به گزارش می متالز، او حتی به ادعای خود لیستی از متهمان بازار سرمایه را که با عملکرد خود باعث سقوط بورس شده بودند را جهت رسیدگى و برخورد لازم برای آیت الله رئیسى، رئیس قوه قضائیه ارسال کرد. اعلام این موضوع از سوی این نماینده مجلس شورای اسلامی و توییتهای گاه و بیگاه او درباره پیگیری این موضوع، باعث شد که خیلی از سهامداران خرد در رابطه با این موضوع حساس شوند و پیگیر چگونگی رسیدگی به این لیست شوند.
برای مثال بارها در ستون صدای سهامدار روزنامه «دنیای اقتصاد» افرادی این سوال را مطرح کرده بودند که تکلیف لیست متخلفان بازار سرمایه چه شد؟ یا افرادی در قسمت نظرات نوشتههای امیر حسین قاضیزاده، از او سوال کرده بودند که چرا اسامی داخل این لیست را اعلام عمومی نمیکند و رسیدگیهایش به کجا رسیده است؟ حالا در روزهای گذشته نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در توییتر اعلام کرد که رسیدگی به پرونده حقوقیهای متخلف بازار سرمایه توسط بازپرس جرائم اقتصادی، آغاز شده است. قاضیزاده در ادامه نوشت: «این پرونده را تا آخر پیگیری میکنم تا دیگر شاهد سوءاستفاده از مردم در بازار سرمایه نباشیم.» او در ادامه توییت خود همچنین نوشت: «علاوه بر برخورد با خاطیان، بهترین راه بازگشت اعتماد مردم این است که منابع خارج شده توسط متخلفان، در قالب یک نهاد بازگردانده شود. مشکل اصلی بازارسرمایه سوءمدیریت و ترک فعلهای مدیران و تخلفات حقوقیهاست؛ مسوولان و شورای عالی بورس باید زودتر از اختیارات قانونی خود استفاده میکردند.»
بازگشت اعتماد مردم به بازار سرمایه و در کل دغدغه ترمیم اعتماد از دست رفته مردم یکی از دلنگرانیها و موضوعات قابل توجه در چند وقت اخیر است. البته نه اینکه در گذشته صحبتی از اعتماد مردم به بازار سرمایه و به خصوص حوزه بورس نمیشده است، بلکه مساله این است که به تازگی این موضوع دغدغه خیلی از فعالان اقتصادی و سیاسی شده است. خیلی از این افراد معتقدند که بورس فضایی برای تسویه حساب بین جناحهای سیاسی کشور شده و همین عامل هم باعث حال خراب و بیاعتمادی سهامداران به این حوزه شده است. این موضوع حتی صدای مهدی رباطی، مدیرعامل کارگزاری بورس بیمه ایران را هم درآورده بود و به تازگی در توییتر خود نوشته بود «فقط تأسف که در این کشور همه حوزهها ابزار تسویه حساب سیاسی هستند، یک نهاد اقتصادی یا سیاسی از این بازی سیاست مصون نمانده است. بر شاخه نشسته و بن بریده میشود. این اعتمادی که در حال از دست رفتن است فقط اعتماد به یک جناح نیست، اساتید دقت کنید.» اعتماد مردم به بازار سرمایه، موضوع امروز و دیروز نیست و ماهها است که در جریان گپ و گفتهای چهرههای اقتصادی و سیاسی مطرح میشود و یکی از جنبههای آن هم نگرانی بابت گسترش بیاعتمادی در لایههای مختلف جامعه است. چرا که سرمایههای کم یا زیاد اقشار مختلفی از مردم درگیر حوزه بورس شده و حالا از بین رفتن سرمایهها و محقق نشدن وعدههای اقتصادی مسوولان میتواند تبعات جبرانناپذیری برای کشور در پی داشته باشد. تبعاتی که شاید اثرات خود را امروز و فردا نشان ندهد اما در آینده گریبانگیر اعمال سیاستهایی که مشارکت عموم مردم را لازم دارد میشود. با این حال اما دیروز فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد در گفتوگویی بیان کرد که هیچ دینی بر او در نوسانات بورس و کاهش ارزش داراییهای مردم نیست. او ادعا کرد که بارها گفته است، سهامداران با مطالعه و مشاوره وارد بازار شوند و «بحث دقت را در اولویت قرار دهند و تمام پرتفوی خود را در یک جا متمرکز نکنند.» این اظهارنظرها از سمت وزیر اقتصاد دولت حسن روحانی باعث شد که بار دیگر بحث دامن زدن به بیاعتمادی مردم به حوزه بورس مطرح شود. افرادی که این بحث را پیگیری میکنند، معتقدند مطرح کردن چنین نظراتی از سمت وزیر اقتصاد رئیس دولتی که گفت مردم همه چیز را به بورس بسپارند، باعث میشود که نه تنها مردم به سیاستهای اقتصادی دولت بدبین شوند، بلکه بیاعتمادی مردم و شکاف بین دولت و ملت به شخصیت و سرمایهاجتماعی مسوولان دولت هم سرایت کند.