاد رکود در معادن فعال این منطقه باعث جلوگیری از توسعه معادن شد.
وی یادآور شد: هم‌اکنون برای حفظ پل تاریخی جونقان و همچنین رفع مشکل بهره‌برداران معادن فعال در این منطقه یک طرح جدید به‌منظور عبور کامیون‌های معدنی با هزینه ایمیدرو اجرایی می‌شود.
سالانه به‌طور میانگین پنج میلیون تن مواد معدنی شامل سنگ لاشه، سنگ نما، سیلیس، سنگ گچ، خاک نسوز، سنگ‌های تزیینی و مواد اولیه سیمان در چهارمحال و بختیاری تولید می‌شود.

عناوین برگزیده