تاریخ: ۰۶ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۲:۰۶
بازدید: ۱۳۳
کد خبر: ۱۵۶۷۷۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

سقف تجارت ایران و ارمنستان به یک‌میلیارد دلار می‌رسد

می متالز - در سفر وزیر اقتصاد ارمنستان به ایران درباره حجم مبادلات دو کشور گفت‌وگو شد. به‌گفته کروبیان قرار است در ۶ ماه آینده حجم تبادلات تجاری ایران و ارمنستان به یک میلیارد دلار افزایش یابد. از طرفی برخی از جایگاه آینده ایران در بازار ارمنستان و رقابت با ترکیه در این بازار می‌گویند اما زادبوم معتقد است که لزوماً ما امکان تأمین همه کالاهایی که ترکیه به ارمنستان صادر می‌کند را نداریم.
سقف تجارت ایران و ارمنستان به یک‌میلیارد دلار می‌رسد

در سفر وزیر اقتصاد ارمنستان به ایران درباره حجم مبادلات دو کشور گفت‌وگو شد. به‌گفته کروبیان قرار است در ۶ ماه آینده حجم تبادلات تجاری ایران و ارمنستان به یک میلیارد دلار افزایش یابد. از طرفی برخی از جایگاه آینده ایران در بازار ارمنستان و رقابت با ترکیه در این بازار می‌گویند اما زادبوم معتقد است که لزوماً ما امکان تأمین همه کالاهایی که ترکیه به ارمنستان صادر می‌کند را نداریم.

به گزارش می متالز، وهان کروبیان، وزیر اقتصاد جمهوری ارمنستان که از روز سوم بهمن‌ماه در تهران به سر می‌برد، می‌گوید: قرار است در ۶ ماه آینده حجم تبادلات تجاری ایران و ارمنستان به یک میلیارد دلار افزایش یابد.

کروبیان که به سفری پنج‌ روزه به ایران آمده است گفته که این سفر اتفاقی نبوده؛ زیرا به ظرفیت‌های فراوان، وسیع و بزرگ این کشور آگاهی دارم و باید در راستای تعمیق و توسعه روابط اقتصادی دو کشور تلاش کنیم.

وزیراقتصاد ارمنستان معتقد است: سطح روابط اقتصادی ما با دو کشور باهم همخوانی ندارد. من می‌خواهم نه تنها تجارت متقابل را رونق و توسعه دهیم بلکه یکی از اهداف یعنی ایجاد تولیدات مشترک را اجرایی کنیم. به‌گفته کروبیان باید قدم‌های اجرایی زیادی برداریم و بتوانیم تولیدات دو کشور را به کشور سوم صادر کنیم؛ مقصد صادراتی ما کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا و حتی دیگر کشورهای غیرعضو است.

به گفته کروبیان تولیدکنندگان ایرانی می‌توانند بخشی از تولیدات خود را در ارمنستان تکمیل کنند. او به حجم تبادل تجاری در سال گذشته اشاره کرده و می‌گوید: سال گذشته حجم تبادل تجاری بین ایران و ارمنستان ۴۰۰ میلیون دلار بود که نسبت به ظرفیت‌های ما اندک است.

حمید زادبوم، رئیس سازمان توسعه تجارت درباره سفر وزیر اقتصاد ارمنستان به ایران هم گفته است: باتوجه به اینکه توسعه روابط یکی از ضرورت‌های فعلی دو همسایه است و با توجه به اینکه ارمنستان یکی از کشورهای اوراسیا است و ما مذاکرات تجارت آزاد را با اوراسیا از فوریه شروع می‌کنیم، ضرورت داشت بعد از مدت‌ها فعالیتی بین دو کشور انجام شود که با دعوت از وزیر اقتصاد ارمنستان این کار محقق شد.

زادبودم درباره آمار مبادلات تجاری ایران و ارمنستان می‌گوید: آمار دقیقی وجود ندارد اما در سه ماهه اخیر مبادلات ما رشد خوبی با ارمنستان داشته و وضعیت مناسبی دارد. روند تجارت ما با ارمنستان در ده سال گذشته رو به رشد بوده است. ده سال پیش حجم تجارت ما سالانه حدود 270 تا 280 میلیون دلار بوده اما امروز به آمار سالانه حدود بیش از 400 میلیون دلار رسیده است. البته برای دو کشور همسایه این رقم عجیب نیست.

به گفته زادبوم ایران چهارمین کشوری است که واردات ارمنستان را تأمین می‌کند. قبلاً رتبه ما پنجم یا ششم بود اما الان بعد از روسیه، چین و آلمان، از سال 2019 ایران چهارمین کشوری است که ارمنستان از آن واردات می‌کند. دو طرف علاقه‌مند هستند که این مبادلات را افزایش دهند.

به گفته زادبوم مرز ایران و ارمنستان در دوره شیوع ویروس کرونا باز بود و پرواز بین تهران و ایروان برقرار است. البته ارمنستان تنها کشور اتحادیه اوراسیا است که با ما مرز مشترک دارد و باید از این مرز مشترک به عنوان دروازه‌ای به اوراسیا استفاده کرد.

آیا ایران می‌تواند جای ترکیه را در بازار ارمنستان بگیرد؟ زادبوم در پاسخ به این پرسش گفته است: حرف‌هایی که گاهی به‌صورت ناشیانه در این مورد گفته می‌شود می‌تواند تنش دیپلماتیک بین کشورها به وجود بیاورد. ممکن است ارمنستان به مدت 6 ماه کالاهای ترکیه را وارد نکند و ما اقلام مورد نیاز ارمنستان  را تأمین کنیم اما لزوماً ما امکان تأمین همه کالاهایی که ترکیه به ارمنستان صادر می‌کند را نداریم. کشورها مبادلاتی دارند که به اقتضای زمان انجام می‌شود. ما به دنبال پر کردن جای ترکیه نیستیم اما اگر ارمنستان کالایی نیاز داشته باشد که ما بتوانیم تأمین کنیم این کار را می‌کنیم.

قبلا هرویک یاریجانیان، رئیس اتاق مشترک ایران و ارمنستان حجم مبادلات بین دو کشور را در بدترین شرایط بین 200 تا 250 میلیون دلار برآورد کرده بود که این رقم در بهترین شرایط به 500 میلیون دلار می‌رسد.

او گفته: تراز تجاری ایران و ارمنستان به نفع ایران مثبت است و با توجه به حجم ناچیز واردات این کشور به ایران، انگیزه لازم برای توسعه مناسبات دو کشور از سوی طرف ارمنستانی وجود ندارد.

حالا ارمنستانی‌ها بعد از اتفاق‌های پیش‌آمده در قره‌باغ برای مدتی ایران را به‌عنوان شریک تجاری خود انتخاب کرده‌اند. آیا ایران می‌تواند تمام کالاهای مورد نیاز ارمنستان را تامین کند یا خیر؟

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت