به گزارش می متالز، «الهوردی دهقانی» عصر پنجشنبه در جریان سفر ۲ روزه اعضای کمیسیون صنایع و معاون مجلس به استان مرکزی و در حاشیه بازدید از شرکت هپکو افزود: تکمیل زنجیرههای تولید، ساماندهی بازار، تامین نیاز کشور و رفع مشکلات حوزه فولاد در اولویت کاری این کمیته قرار دارد.
وی تاکید کرد: نخست باید فولاد مورد نیاز کشور تامین شود و مازاد بر تولید به خارج از کشور صادر شود.
رئیس کمیته معدن کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بیان داشت : معافیتهای مالیاتی حوزه معدن به غیر از محصولات نهایی، برداشته شده چرا که این مهم برای کشور ارزش افزوده، ایجاد اشتغال و افزایش ثروت را به همراه دارد.
دهقانی از دیگر اقدامات در حال پیگیری را اصلاح قانون معادن عنوان کرد و گفت : قانون معادن خلاء و کاستیهای زیادی دارد به طوری که حقوق معادن بلوکه شده به شهرستانها پرداخت نمیشود، معادن خام فروشی میکنند و درآمد حاصل، در تولید، اشتغال و صنایع پایین دستی هزینه نمیشود.
نماینده ورزقان ادامه داد: برخی سازمانها برای راه اندازی معادن و استفاده بهینه و حداکثری از ظرفیت این واحدها، مشکلاتی ایجاد و در مسیر معدنکاران و سرمایهگذاران فعال در این حوزه سنگ اندازی می کنند، در حالی که باید شرایط برای فعالان اقتصادی این عرصه به گونهای تسهیل شود که ایران به یکی از ۱۰ کشور برتر دنیا در این زمینه تبدیل شود.
دهقانی در بخش دیگری از سخنان خود، در خصوص بازدید دو روزه از واحدهای تولیدی استان مرکزی گفت: این استان صنعتی از ظرفیت قابل قبول و مناسبی برخوردار است ولی متاسفانه صنعت استان به زمین خورده است.
وی اظهار داشت: ظرفیتهای واحدهای تولیدی استان مرکزی سرمایه مردم و بیتالمال است و چنانچه اکنون بخواهیم تاسیساتی با این ظرفیت ایجاد کنیم، نیازمند هزاران میلیارد اعتبار هستیم.
وی هدف از سفرهای این کمیسیون را بازدید از توانمندیها و ظرفیت واحدهای تولیدی و رفع مشکلات آنها دانست و افزود: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای جهش و افزایش تولید در کشور باید به مقوله خودکفایی و تولید محصولات پایین دستی صنایع و معادن توجه ویژه داشته باشیم.
رییس کمیته معدن کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در خصوص رفع مشکلات واحدهای تولیدی استان مرکزی نیز گفت: نشستی با مسوولان عالیرتبه کشوری و نمایندگان و مسوولان ارشد استان مرکزی در اسرع وقت برگزار میشود و پس از یک جمعبندی نهای، ی به طور حتم راهکارهای ویژهای در راستای رفع مشکلات تولیدی استان ارائه خواهیم داد تا پایتخت صنعتی کشور دوباره به چرخه تولید برگردد و نیاز کشور را تامین کند.
بر اساس اطلاعات موجود، کلیات طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد با ساماندهی وضعیت بازار فولاد کشور با رویکرد اصلاح سیاستها در ۲۳ دی ماه سال جاری مورد تایید نمایندگان مجلس قرار گرفت.
استان مرکزی با دارا بودن حدود سه هزار واحد صنعتی بزرگ، متوسط و کوچک به عنوان پایتخت صنعتی ایران شناخته میشود.