تاریخ: ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۰:۳۳
بازدید: ۱۸۵
کد خبر: ۱۵۸۶۶۶
سرویس خبر : انرژی
با مشارکت ایران و افغانستان:

نقشه‌برداری از رودخانه هیرمند مرزی برای تحویل حقابه ایران آغاز شد

می متالز - دبیرکل دفتر رودخانه‌های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو از آغاز کار نقشه‌برداری رودخانه هیرمند مرزی توسط گروه مشترک دو کشور به منظور تحویل حقابه ایران از این رودخانه خبر داد.
نقشه‌برداری از رودخانه هیرمند مرزی برای تحویل حقابه ایران آغاز شد

دبیرکل دفتر رودخانه‌های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو از آغاز کار نقشه‌برداری رودخانه هیرمند مرزی توسط گروه مشترک دو کشور به منظور تحویل حقابه ایران از این رودخانه خبر داد.

دبیرکل دفتر رودخانه‌های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو از آغاز کار نقشه‌برداری رودخانه هیرمند مرزی توسط گروه مشترک دو کشور به منظور تحویل حقابه ایران از این رودخانه خبر داد.

عیسی بزرگ‌زاده، دبیرکل دفتر رودخانه‌های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو با اشاره به حضور هیات بیش از ۲۰ نفره افغانستانی در ایران گفت: این هیات به مدت یک ماه در زابل مستقر خواهند بود و در این مدت اکیپ‌های فنی دو کشور با حمایت مرزبانان ایرانی و افغانستانی وارد عرصه کار می‌شوند.

وی درباره نتایج نشست مشترک طرف‌های ایرانی و افغانستانی در سیستان و بلوچستان در خصوص رودخانه هیرمند مرزی، ادامه داد: در این نشست فرابخشی، وزارتخانه‌های نیرو، کشور، امور خارجه، دفاع و فرماندهی مرزبانی و دستگاه‌ها و مسوولان استانی از ایران و همتایان افغانستانی آنها حضور داشتند.

بزرگ‌زاده با اشاره به سرپرستی هیات ایرانی توسط وزارت نیرو و نیز حضور معاونان کمیساریایی ایران و افغانستان در این نشست، اظهار داشت: جلسات روز گذشته به کار خود پایان داده و امید است در مدت یک ماه که هیات افغانستانی در ایران حضور دارد، کار نقشه‌برداری رودخانه مرزی هیرمند به پایان برسد.

وی هدف از نقشه‌برداری رودخانه هیرمند مرزی را که گفت وگوهای آن از بیش از یک سال گذشته آغاز شده، استقرار سازه‌های دریافت حق‌آبه‌های ایران عنوان کرد. سازه‌هایی که لازم است به صورت دقیق طراحی شوند و از تجهیزات دقیق برخوردار باشند.

مدیرکل دفتر رودخانه‌های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو تاکید کرد: این تجهیزات باید مدرن باشند تا اطمینان حاصل شود که حق‌آبه‌ها منطبق بر مفاد معاهده ۱۳۵۱ رودخانه هیرمند تحویل ایران می‌شود. پس از تهیه نقشه‌ها، در گام بعد معاونان کمیسارهای دو کشور باید این نقشه‌ها را تأیید و مبادله کنند. این نقشه‌ها، نقشه‌های توپوگرافی رودخانه هیرمند است که ایران قرار است سازه‌های آبگیری خود را روی آن طراحی و اجرا کند.

به گفته این مقام مسوول بدون تهیه این نقشه‌ها امکان طراحی سازه‌ها وجود ندارد. این مساله هم برای ایران و هم برای طرف افغانستانی حائز اهمیت است و دو طرف باید مطمئن باشند که حق‌آبه داده و دریافت می‌شود. بعد از تحویل نقشه‌ها، لازم است کار طراحی و اجرای سازه‌ها انجام شود که برای این کار بودجه مورد نیاز هم تأمین شده است.

مدیرکل دفتر رودخانه‌های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو با بیان اینکه باید کانال‌های دقیق بتنی طراحی شود که آب را از رودخانه تحویل بگیرد، گفت: در ابتدا لازم است تجهیزات اندازه‌گیری نصب شود تا مطمئن شویم که به چه میزان آب تحویل ایران می‌شود. تلاش می‌کنیم این کار در یک سال آینده تمام شود؛ بطوری که کار اجرای آن در سال آبی جاری آغاز شود.

عناوین برگزیده