تاریخ: ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۶:۰۶
بازدید: ۱۱۲
کد خبر: ۱۵۷۸۱۷
هرویک یاریجانیان:

شرکت ترانزیتی مشترک بین ایران و ارمنستان به رشد مناسبات تجاری منجر می‌شود

می متالز - رئیس اتاق مشترک ایران و ارمنستان ضمن برآوردهای مثبت از سفر وزیر اقتصاد ارمنستان به ایران و دیدارهایی که با مقامات دولتی و خصوصی داشت، پیشنهاد راه‌اندازی یک شرکت مشترک در حوزه حمل‌ونقل که از سوی رئیس اتاق ایران مطرح شد را اقدامی مناسب و کارساز توصیف کرد.
شرکت ترانزیتی مشترک بین ایران و ارمنستان به رشد مناسبات تجاری منجر می‌شود

رئیس اتاق مشترک ایران و ارمنستان ضمن برآوردهای مثبت از سفر وزیر اقتصاد ارمنستان به ایران و دیدارهایی که با مقامات دولتی و خصوصی داشت، پیشنهاد راه‌اندازی یک شرکت مشترک در حوزه حمل‌ونقل که از سوی رئیس اتاق ایران مطرح شد را اقدامی مناسب و کارساز توصیف کرد.

به گزارش می متالز، رئیس اتاق مشترک ایران و ارمنستان در واکنش به سفر وزیر اقتصاد ارمنستان در رأس یک هیات از بخش‌های دولتی و خصوصی این کشور به ایران، گفت: سفر ایشان به ایران منشاء تحولات قابل توجهی در سطح مناسبات دو کشور خواهد بود و به نظر می‌رسد که به زودی حضور در بازار ارمنستان و دسترسی به بازار اوراسیا برای بازرگانان و تجار ایرانی آسان‌تر شود.

هرویک یاریجانیان، رئیس اتاق مشترک ایران و ارمنستان به طور کلی سفرهای دیپلماتیک کشورها به یکدیگر را بر اساس انعقاد قراردادها و تفاهماتی که صورت می‌گیرد، برای دسترسی آسان‌تر بخش خصوصی دو کشور به بازار یکدیگر، مناسب ارزیابی کرد.

او درباره نتایج حاصل از سفر وزیر اقتصاد ارمنستان به ایران گفت: این سفر، منشأ تحولاتی در روابط دو کشور خواهد شد. ارمنستان به دنبال آن است که ایران را در تأمین بخش زیادی از کالاها و خدمات موردنیاز خود، جایگزین کشور ترکیه کند. برآوردها حاکی از این است که به زودی دسترسی تجار ایرانی به بازار ارمنستان و اوراسیا آسان‌تر خواهد شد.

این فعال اقتصادی درباره لیست 2200 قلم کالایی که واهان کروبیان، وزیر اقتصاد ارمنستان ارائه داد نیز گفت: در دورانی که تازه کشور ارمنستان از اتحادیه جماهیر شوروی استقلال پیدا کرده بود، در برقراری مناسبات تجاری با این کشور موفق عمل نکردیم، چون کیفیت کالاهای آن روز ایران به دلیل مصادف شدن با دوران بعد از جنگ، مناسب نبود؛ اما امروز آمادگی کامل داریم. بخش خصوصی و دولت ایران آمادگی دارد تا در حوزه‌های مختلف با طرف ارمنستانی وارد معامله و همکاری شود. برای مثال در صادرات گاز و واردات برق و صادرات انواع پوشاک به ارمنستان. در این لیست کالای به غیر از چند مورد خاص در سایر حوزه‌ها آمادگی پوشش بازار این کشور را داریم.

رئیس اتاق مشترک ایران و ارمنستان درباره موضوع حمل‌ونقل بین دو کشور و پیشنهاد راه‌اندازی شرکت مشترک ترانزیتی بین ایران و ارمنستان، گفت: در حوزه ترانزیت و لجستیک، بدون شک وجود شرکت‌های بین‌المللی، کارایی بیشتری دارد چراکه با قوانین دست و پاگیر کمتری مواجه خواهند بود. در این رابطه شرکت‌های بومی چندان کارساز نبوده و توان کافی برای حل مسائل و مشکلات را ندارند. از طرفی اگر شرکت ترانزیتی مشترکی را ایجاد کنیم، هر دو طرف برای حفظ منافع خود برای مقابله با چالش‌هایی که ایجاد می‌شود، توان بیشتری می‌گذارند.

به اعتقاد یاریجانیان، شرکت مشترک ترانزیتی بین ایران و ارمنستان می‌تواند خدمات خود را به کل منطقه اوراسیا تسری دهد و این به پیشبرد اهداف دو کشور برای گسترش دامنه حضور در بازارهای منطقه نیز کمک می‌کند.

او در ادامه به سرمایه‌گذاری مشترک بین ایران و ارمنستان اشاره و تأکید کرد: باید برآوردهای اولیه درباره سرمایه‌گذاری در کشور هدف و یا انتقال بخشی از زنجیره تولید کالا و خدمات به بازار موردنظر را بررسی کرد و مطمئن شد از انتقال زنجیره تولید به ارمنستان یا هر کشور دیگری چه چیزی عایدی خواهیم داشت. چون ارمنستان با اغلب کشورهای اروپایی پیمان‌های تجاری دارد و نقطه پیوند ایران با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا محسوب می‌شود، بنابراین تولید مشترک در این کشور می‌تواند به نفع ایران باشد. البته در این حوزه تا به امروز کارنامه خوبی نداریم و رقبا به خوبی فعالیت کرده و همچنان تحرک‌های زیادی دارند.

رئیس اتاق مشترک ایران و ارمنستان علی‌رغم توقف ورود کالاهای ترک به بازار ارمنستان، بزرگ‌ترین رقیب ایران در این بازار را همچنان ترکیه می‌داند و معتقد است ترکیه با ایجاد شرکت‌هایی در دیگر کشورهای منطقه از جمله گرجستان می‌تواند گواهی مبدأ کالاهای تولیدی خود را تغییر دهد و بدین ترتیب با عنوان کالاهای گرجستانی و یا غیره وارد بازار ارمنستان شود. تنها راهی که برای کنترل ورود کالا وجود دارد، گواهی مبدأ است و با این سیاست دیگر ارمنستان قابلیت رصد کالاها را ندارد.

کروبیان، وزیر اقتصاد ارمنستان در رأس هیاتی از مقامات دولتی و خصوصی این کشور جمعه، سوم بهمن وارد تهران شد و در سفر پنج‌روزه خود ضمن ملاقات با رئیس‌کل بانک مرکزی، وزیر صنعت، معدن و تجارت و دیگر مسوولان دولتی با رئیس اتاق ایران دیدار کرد. در این نشست یادداشت تفاهمی بین اتاق ایران و مرکز حمایت از سرمایه‌گذاری ارمنستان به امضا رسید.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت