تاریخ: ۱۲ آذر ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۰۹
بازدید: ۲۷۸
کد خبر: ۱۴۶۴۰۸
سرویس خبر : محیط زیست

تصمیم جدید محیط زیست برای احداث کارخانه‌های فولاد در حاشیه خلیج فارس

می متالز - معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست جزئیاتی از تصمیم این سازمان برای تأسیس صنایع آب‌بَر، از جمله کارخانه‌های فولاد، پتروشیمی و ذوب‌ آهن را تشریح کرد.
تصمیم جدید محیط زیست برای احداث کارخانه‌های فولاد در حاشیه خلیج فارس

به گزارش می متالز، چندی پیش فاز اول طرح انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی کشور از طریق شیرین کردن آب با آب‌شیرین‌کن‌ها و با دستور حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور افتتاح شد.

مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست نیز با اشاره به ابعاد زیست‌محیطی این طرح و شرط این سازمان برای موافقت با اجرای آن، گفته بود که شرط سازمان محیط زیست برای برداشت و انتقال آب از این نقاطی که وزارت نیرو تعیین کرده بود، وارد شدن کمترین میزان آسیب زیست‌محیطی تعیین و قرار شد با این شرط و تحت نظارت سازمان محیط زیست برداشت و انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی کشور صورت گیرد.

حالا، مسعود تجریشی ضمن تشریح تصمیمات جدید این سازمان درباره شیرین کردن آب از طریق دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن در آینده اظهار کرد: گردش آب خلیج فارس از سمت ایران به سمت کشورهای عربی است، یعنی اگر شوری آب در مجموعه ساحل ما افزایش پیدا کند، در سواحل ایران باقی نمی‌ماند و به کشورهای جنوبی حاشیه خلیج فارس منتقل و سپس از تنگه هرمز خارج می‌شود، به عبارتی میزان شوری آب خلیج فارس به دلیل گردش بیشتر آب در سواحل ایران، در کشورهای جنوبی این خلیج بیشتر است.

وی افزود: طرح جدید برای انتقال آب از خلیج فارس مورد تأیید سازمان حفاظت محیط زیست است، اما در توافقی که با وزارت نیرو داشتیم، مقرر شد عملکرد دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن طوری باشد که شوری آب در سواحل ایران باقی نماند و آنها نیز تضمین‌های لازم در این زمینه را داده‌اند.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از ممنوعیت اعطای مجوز برای شیرین‌سازی آب در آینده از سوی این سازمان خبر داد و گفت: با توجه به کمبود منابع آبی در بخش‌های مرکزی کشور و اینکه ساکنان این مناطق به دلیل وجود صنایع آب‌بَر دچار کمبود آب شُرب شده‌اند، سازمان محیط زیست با انتقال آب از خلیج فارس به این بخش‌ها موافقت کرد، اما در آینده مجوزی برای شیرین‌سازی آب صادر نخواهد شد.

تجریشی ضمن انتقاد از تصمیمات اتخاذ شده طی ادوار مختلف برای تأسیس صنایع آب‌بَر در بخش‌های مرکزی و کم‌آب کشور، گفت: متأسفانه ما با واقعیتی روبه‌رو هستیم و این واقعیت این است که ما تمام صنایع را در فلات مرکزی ایجاد کردیم که این صنایع آب‌بَر هستند.

وی ادامه داد:  به عبارتی این صنایع آب‌بَر در مناطقی تأسیس شده‌اند که اصلا آن مناطق آب کافی برای این صنایع نداشته است، بنابراین انتقال آبی که از سرشاخه‌های خوزستان و یا چهارمحال و بختیاری ایجاد شده، مربوط به همین موضوع است که متأسفانه صنایع آب‌بَر در داخل فلات مرکزی ایران ایران ایجاد شده است و امروز دچار کمبود آب شده‌ایم.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در شرایطی که ایجاد شده، دو راهکار پیش‌رو داریم، راه اول این است که از این پس اجازه ندهیم هیچ صنعتی که آب‌بَر است در فلات مرکزی کشور شکل بگیرد که در همین راستا حدود سه سال است که اعلام کرده‌ایم مجوز پتروشیمی و فولاد در داخل فلات مرکزی کشور و مناطق کم‌آب نمی‌دهیم و به طور جدی نیز به آن عمل می‌کنیم.

تجریشی تصریح کرد: حتی یک سری از کارخانه‌های فولاد را هم که مجوز داده بودیم، به بهانه اینکه دو سال از این مجوز گذشته و هیچ کاری نکرده‌اند و هنوز راه‌اندازی نشده، همه را رد و مجوزهای‌شان را باطل کردیم، از طرف دیگر به کارخانه‌های پتروشیمی هم به هیچ‌وجه مجوز راه‌اندازی در فلات مرکزی ایران را نمی‌دهیم تا در آینده با مشکل بیش از پیش کمبود آب در این مناطق مواجه نشویم.

وی با اشاره به تصمیم سازمان حفاظت محیط زیست برای اعطای مجوز جهت تأسیس کارخانه‌های فولاد و پتروشیمی، گفت: در این تصمیم، مناطقی را با کمک دستگاه‌های مربوطه شناسایی و اعلام کردیم که کارخانه‌های پتروشیمی، فولاد و ذوب آهن فقط در این مناطقی که ما تأیید می‌کنیم باید تأسیس و مستقر شوند که این مناطق شامل چابهار و بخشی از سواحل مکران است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان خاطرنشان کرد: معتقدم با این تصمیم، به جای اینکه آب را به داخل سرزمین منتقل کنیم، به کارخانه‌های تازه تأسیس اعلام کردیم که صنایع در کنار آب قرار بگیرند.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت