به گزارش می متالز، طرح اصلاح موادی از قانون معادن کشور روز سه شنبه هفته گذشته(۹ دی ۹۹) توسط کمیته معادن کمیسیون صنایع و معادن مجلس بهمنظور استفاده بیشتر از ظرفیتهای بخش معدن و تعیین تکلیف معادن ثبت شده و دارای پروانه اما غیر فعال و موارد دیگر طراحی و ارائه شد که برخی موادی از آن نیز به تصویب رسید. در همین راستا خبرنگار گسترش نیوز گفتگویی با یکی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس انجام داده است. برای خواندن این گزارش با گسترش نیوز همراه باشید:
الله وردی دهقانی نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتگو با خبرنگار معدن گسترش نیوز درباره سرمایه گذاری معدنی در مناطق محروم گفت: در این زمینه ما یکسری بازنگری در بحث قانون معادن انجام داده ایم و در این میان ماده هایی به قوانین اضافه شده که بیان شده است، درصدی از این حقوق را به اکتشاف و راه اندازی معادن در مناطق محروم سراسر کشور اختصاص دهیم. همچنین به معادن راکد فرصتی داده شده تا مجدد پروانه بهره برداری بگیرند، ضمن اینکه قرار است محدودیت هایی برای پروانه های صادر شده در نظر گرفته شود تا این پروانه ها توسط دلالان خرید و فروش نشود وسبب راکد شدن این معادن نشود.
وی در مورد اجرای نقشه راه معدن در قانون جدید معادن اظهار کرد: در اصلاح قانون معادن نیز این امر لحاظ شده تا آمایشی سرزمینی توسط استان ها تهیه شود و بعد برای کل کشور جمع آوری شود تا برنامه ای مدون تنظیم شود تا بتوانیم از ذخایر معدنی و اندوختههایمان برای توسعه کشور استفاده کنیم.
دهقانی درباره استفاده بهینه از ظرفیتهای دانشگاهی برای بهبود بخش معدن در این قانون گفت: ما در این اصلاحیه بیان کردیم که معادن میتوانند تا ۱۰ درصد از حقوق معدنیشان را صرف همکاری با دانشگاههای معتبر و پژوهشگاههای علمی کنند، و طرحهایشان را با همکاری معادن جهت بهبود روند معدنکاری پیگیری کنند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره استفاده مناسب از ظرفیت های معادن در کشور اظهار کرد: ما در بخش ذخایر معادن جز ۱۰ کشور برتر دنیا هستیم اما هنوز در بخش اکتشافات و بهره برداری از معدن جز ۱۰ کشور برتر نیستیم و به همین علت در تلاشیم که قوانین معادن را بازنگری کنیم و معادن را دست کسانی بدهیم که توانایی مالی و فنی این کار را دارند تا کمکی به توسعه کشور در این بخش مهم کنند.
وی درباره شیوه نامه جدید فولاد بیان کرد: ما طرحی را با حضور دستگاه های مختلف برای فولاد تهیه کردیم و به وزارت صمت داده ایم، زیرا که شیوه نامه دولتی فولاد یک بخش نامه است و امکان تغییر آن وجود دارد، اما ما به دنبال تبدیل شدن آن به قانون هستیم.
دهقانی درباره معدن طلای اندریان و بحث های پیش آمده با محیط زیست گفت:در تلاشیم که مشکلات پیش آمده برای این معدن را رفع کنیم و بحث پخش سیانور توسط این معدن که سازمان محیط زیست مطرح کرده بود زیاد دوام نخواهد آورد البته این بحث تضاد بین محیط زیست و معدن همواره وجود داشته و در آینده نیز شاهدش خواهیم بود، اما امیدواریم به زودی این مشکلات بر پایه اصول حل شود.
نماینده مردن ورزقان در مجلس شورای اسلامی در پایان درباره معدن مس سونگون اظهار کرد: این معدن هم از نظر ذخایر معدنی و هم از نظر استخراج و تولید کنستانتره در حال توسعه و پیشرفت است و ما برای این معدن برنامه های متنوع و متعددی خواهیم داشت و چشم انداز خوبی برای این معدن شاهد. خواهیم بود، زیرا که زمین شناسان معتقند در حدود سه میلیارد تن ذخایر معدنی قطعی در این منطقه وجود دارد و میتواند در محدوده زمانی ۱۵۰ الی ۲۰۰ سال آینده فعال باشد و در نقشه راهی که تعیین کردیم، اهداف خوبی را برای استان و شهرستان ورزقان پیش بینی کردیم.