تاریخ: ۰۹ تير ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۳:۰۷
بازدید: ۱۸۹
کد خبر: ۱۵۷۰۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
کیوان جعفری طهرانی تحلیل کرد

واله با چه هدفی تولید در سامارکو را کاهش می دهد؟

می متالز - واله در اوایل سال 2019 این استراتتی یعنی برنامه ریزی بر مبنای بازخورد بازار را رسانه ایی خواهد کرد.
واله با چه هدفی تولید در سامارکو را کاهش می دهد؟

به گزارش می متالز، کیوان جعفری طهرانی، تحلیلگر بازارهای بین الملل معدن و صنایع معدنی در تحلیلی نوشت: در حال حاضر واله عمان با تولید ۹.۲ میلیون تن گندله آهن اسفنجی DR Pellet مازاد بر نیاز فعلی کارخانه احیای Jindal Shadeed تولید دارد. 

وی افزود: عمان برای افق ۲۰۳۰ نیز اگر به گاز برسد برای تولید ۲۶ میلیون تن فولاد برنامه ریزی کرده است. این کشور اگر به گاز از طریق خط لوله کوه مبارک و انتقال از ایران به صحار عمان برسد در افق ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ به این برنامه می رسد و اگر از طریق آسیای میانه به شهر کاشگر و انتقال از ایالت سن کیانگ چین به بندر گوادر پاکستان به گاز دسترسی پیدا کند با تاخیر زمانی طولانی تر به علت بعد مسافت به فولاد دست خواهد یافت. این شرکت برای تحقق این مهم، فازهای گندله سازی جدیدی به ظرفیت ۱۸.۴ میلیون تن را در برنامه دارد.

جعفری طهرانی اظهار داشت: سامارکو با کاهش ظرفیت تولید از ۳۰ میلیون تن سابق به ۱۹ میلیون تن گندله آهن اسفنجی در پایان ۲۰۱۸ و اوایل ۲۰۱۹ به مدار تولید بر می گردد. حال سوال اینجاست که چرا سامارکو با وجود پرداخت ۳.۵ میلیارد دلار خسارت به دولت برزیل در صدد کاهش تولید است به جای افزایش؟!

وی تحلیل خود درخصوص این موضوع را چنین توضیح داد: عدم حضور ونزوئلا در بازار تولید HBI به عنوان بزرگترین تولیدکننده تا سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ که حدود ۷۰ درصد از نیاز کشورهای حوزه خلیج فارس و شمال آفریقا MENA را تامین می کرد و عدم امکان افزایش تولید LKAB سوئد به عنوان بزرگترین تولیدکننده جایگزین HBI ونزوئلا برای DRI کشورهای MENA دو دلیل کاهش تولید در سامارکو است. شایان ذکر است کارخانه های احیایی که خوراک ورودی آن هات بریکت Hot Briquette Iron است با تغییرات کمی می توانند از آهن اسفنجی استفاده نمایند.

وی ادامه داد: بعد از وقوع حادثه شکست سد باطله سامارکو در نوامبر ۲۰۱۵، بی اچ پی بیلیتون، واله را مقصر می دانست چون مدیر اجرایی پروژه Samarco عملا تیم واله بود. این غول استرالیایی فقط سهام دار بود و مشاوره فنی می داد. اختلافات چنان بالا گرفت که در خفا، واله درصدی از سهام بی اچ پی را خرید و سهام دار اعظم شد تا سر و صدا بخوابد اما این افزایش سهام واله هنوز رسانه ایی نشده است. حال واله به عنوان سهام دار اعظم سامارکو استراتژی نوین خود را بر اصل استراتتی Stratety  (یعنی برنامه ریزی بر اصل بازخورد بازار استوار می کند) و بجای کاهش تولید ۱۱ میلیون تنی DR Pellet در برزیل که تقاضای کافی در آینده وجود ندارد، این کاهش در برزیل را به عنوان افزایش ظرفیت در واله عمان جبران خواهد کرد. 

جعفری طهرانی در خاتمه گفت: به نظر می رسد واله در اوایل سال ۲۰۱۹ این استراتتی را رسانه ایی خواهد کرد.

منبع: چیلان
عناوین برگزیده