به گزارش می متالز، این قرارداد به ارزش 18 میلیارد ریال و با سرمایه در گردش بالغ بر 40 میلیارد ریال ودر بازه زمانی 8 ماه بین مرکز تحقیقات غرب کشور و پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی کشور، با هدف تولید 300 تن کاتالیست HDS نفتا، امضاء و تبادل گردید.
در ابتدای این جلسه مهندس جلیل زاده مدیر مرکز تحقیقات غرب کشور با اشاره به اهمیت بسیار مهم و استراتژیک این قرارداد از جهت ارزش افزوده ی بسیار بالا و نقش بسیار تعیین کننده در تولید کاتالیست های HDS نفتای کشور، که برای نخستین بار در کشور تولید میشود، افزود: مرکز تحقیقات کاربرد مواد معدنی غرب کشور، با داشتن پتانسیل بسیار متخصص و توانمند پس از تولید بوهمایت در اشل صنعتی، قدم بسیار مهم و بزرگی را برای شکوفایی هرچه بیشتر مرکز برداشت و توانست از پودر بوهمایت که خود یکی از مواد دارای ارزش افزوده بالاست، به ارزش افزوده بالاتری نیز دست پیدا کند. ودر عین حال، تاثیر بسیار چشمگیری در رونق فنی و اقتصادی در حوزه تخصصی و بازار رقابت کشورخواهد گذاشت. که برای اولین بار در کشور این مهم در مرکز تحقیقات غرب کشور محقق خواهد شد.
جلیل زاده گفت: با عملی شدن این قرارداد که دانش فنی آن توسط پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی کشور تامین میشود، این مرکز و هکذا منطقه شمالغرب کشور به قطب انحصاری تولید کننده ی کاتالیست های HDS نفتا خواهد شد و همچنین به بزرگترین تامین کننده این ماده ارزشمند ودارای ارزش افزوده بالا در کشور برای مراکز پالایشگاهی تبدیل میشود.
کمبرانی رئیس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی نیز در خصوص اهمیت بسیارارزشمند ماده استراتژیکی برای کشور گفت: مرکز پژوهش جهاد دانشگاهی کشور با داشتن توانمندی بالا برای تامین دانش فنی این ماده، ظرف مدت مورد تعهد، دانش فنی این پروژه را که بنوعی خودکفایی را نیز در این حوزه برای کشور به ارمغان خواهد آورد، تامین نموده و در مدت مقرر پروژه را به اتمام برساند.
شایان ذکر است: کاتالیست های HDS نفتا بعنوان بهترین گزینه در فرایند گوگرد زدایی از برش های مختلف نفتی در پالایشگاه های کشور مورد استفاده قرار می گیرد که بر اساس تحقیقات سال 93 میزان تقاضا در کشور برای این محصول، حدود 290 تن بوده ودر حال حاضر طبق آمار سال 97 میزان مصرف این کاتالیست، 400 تن در سال برای خوراک نفتا می باشد. و از آنجا که به دلیل اعمال تحریم ها در مورد مواد مورد استفاده در صنایع نفتی همواره با خطر عدم دسترسی به کاتالیست های وارداتی مواجه هستیم، از طرفی قیمت کاتالیست های وارداتی به مراتب بیشتر از قیمت تمام شده کاتالیست ساخت داخل است، لذا توجه به بومی سازی این ماده، مهم و ضروری است.
لازم به ذکر است: قیمت جهانی این ماده بطور متوسط از قرار هر کیلو 30 الی 40 یورو می باشد.