تاریخ: ۰۲ خرداد ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۳:۰۲
بازدید: ۲۱۷
کد خبر: ۱۴۷۷۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

طرح تشکیل شرکت سهامی خاص برای سنگ آهنی ها کلید خورد

می متالز - رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران تصریح کرد: معادن کوچک و متوسط خصوصی نقش مهمی در توسعه اقتصادی و منطقه ای دارند و بر این اساس دولت باید برای احیای آنها به طور جدی اقدام کند.
طرح تشکیل شرکت سهامی خاص برای سنگ آهنی ها کلید خورد

به گزارش می متالز، «مهرداد اکبریان» روز یکشنبه 16 اردیبهشت در نشست خبری افزود: معادنی داریم که ظرفیت بالایی ندارند اما در مناطقی واقع شده اند که احیای آنها توسعه اشتغال، کارآفرینی، امنیت و عدالت اجتماعی را به دنبال می آورد.
اکبریان یادآوری کرد: امروز بخش عمده معدن و صنایع معدنی کشور در اختیار دولت است و بخش خصوصی سهم کمتری دارد که این مساله اجحاف در حق بخش غیردولتی است.
وی تاکید کرد باید بین معدنکاری دولتی و خصوصی تفکیک قائل شد؛ برای نمونه بسیاری از طرح های زنجیره فولاد بویژه هدفگذاری برای تولید 55 میلیون تن فولاد در سال 1404 دولتی است و این موضوع مورد تایید بخش خصوصی نیست.
رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران بیان داشت: اکنون بیشتر سنگ مورد استفاده در کشور مگنتیت است اما تولیدات برخی معادن مصرف داخلی ندارد و باید شرایط صادرات آنها فراهم شود.
«تولید هر یک تن فولاد به مصرف سه تن سنگ آهن نیازمند است و اگر دولت در اجرای برنامه تولید 55 میلیون تن فولاد در سال 1404 جدی است باید گام هایی بردارد اما چنین همتی هنوز دیده نشده است».
اکبریان تصریح کرد: هدف انجمن سنگ آهن آغاز نهضت فرآوری است؛ در این پیوند باید بخش خصوصی محور کار قرار گیرد و به ایفای نقش بپردازد.

 

یکسان سازی نرخ ارز برای جلوگیری از تشنج مصنوعی بازار

رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران گفت: اعلام نرخ 4200 تومانی دلار، برای جلوگیری از تشنج مصنوعی بازار بود؛ هرچند نرخ دلار برای ما مهم نیست و در اختیار دولت و بانک مرکزی است.
به گفته وی، شرایط کنونی اقتصادی کشور خاص است و اگر دولت نمی خواست کنترل و دخالت در بحث ارز داشته باشد، قیمت دلار معلوم نبود.
این مقام صنفی بیان داشت: در یک ماه گذشته شاهد ثبت رکوردهای جدید در قیمت دلار بودیم، بر این اساس در این موضوع با دولت همدرد و همراهیم.
«شاهد شکلگیری بازار موازی دلار در کنار بازار تک نرخی هستیم و نرخ دلار آزاد با جهش قیمتی هر روزه هنوز بر صادرات و واردات اثر می گذارد».
اکبریان ادامه داد: دولت، با ریال به عراق و افغانستان صادرات دارد. بنابراین انتظار می رود تا زمان مهار افسارگسیختگی بازار ارز، این رویه را به کشورهای اروپایی و چین نیز تعمیم دهد.
به گفته وی، موضوع عوارض صادرات سنگ آهن دیگر اولویت انجمن سنگ آهن نیست، زیرا بازار داخل جذاب تر شده و انجمن بیشتر به دنبال ایجاد سازوکار مطلوب بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان سنگ آهن در داخل است.
رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران پیشنهاد کرد بورس کالا شرایط عرضه سنگ آهن معادن کوچک و‌ متوسط را فراهم کند.
وی میزان تولید پارسال سنگ آهن کشور را حدود 58 میلیون تن و صادرات سنگ آهن دانه بندی و کنسانتره را نزدیک به 21 میلیون تن برشمرد.

 

آمادگی بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در پهنه های امیدبخش

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران در این نشست خبری گفت: هدف انجمن تشکیل یک شرکت سهامی خاص با حضور معدنکاران است تا گام بزرگی در اکتشافات و فراوری معادن سنگ آهن برداریم.
«قدیر قیافه» تاکید کرد برای تشکیل این شرکت سهامی به حمایت دولت نیازمندیم.
وی از برنامه این انجمن برای نهضت فرآوری سنگ آهن خبر داد و گفت: معرفی پهنه های اکتشافی و محدوده های معدنی و توسعه آنها هدف اصلی انجمن است.
قیافه تصریح کرد: نهضت فرآوری الزام هایی نیاز دارد که معرفی پهنه های امیدبخش از سوی دولت و واگذاری آنها به بخش خصوصی و سرمایه گذاری و تامین مالی از سوی دولت از جمله آنهاست.

 

آغاز پنجمین همایش بین المللی سنگ آهن از سه شنبه(18اردیبهشت)

دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران نیز گفت: تدوین بانک اطلاعاتی حوزه سنگ آهن در دستور کار است.
«سعید عسگرزاده» به برگزاری پنجمین همایش بین المللی سنگ آهن که از سه شنبه آغاز می شود، اشاره و تصریح کرد: راه اندازی اتاق مذاکرات دوجانبه تجاری (بی.تو.بی) با سرمایه گذاران و شرکت های خارجی که پیش زمینه تنظیم توافقنامه ها یا موافقتنامه های کاری بین افراد است، از برنامه های تدارک دیده شده در این دوره از همایش است.
وی بیان داشت: افراد و شرکت هایی از استرالیا، کانادا، آفریقای جنوبی، ترکیه و الجزایر برای حضور در این دوره اعلام آمادگی کرده اند.
این همایش یک روزه در مرکز بین المللی همایش های صدا و سیما برگزار می شود.
به گزارش ایرنا، ساماندهی واردات و صادرات و حمایت از خودکفایی در تولید کالاها از بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی است که در سال 1392 ابلاغ شد.
پس از آن، سال 1395 از سوی رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت و امسال نیز (1396) «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال».
رهبر معظم انقلاب اسلامی شعار سال 1397 را «حمایت از کالای ایرانی» اعلام کردند.
میزان ذخایر کنونی سنگ آهن کشور سه میلیارد تن است. میزان استخراج سالیانه معادن کشور حدود 400 میلیون تن برآورد می شود که بیش از 60 درصد آنها مصالح ساختمانی است.
پارسال بیش از 984 میلیون و 200 هزار دلار سنگ آهن صادر شد.
بر پایه اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، شمار معادن کشور افزون بر 10 هزار واحد است که حدود 6 هزار معدن فعال و بقیه در دست تجهیز یا راکد است.

منبع: معدن 24
عناوین برگزیده