به گزارش می متالز به نقل از مس پرس، سرحدی با اعلام این خبر گفت: مطابق با استراتژی شرکت مس و همچنین تعهد شرکت مس به دولت برای رفع کامل آلایندههای زیستمحیطی کارخانه اسید سرچشمه و خاتونآباد تا پایان سال جاری به بهرهبرداری میرسد.
وی با اشاره به راهاندازی کارخانه فلش در سرچشمه افزود: با توجه به اتمام پروژه فلش سرچشمه، راهاندازی کارخانه اسید سرچشمه در اولویت قرارگرفته است تا کارخانه اسید سرچشمه با ظرفیت 610 هزار تن تا پایان آذرماه سال جاری به بهرهبرداری میرسد.
به گفته مجری راهاندازی کارخانه اسید سرچشمه و خاتونآباد برای راهاندازی کارخانه اسید در سرچشمه و خاتونآباد و در بحث تدارکات خارجی هفت محموله تجهیزات خریداری شده است که دو محموله آن رسیده است و یک محموله دیگر در بندرعباس در حال ترخیص است.
وی افزود: تا اواسط مردادماه تجهیزات باقیمانده از آلمان و ایتالیا وارد سرچشمه و خاتونآباد خواهند شد و خوشبختانه ازنظر تأمین تجهیزات در حال حاضر هیچ مشکلی وجود ندارد.
سرحدی با بیان اینکه در سرچشمه با سرعت در حال انجام عملیات مربوط به نصب و راهاندازی هستیم گفت: هماکنون سازه کارخانه به اتمام رسیده است و داکتینگ و پایپینگ پروژه نیز 60 درصد انجام شده است.
وی با بیان اینکه برقکشی کارخانه اسید سرچشمه نیز آغاز شده است و پیشبینی ما این است که اواخر شهریور به پایان برسد، تأکید کرد: تمام تلاشمان این است که تا آبان ماه تمامی امور اجرایی به پایان برسد و در آذرماه راهاندازی اولیه پروژه را شروع کنیم.
مجری راهاندازی کارخانه اسید سرچشمه و خاتونآباد درباره وضعیت کارخانه اسید خاتونآباد گفت: کارخانه اسید خاتونآباد با ظرفیت 600 هزار تن در سال 57/1 درصد پیشرفت دارد که در بخش مربوط به سیویل پروژه بیش از 95 درصد پیشرفت داشتیم و هماکنون در حال نصب آجرهای ضد اسید کارخانه هستیم و پیشبینی ما این است که کارخانه اسید خاتونآباد تا اسفندماه سال جاری به بهرهبرداری برسد.
مجری راهاندازی کارخانه اسید سرچشمه و خاتونآباد درباره نگرانیهایی که در خصوص فروش اسیدسولفوریک تولیدی وجود دارد گفت: در این زمینه شرکت همزمان با راهاندازی این پروژه در حال پیگیری دو استراتژی است. نخست اینکه مذاکرات جدی با چند شرکت خارجی و داخلی برای فروش کل اسیدسولفوریک تولید صورت گرفته است و با توجه به اینکه قیمت اسید نسبت به سالهای گذشته افزایشیافته است این محصول خواهان زیادی دارد.
مجری راهاندازی کارخانه اسید سرچشمه و خاتونآباد در خصوص راهکار دوم گفت: علاوه بر این شرکت مس به طور موازی در حال بررسی زمینههای ایجاد کارخانه کود شیمیایی است تا اسید سولفوریک تولیدی کارخانه اسید تبدیل به کود شیمیایی شود.
وی افزود: احداث این کارخانه یک پروژه کاملا اقتصادی است که در صورت اجرایی شدن، میتواند بخشی از واردات کود شیمیایی از خارج کشور را جبران کند.