به گزارش می متالز، در این بین نگهداری و سهامداری گلگهر در بلندمدت میتواند آینده سودآوری را برای سرمایهگذاران رقم بزند. به گزارش روابط عمومی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، این شرکت باتوجه به ظرفیتها و جذابیتهایی که دارد، در ماههای پایانی سال ۹۸ با اقبال خوب سهامداران روبهرو شد. امروز نیز شاهد بازدهی بیش از ۱۰۰ درصدی سهام این شرکت معدنی و صنعتی هستیم.
باتوجه به اینکه عمده محصولات تولیدی این شرکت معدنی و صنعتی برای تامین نیاز واحدهای داخلی اختصاص مییابد، تولیدات گلگهر توسط واحدهای فولادی مصرف میشود. در واقع شرکت معدنی و صنعتی گلگهر تامینکننده نیاز صنایع فولادی است و مواد اولیه این صنایع را در کشور فراهم میکند. اگر فولادیها برنامهریزی درستی برای صادرت خود داشته باشند، بهطبع عملکرد موفق آنها و همکاری با شرکت معدنی و صنعتی گلگهر برای تامین مواد اولیه شرایط خوبی را برای کشور فراهم میکند.
ازآنجا که مدتهاست بر اهمیت بومیسازی قطعات تاکید میشود، شرکت معدنی و صنعتی گلگهر نیز این موضوع را مورد توجه قرار داده است. به این ترتیب یکی از اهداف اصلی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر بومیسازی بوده است. چندی پیش جمشید ملارحمان، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر به بازدید از پروژه احداث پایل دوم سنگآهن شکسته و نصب استکر ریکلایمر پرداخت. این پروژه که یکی از بزرگترین ریکلایمر سنگآهن خاورمیانه است با سرمایهگذاری ۷ میلیون یورو، ۴۲۰ میلیارد ریال به اجرا درآمده است. بهدلیل تحریمهای بینالمللی و قطع همکارى پیمانکار خارجی، تامین اقلام مورد نیاز برای این شرکت معدنی با مشکلات عدیده سختافزاری و نرمافزاری نظیر کسری نقشههای اجرایی و قطعات، ایرادات ساخت و ضعف دسترسی به برنامههای کنترلی و.... مواجه شده بود.
سرانجام به دستور مدیریت ارشد شرکت معدنی و صنعتی گلگهر و با اعتماد به نیروهای متخصص داخلی توسط معاونت فنی مهندسی این مجتمع، مدیریت اصلاح خطوط با هدف حمایت از شرکتهای توانمند داخلی و بومیسازی، نصب و راهاندازی این نوع تجهیزات که داراى بروزترین فناوری موجود است با هزینه بسیار پایین انجام و در اختیار بهرهبرداران کارخانه تغلیظ قرار گرفت. این ریکلایمر با ظرفیت اسمی ۲۵۰.۳ تن بر ساعت خوراکدهی میکند. از جمله اهداف اجرای این پروژه اختلاط مناسب خوراک ورودی و کاهش چشمگیر نوسانات کیفی و در نتیجه افزایش راندمان خطوط تولید کنسانتره است. پروژه بعدی که مورد توجه جمشید ملارحمان و معاونان شرکت معدنی و صنعتی گلگهر قرار گرفت، پروژه احداث تیکنر مرکزی مجتمع گلگهر و اجزای وابسته به آن بود. این پروژه با هدف بازیابی آب از جریان باطله طرحهای توسعه خطوط کنسانتره مجتمع راهاندازی شده است. پروژه احداث تیکنر مرکزی مجتمع گلگهر شامل طراحی، مهندسی، تامین و اجرای یک دستگاه تیکنر از نوع تیکنرهای با نرخ تهنشینی بالا و اجزای وابسته است.
جمشید ملارحمان درباره اهمیت بومیسازی قطعات گفت: یکی از اهداف اصلی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر بومیسازی است. بخش بزرگی از تجهیزات این پروژه یعنی حدود ۶۰ درصد آن ساخت داخل است. این عدد در واحد کوبینگ بیشتر هم بوده و میتوان گفت بیش از ۷۰ درصد تجهیزات ساخت داخل هستند. هدف از احداث این پروژه، آبگیری از باطله رقیق طرحهای فرآوری غبار کارخانه تغلیظ، فرآوری غبار تهریز سیکلونهای کارخانه تغلیظ و باطله طرح توسعه خط ۴ کنسانتره (پلی کام) و بازچرخانی آب بازیابی شده به کارخانههای تولیدی بوده است.
ظرفیت عملیاتی پروژه ۴۰۰ تن بر ساعت جامد خشک (آبگیری از ۵۱۵۰ مترمکعب بر ساعت دوغاب) است که بازیابی، بازچرخانی و استفاده مجدد آب موردنیاز کارخانههای فرآوری و در نتیجه حفظ مقادیر قابلتوجه منابع آب (۱۳۰۰ لیتر بر ثانیه) و استفاده از این منابع در سایر خطوط تولید توسعهای از عمده مزایای اجرای آن است. به دلیل قرار گرفتن مجتمع صنعتی و معدنی گلگهر در اقلیم خشک، راهاندازی این پروژه در سال جهش تولید از ارکان اصلی اجرای طرحهای توسعهای تولید کنسانتره در مجتمع گلگهر بهشمار میرود. تمامی تجهیزات پروژه غیر از مکانیسم تیکنر و شیرآلات اسلاری و بخشی از تجهیزات و قطعات برقی، ساخت داخل است. قابل ذکر است، شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در امسال افتتاح ۱۴ طرح بزرگ را در برنامه خود دارد که مجموع این سرمایهگذاریها بالغ بر ۲۲ هزار میلیارد تومان با اشتغال حدود ۴۴۰۰ نفر بهطور مستقیم و غیرمستقیم است.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر تاکید کرد: از آنجایی که بومیسازی و ساخت داخل یکی از اصلیترین اهداف این شرکت است، سعی داریم که با شرکتهای دانشبنیان همکاری کرده تا بخش زیادی از نیازهای خود را در داخل کشور تامین کنیم.
مجموعههای معدنی بعد از نفت در نقطه مرکزی اقتصاد کشور قرار دارند. به این دلیل که در بخش معدن درآمدها قابلتوجه و بازگشت سرمایه بالا است، بازار معدن رونق مناسبی دارد. باوجود تحریمها که میتوان از آن بهعنوان جنگ اقتصادی یاد کرد، شرکتهای معدنی ایران توانستهاند به فعالیت خود ادامه دهند. در این بین شرکت معدنی و صنتعی گلگهر بومیسازی را بهطورجدی دنبال کرده و به ساخت داخل تکیه زده است.