به گزارش می متالز، سعد رحیم، اقتصاددان ارشد ترافیگورا به پایگاه خبری آرگوس گفت: بهبود قوی تقاضا در نقاط بسیاری به خصوص در چین و همچنین در اروپا و ژاپن مشاهده شده است. آمریکا در برخی از نقاط همچنان ضعف نشان می دهد اما می تواند بهبود قویتری را مشاهده کند. تقاضا در هند آسیب شدیدی دیده اما روند بهبود در این کشور هم قوی به نظر می رسد.
تقاضا برای نفت در چین مطمئنا بهبود یافته به طوری که نرخ پالایش در پالایشگاه های نفت این کشور در اکتبر و نوامبر به بالاترین رکورد صعود کرد. تقاضای هند هم با تمایل مردم به استفاده از وسایل نقلیه شخصی به جای وسایل عمومی که تقاضا برای بنزین را بالا برده، احیای قابل ملاحظه ای داشته است. اما در اروپا همچنان کشورهای متعددی برای مهار شیوع کووید ۱۹ مبارزه می کنند و مقررات قرنطینه در چندین کشور با وجود در راه بودن تعطیلات سال نو اخیرا تشدید شده است.
با این حال اقتصاددان ارشد ترافیگورا با توجه به تدابیر محرک مالی که از سوی دولت های اروپایی به اجرا درآمده و بسته کمک مالی که در آمریکا تحت مذاکره قرار دارد، به آینده کوتاه مدت نفت خوش بین است. سعد رحیم خاطرنشان کرد این وضعیت پیش از عرضه گسترده واکسن های کووید ۱۹ است.
وی عرضه نفت بیشتر از سوی لیبی را کم اهمیت شمرد و گفت: تولید نفت لیبی به سرعت احیا شد و بنابراین بشکه های بیشتری اضافه نخواهد شد و بازار این حجم نفت را جذب کرده که به معنای احیای تقاضا بوده است. این کشور همزمان با اجرای توافق محدودیت عرضه اوپک، تولیدش را به بیش از ۱.۲ میلیون بشکه در روز افزایش داده است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، با وجود احیای تولید نفت لیبی، قیمت های نفت در چند هفته گذشته تحت تاثیر اخبار مثبت از ساخت و عرضه واکسن کووید ۱۹ و امیدواری به تقویت تقاضا و همچنین نشانه های بهبود تقاضا در مصرف کنندگان بزرگی نظیر چین و هند روند افزایشی داشته اند.
قیمت نفت روز پنج شنبه تحت تاثیر آمار رسمی که کاهش ذخایر نفت آمریکا را نشان داد و همچنین پیشرفت مذاکرات پیرامون بسته کمک مالی جدید در آمریکا، به بالاترین حد در ۹ ماه اخیر صعود کرد. بهای معاملات نفت برنت آخرین بار با ۳۴ سنت افزایش، به ۵۱ دلار و ۴۲ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۴۵ سنت افزایش، ۴۸ دلار و ۲۷ سنت در هر بشکه بود.