به گزارش می متالز، بدون شک صنایع و رشد صنعت در هر جامعه می تواند از مولفه های قدرت در زمینه کار، اشتغال و اقتصاد باشد چراکه با چرخیدن چرخ صنعت، تولید رونق و به دنیال آن چرخ اقتصاد هم به گردش درمی آید و جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی بر دوران طاغوت و رهایی از وادادگی و وابستگی در حوزه های مختلف صنعتی و معدنی چنان رشد و توسعه یافته که نمی توان ذره ای آن را نسبت به قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مقایسه کرد.
استان یزد که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با استقرار صنایع از شهرهای صنعتی کشور به حساب می آید و با توجه به معادن غنی از استان های معدنی محسوب می شود توانسته در این حوزه حرف های بسیاری برای گفتن داشته باشد.
گسترش صنایع امروز تنها به رشد کمی صنایع محدود نمی شود و هر واحد صنعتی سعی می کند با تکیه بر توان داخلی و ظرفیت متخصصان، خود را از هر گونه وابستگی بی نیاز کند و ارتقای خود را نه در مساحت واحد صنعتی که در بالا بردن کیفیت کار و کاهش هزینه ها می بیند.
در این گزارش سعی شده تا با معرفی چند نمونه از موفقیت های صنایع استان یزد در تولید و شکوفایی ملی، بتوان افتخارات و توانمندی های جوانان این مرز و بوم را به نمایش گذاشت.
خط تولید کابل های شبکه مشترکین نوری برای اولین بار در صنعت سیم و کابل سازی کشور در یزد آغاز به کار کرد.
این خط تولید تکمیل کننده سایر خطوط کابل های نوری است که پهنای باند فیبرنوری کشور را به منازل منتقل می کنند.
پهنای باندی که این نوع کابل به منازل و ادارات می اورد و ظرفیت های خوبی چون راه اندازی منازل هوشمند، مولتی مدیا و تلویزیون های اینترنتی و هرانچه نیازمند شبکه پهنای باند بالا باشد را میسر می کند.
تولید این نوع کابل سلیانه 10میلیون دلار نیز برای کشور صرفه جویی ارزی به همراه دارد و می تواند به عنوان یک پیشرفت مهم در حوزه زیرساخت معرفی کرد.
در آینده نزدیک خط تولید کابل های حس گر نیز در یزد راه اندازی خواهد شد.
یزد اولین و تنها تولید کننده ماشین آلات تولید الیاف مصنوعی است که می تواند برگ زرینی بر پیشرفت و توسعه صنعتی کشور باشد.
متخصصین یزدی با بهر گیری از اقتصادی نوین و دانش بنیان، ماشین آلاتی را طراحی کرده اند که هر نوع ورق و یا پروفیل های صنعتی را در واحدهای سنگ زنی، خم و گیوتین و واحد زنگرزی به روش الکترواستاتیک جهت مصرف در واحدهای منتاژ فراهم می کند.
تهیه این ماشین الات که تا 90درصد به واردات وابسته بود امروز با تلاش متخصصان یزدی بصورت صددرصد بومی سازی شده که حتی توانسته گوی سبقت را از نوع مشابه خارجی برباید و قطعاتی که با این ماشین آلات تولید می شود کشور را از وابستگی رهایی می دهد.
شرکت فولاد آلیاژی ایران گریدهای مختلفی از فولادهای آلیاژی را تولید میکند و این امر به دلیل دارا بودن دانش فنی توسط این شرکت رخ داده است. تولید محصول در شرکت فولاد آلیاژی ایران مطابق با سفارش مشتری و مصارف روز انجام میشود اما طی دو سه سال اخیر این شرکت سفارشهای برخی گریدهای نامتعارف و محصولات خاص را دریافت کرد و به این ترتیب روند تولید برخی محصولات خود را تغییر داد.
وی افزود: یکی از این محصولاتی که دانش فنی تولید آن از قبل در شرکت فولاد آلیاژی ایران وجود داشت، فولادهای زنگنزن ازجمله میلگرد با گریدهای 304 و 316 بود که بیشترین مصرف را در میان صنایع کشور دارند. این شرکت دو سال قبل تولید فولادهای زنگنزن را آغاز کرد تا به نوعی یک گام بلند در جهت خودکفایی کشور در تولید میلگردهای زنگنزن برداشته باشد.
پیش از این، میلگردهای سایز شده زنگنزن به صورت آماده از هند و چین وارد و ارز زیادی بابت آن پرداخت میشد اما امروز به همت متخصصان داخلی این دانش با خود باوری وارد عرصه تولید کشور شده است.
برای بهره مندی از خدمات اینترنت 4G در منازل و ادارات باید از مودم های خاصی استفاده کرد که تا به امروز همه این مودم ها وارداتی بوده اند اما این مودم ها نیز با تلاش و فناوری داخلی امروزه در یزد تولید می شود.
مودمهای 4G قابلیت نصب سیم کارت دارد و همه بانکها، اپراتورهای موبایل، سازمانها و مراکز دولتی، مدارس و دانشگاهها همچنین برای مصارف خانگی قابلیت استفاده دارد.
