تاریخ: ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۳۶
بازدید: ۶۳۱
کد خبر: ۱۵۸۳۲۹
سرویس خبر : مسکن و ساختمان

تعیین تکلیف یک‌ماهه معادن جویم

می متالز - مسائل و مشکلات مرتبط با حفاری و برداشت از معادن واقع در کوه‌های شمال بخش جویم لارستان مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد نتایج آن ظرف یک ماه آینده به اطلاع مردم برسد.
تعیین تکلیف یک‌ماهه معادن جویم

به گزارش می متالز، حفاری و برداشت بی‌رویه از معادن سنگ جویم موجب شده جمعی از اهالی جویم، شهرک کلون و روستای جهادآباد نسبت به این موضوع معترض شوند.

وجود معادن در هر منطقه‌ای باعث رونق و توسعه خواهد شد، از طرفی بروز مشکلات و نارضایتی عده‌ای را فراهم می‌آورد که معادن سنگ کوه‌های شمال جویم نیز از این موضوع مستثنی نیست چرا که دغدغه اصلی شهروندان حفظ محیط زیست و منابع طبیعی است.

از بین رفتن جاده در اثر تردد خودروهای سنگین، تخریب محیط زیست و پوشش گیاهی منطقه از جمله این موارد است که نمایندگان گروه‌های مردمی در جلسه‌ای با بخشدار، رئیس دادگاه عمومی بخش جویم، شورای اسلامی شهر، نیروی انتظامی، حوزه مقاومت بسیج سپاه جویم و نمایندگان معدن‌داران مطرح کردند و این موارد مورد بررسی قرار گرفت.
در این نشست بخشدار جویم ضمن بیان اینکه نظام ما، نظام همدلی است و در طول سال های پس از انقلاب شاهد ثمرات ارزشمند انقلاب بودیم، اظهار داشت: مطالبه گری حق مردم است اما باید در چارچوب قانون باشد و امروز نیاز به تعامل، همدلی و همکاری در راستای توسعه، عمران و آبادانی است.

در ادامه رئیس شورای اسلامی شهر جویم اعتراض مردم را نسبت به تخریب محیط زیست، خسارت به طبیعت، جاده و ... را مورد اشاره قرار داد و افزود: به عنوان عضوی از شورای اسلامی شهر این مورد را پیگیری خواهم کرد.

همچنین در این نشست عبدالمجید محمدی، عضو شورای اسلامی شهر جویم نیز موضوع احداث سد خاکی را مطرح کرد و اظهار داشت: دغدغه معترضین، دغدغه مردم جویم است و تخریب منابع زیست محیطی و قطع درختانی از قبیل بادام‌کوهی، گَوَن، بنه و ... جزء ذخایر جنگلی محسوب می‌شود که این اقدام ممنوع و خلاف قانون است.

وی با انتقاد از برداشت بی‌رویه معادن در جویم، اظهار داشت: احداث سد خاکی می‌تواند به کنترل سیلاب کمک کند، از خسارت به باغداران جلوگیری به عمل آید، امکان ایجاد مرکز گردشگری و حفظ ذخایر ملی و اکولوژیک منطقه فراهم می‌شود اما وجود معدن در محل احداث سد خاکی باعث شده که تاکنون این امر محقق نشود و درخواست امروز ما این است که حدود برداشت‌ها و همچنین مجوزها مشخص شده تا بیش از این شاهد تخریب محیط زیست نباشیم.

در پایان رئیس دادگاه عمومی بخش جویم با بیان اینکه پیش ‌از این نیز طی جلسه‌ای با نمایندگان معترضین این موضوع بررسی‌شده، گفت: مسئولین در هر سمت و رده‌ای باید پاسخگوی مطالبات مردمی باشند چراکه مطالبه گری حق مردم است هرچند باید به‌صورت قانونی باشد و موضوع وجود معادن سنگ جویم نیز که اخیراً مورد بحث قرار گرفته یکی از مطالبات مردمی است.

منصور تقی زاده سروستانی ضمن بررسی و استماع مطالبات و دغدغه‌های مردم افزود: طی مهلتی یک‌ماهه با حضور نمایندگان و بازرسینی از ادارات صمت‌، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، شهرداری و شورای اسلامی شهر، ثبت اسناد و املاک، اوقاف و امور خیریه، محیط زیست، امور آب، راه و شهرسازی، حوزه قضایی، بخشداری، نماینده معترضین و معدن داران این بحث در قالب موضوعاتی نظیر مجوز معدن، محدوده فعالیت، نوع فعالیت، تردد خودروهای حمل سنگ در مسیر عمومی، آسیب معدن به محیط زیست، تخریب منابع طبیعی و زیرساخت‌های شهری و فعالیت معادن با مجوز ابطال و صدور مجوز با تشریفات قانونی بررسی شده تا نسبت به حل مشکل اقدام شود.

وی با تأکید بر اینکه نتیجه این اقدام باید به اطلاع عموم رسانده شود، خاطرنشان کرد: با توجه به  اعتراض اهالی، تردد خودروهای سنگین حمل سنگ در ساعت شبانه ممنوع است و بایستی خروج آن‌ها مهار شده باشد و در صورت مشاهده خروج خودروهای بدون مهار با نگهبان معدن و مسئول آن برخورد خواهد شد و تا زمان شفاف‌سازی، هیچ معدنی احداث نمی‌شود و هر مجوزی صادر شود غیرقانونی است و باید به‌صورت تعلیق درآید.

عمده دغدغه معترضین به نحوه فعالیت معادن در بخش جویم لارستان، تخریب محیط زیست، سلب آسایش به جهت تردد خودروهای سنگین حمل سنگ از مسیر عبور عمومی، از بین رفتن گونه‌های جانوری و زیست‌محیطی، خسارت به باغات و زیرساخت‌های شهری و عدم تعلق سود حاصله از سهم معادن در چارچوب قانون جهت توسعه و عمران شهر است.

گفتنی است؛ دهیار و شورای روستای جهادآباد نیز به‌عنوان نماینده معدن داران اظهار داشت: تاکنون هیچ تخلفی صورت نگرفته و معادن با مجوز مشغول به فعالیت می‌باشند و در صورت رونق اقتصادی از سود معادن نسبت به ایجاد جاده‌ای مجزا جهت عبور خودروها اقدام خواهد شد.

عناوین برگزیده