تاریخ: ۱۲ آذر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۰:۳۲
بازدید: ۱۲۸
کد خبر: ۱۴۶۴۱۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عضو هیات‌ مدیره سازمان بورس:

ثبات در بازار سرمایه با کمک صندوق‌های سرمایه‌گذاری ایجاد می‌شود

می متالز - عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار معتقد است که صندوق‌های سرمایه‌گذاری در کوتاه‌مدت با توجه به مدیران متخصصی که دارند به ایجاد ثبات در بازار سرمایه کمک می‌کنند.
ثبات در بازار سرمایه با کمک صندوق‌های سرمایه‌گذاری ایجاد می‌شود

ثبات در بازار سرمایه با کمک صندوق‌های سرمایه‌گذاری ایجاد می‌شود

به گزارش می متالز، محمدرضا معتمد در خصوص آخرین وضعیت نهادهای مالی (در استودیو فرابورس) گفت: بازار سرمایه از اجزای مختلفی ایجاد شده است، یک بخش از آن شرکت‌های ثبت شده در بورس هستند که سهامشان مورد معامله قرار می‌گیرد و در واقع «سهام» خود یک ابزار مالی در این بازار محسوب می‌شود.

وی اضافه کرد: شرکت‌هایی مانند بورس و فرابورس که با فراهم کردن زیرساخت‌های لازم امکان انجام معاملات بورسی را فراهم می‌کنند، همچنین فعالان بازار سرمایه که در این بازار به خرید و فروش و سرمایه‌گذاری می‌پردازند از مهم‌ترین نهادهای موجود در بازار سرمایه هستند، در کنار این موارد نهادهایی هم وجود دارند که به تسهیل و تعمیق سرمایه‌گذاری پرداخته و کمک می‌کنند تا سرمایه‌گذاران با استفاده از ابزارهای جانبی (این نهادها) بتوانند از خدمات بهتری در حوزه سرمایه‌گذاری بهره‌مند شوند.

نقش شرکت‌های سبدگردان در بازار سرمایه

این عضو هیات‌ مدیره سازمان بورس گفت: شرکت‌های مشاور سرمایه‌گذاری و سبدگردان‌ها در این دسته از نهادها جای دارند که کمک می‌کنند تا تحلیل دقیق‌تری از صنایع و ابزارها در بازار سرمایه برای سرمایه‌گذاران وجود داشته باشند. شرکت‌های تامین سرمایه نیز کمک می‌کنند که ناشران بتوانند تامین مالی مناسب، به موقع و با کمترین هزینه را در این بازار از آن خود کنند.

معتمد بیان کرد: آن چیزی که در ادبیات مالی به عنوان شرکت‌های سبدگردانی از آن یاد می‌شود، به عنوان متخصص برای سرمایه‌گذارانی که فرصت یا دانش کافی برای سرمایه‌گذاری ندارند، با دریافت کارمزدی اندک می‌توانند دارایی‌هایشان را یا منابع مالی‌شان را در سبدهای اختصاصی یا در سبدهای عمومی که به عنوان صندوق‌های سرمایه‌گذاری از آن یاد می‌شود، در شرکت‌های سبدگردانی سرمایه‌گذاری کنند.

ایجاد ۲۵۰صندوق طی یک دهه

معاون نظارت بر نهادهای مالی ادامه داد: در دهه گذشته که قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی مصوب شده است، تاکنون ۲۵۰ صندوق سرمایه‌گذاری در ۱۰ نوع ایجاد شده است. این صندوق‌ها از کمترین ریسک (مانند صندوق‌های با درآمد ثابت) تا بیشترین ریسک که شامل صندوق‌های جسورانه می‌شوند را تشکیل می‌دهند. البته در نظر داشته باشید که سرمایه‌گذاران تازه‌وارد باید حتما از سرمایه‌گذاری در صندوق‌های کم ریسک شروع کنند.

امکان سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها از ابتدای سال ۴۰۰ برابر شد

این مقام مسئول تصریح کرد: سطحی که شورای عالی بورس برای سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها تا سال ۹۹ تعیین کرده بود، برای هر صندوق حداکثر ۱۰ هزار میلیارد تومان امکان تخصیص منابع وجود داشت اما با استقبالی که در سال جاری از این صندوق‌ها شد، این رقم از ۱۰هزار میلیارد تومان به ۳۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت. البته، با توجه به جذابیت‌های ایجاد شده در حوزه اوراق بدهی و نیز اقبال مردمی به صندوق‌ها، مجددا سقف این صندوق‌ها از ۳۰ هزار میلیارد تومان نیز به ۵۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد، به این معنی که امکان سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها توسط سرمایه‌گذاران از ابتدای سال تاکنون حدود ۴۰۰ درصد افزایش یافت.

معتمد گفت: در ابتدای سال ۹۹ حدودا ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در ‌صندوق‌ها سرمایه‌گذاری شده بود که این رقم در حال حاضر به ۳۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده که افزایش ۹۰ درصدی را نشان ‌می‌دهد. ‌ به گفته معتمد همچنین تعداد سرمایه‌گذاران در صندوق‌های سرمایه‌گذاری از ۲ میلیون به ۸ میلیون رسیده و نشانگر ‌آن است که اعتماد به صندوق‌ها وجود دارد؛ چراکه صندوق‌های سرمایه‌گذاری توسط افراد باتجربه و دارای دانش حرفه‌ای مدیریت ‌می‌شود.

وی افزود: این صندوق‌ها به دلیل تنوعی که در پورتفوی خود دارند و معمولا از سهامِ با بنیاد و تحلیل قویی‌تری استفاده می‌کنند و همچنین از یک تیم متخصص بهره می‌برند، زیان سرمایه‌گذاران را به حداقل می‌رسانند.

معتمد به افرادی که با آگاهی کافی وارد این بازار نشدند، توصیه کرد: باوجودی که ابزارهای متنوعی در بازار وجود دارد که ریسک سرمایه‌گذاری را به حداقل می‌رساند، اما حتی اگر دانش کافی در این حوزه را هم داشته ولی زمان و تجربه کافی در این زمینه را ندارید به طور مستقیم در این بازار سرمایه‌گذاری نکنید. در نظر داشته باشید که بازار سرمایه، بازاری است که به طور میان‌مدت (حداقل سه سال) و یا بلندمدت سوددهی مناسب دارد؛ بنابراین تا جایی که می‌توانید از ابزارهای غیرمستقیم استفاده کنید.

وجود شفافیت، وجه تمایز قدرتمندِ بازار سرمایه با بازارهای مالی

عضو هیات‌ مدیره سازمان بورس مبنای کار شرکت‌های بورس، فرابورس و نهادهای مالی را تاکید بر شفافیت بازار سرمایه دانست و گفت: این در حالی است که شاید این اتفاق  در سایر بازارهای موازی رخ ندهد. در برهه‌ای مردم به سرمایه‌گذاری در بورس تشویق شدند، اما همیشه توصیه بر این بود که با مشورت افراد آگاه و استفاده از نظرات متخصصان در این بازار به فعالیت بپردازند و سرلوحه دادن همین موضوع سبب استقبال از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قرار گرفت.

معتمد در خصوص دورنمای صندوق‌های سرمایه‌گذاری بیان کرد: این صندوق‌ها در کوتاه‌مدت با توجه به مدیران متخصصی که دارند به ایجاد ثبات در بازار سرمایه کمک می‌کنند و می‌توانند با مقایسه بین  سودآوری در شرکت‌ها، آنها را به نفع سرمایه‌گذاران شناسایی کنند. همچنین در بلندمدت، در مقایسه با بازارهای موازی در یک دوره ۵ تا ۱۰ ساله عمدتا بین ۳۰ تا ۵۰ درصد بیشتر از بازارهای دیگر سودآوری خواهند داشت.

عناوین برگزیده