با تولید این مودمهای پر مصرف کشورمان از واردات این نوع مودم بی نیاز خواهد شد و با تولید سالانه بیش از ۶۰۰ هزار از این دستگاه میلیونها دلار ارز آوری برای کشور نیز به دنبال خواهد داشت.
کارخانه احیاء مستقیم مگامدول چادرملو اردکان اولین کارخانه تولید شمش فولاد کشور است که از تکنولوژی هات شارژ برخوردار است. در روش هات شارژ آهن اسفنجی پیش از سرد شدن با دمای ۶۵۰ درجه به طور مستقیم وارد کورههای ذوب در کارخانه فولاد میشود، و این مهم باعث میشود تمامی شرایط برای کاهش هزینهها و افزایش تولید در کارخانه فولاد محقق شود.
مطابق این روش میزان مصرف برق در این کارخانه ۳۵ درصد و میزان مصرف آب نیز ۵۰ درصد کاهش مییابد.
شاید در انتخاب پتو به طرح و رنگ آن توجه زیادی داشته باشید و کیفیت را فدای زیبای و طرح آن کنید اما با راه اندازی اولین خط تولید چاپ دیجیتال پتو در یزد ضمن داشتن کیفیت عالی شما می توانید طرح دلخواه خود را سفارش دهید.
بابهره برداری از این خط تولید علاوه بر افزایش تولید پتو در این واحد تولیدی تنوع رنگ پتو از 12 رنگ درچاپ دستی به میلیونها رنگ افزایش یافته است.
با راه اندازی این خط میزان تولید پتو در این کارخانه از 3 هزار تخته در روز به شش هزار تخته افزایش یافته است.
برای راه اندازی این خط تولید یکصد و پنجاه میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است و بخشی از تجهیزات بخش رنگ سازی آن به همت متخصصان و مهندسان خودشرکت وبصورت کاملا بومی ساخته شده و توانسته بیش از 600 هزار دلار برای این واحد صرفه جویی ارزی به دنبال داشته باشد. است.
متخصصان شرکت کارخانجات شهید قندی یزد موفق شدند خط تولید آزمایشی کابل ACSR را با توان داخلی راه اندازی کنند.
در این طرح تولید هادی آلومینیومی تقویت شده با فولاد ACSR که نوعی هادی خطوط انتقال هوایی است انجام شد.
کابلهای هادی آلومینیومی تقویت شده با فولاد با رویکرد تکمیل سبد محصولات و به منظور تامین بازار داخلی و گسترش صادرات در این شرکت تولید میشود و در صنعت برق بویژه در کشورهای همسایه مورد استفاده قرار میگیرد.
یکی از مشکلات در زمان بروز هر گونه حادثه در سطح شرکت را اطلاع رسانی نادرست است و زمانی که افراد قصد تماس با واحد آتش نشانی یا اورژانس برای اعلام حادثهای را داشتند به دلیل نداشتن شمارههای اضطراری شرکت یا استرس، اطلاعات بصورت ناقص به اپراتور آتش نشانی اطلاع رسانی میشد.
از جمله مزایای این سامانه را تسریع و کاهش در زمان رسیدن تیمهای امدادی و آتش نشانی در محل حادثه، ایجاد هماهنگی و اطلاع رسانی سریع بین تیمهای آتش نشانی، اورژانس، ایمنی فنی و انتظامات، کاهش استرس فرد اطلاع دهنده، کاربری و سهولت آسان برای پرسنل شرکت در زمان استفاده از تابلو، نیاز نداشتن به تلفن ثابت و همراه برای برقراری تماس و درخواست کمک واطلاع رسانی سریع و دقیق است.
جالب است بدانید این سامانه در محل ورودی کارخانه فرآوری معدن سنگ اهن بافق نصب شده و تاکنون 2بار عملکرد بسیار مفید خود را به نمایش گذاشته است.
شاید همیشه باورمان بر این باشد که برای تولید کاغذ نیازمند چوب باشیم اما با همت متخصصان داخلی، اولین کارخانه تولید کاغذ از سنگ آهک راه اندازی شده است و با بومی سازی این صنعت در یزد، ایران به جمع چهار کشور صاحب این صنعت نظیر کانادا، چین و تایوان پیوست.
شاید جالب تر این باشد که بدانید در این روش تولید، ضمن اینکه برگی از درخت قطع نمی شود، قطره آبی هم مصرف نخواهد شد! و ماندگاری و استحکام بالا، ضد رطوبت بودن و قابل بازیافت بودن از مهمترین ویژگی های این کاغذ است.
همه این مواردی که گفته شد شاید یک از صدها دستاورد انقلاب اسلامی در زمینه رشد و توسعه صنایع نباشد و مطمئنا بیان تمام این افتخارات را نتوان در قالب یک گزارش بیان کرد اما شکی نیست که مشت نشانه خروار است و با بیان حتی چند نکته می توان ثابت کرد وقتی جمهوری اسلامی ایران به چنین دانش های پایه ای دست پیدا کرده است ظرفیت رشد و ارتقای تولیدات در همه حوزه ها را دارد.