به گزارش می متالز به نقل از بورس نیوز، تغییرات اساسی در ملاصدرا خیلی جدی شده و بعد از تغییر سکاندار این کشتی به گل نشسته، استارت اصلاحات دیگری هم خورد. اولین نکته مثبت این ماجرا، نگاه مثبت به آینده این بازار و تلاش برای شکوفه زدن شاخه های خشکیده سهم ها در هفته های پایانی سال است. ولی چیزی که از نظرها دورمانده، نزدیکی به فصل تسویه اعتبار کارگزاری هاست و اگر تدبیری برای به تعویق انداختن زمان تسویه نیندیشیدند، خیلی ها ناچار به فروش خواهند شد و حتی اگر سیاست های مثبتی هم در پیش بگیرند، این فشار فروش از سر اجبار رمقی برای بازار نخواهد گذاشت.
آقای رئیس باب همایون هم فرموده اند پاستور هیچ وابستگی به تامین مالی از بازار سرمایه ندارد. ما هم که گوش هایمان مخملی است و باور می کنیم آن بیش از ۴۰ هزار میلیاردی که از این بازار درآمد داشته اند، صرف امور خیریه شده و اصلا آقایون به این باز چشمداشتی نداشته و نخواهند داشت.
تا چند وقت قبل هر کسی می فهمید برای بازار سرمایه قلم میزنیم از ما نشان کارگزاری برای دریافت کد بورسی و سهم مناسب و... می گرفت. ولی چندی است که جنس سوالات عوض شده؛ کسی نمی پرسد بازار کی بر می گردد و... فقط میپرسند چطور می توانند ارز دیجیتال بخرند و به نظرمان بیت کوین بهتر است یا اتریوم و... وقتی هم بگوئیم این حوزه در تخصص ما نیست، نگاه عاقل اندر سفیهی انداخته و می گویند بورس که کوره پول سوزی است! افسوس که بازاری که سال ها برای توسعه آن تلاش شد، با ورود خیل کثیر مردم، طوری معرفی شد که گویی گردنه ای مخوف است و تکان بخوری، جیبت را زده اند! قبل از آنکه دیر شود، فکری کنید...
از جلسه متهمان پتروشیمی هم اخبار عجیبی مطرح می شود. مثلا یکی از متهمان لقب "کُد" داشته؛ کد خرید محصولات پتروشیمی می گرفته و کدها را می فروخته! امان از فساد...
بعضی از آقایان هم مرتبا از پتانسیل های صادراتی می گویند و وعده گشایشی را می دهند که خودشان هم می دانند پنبه دانه ای بیش نیست. یکی ذوق زده شده که به زودی همه رقبایمان حتی ترکیه را پشت سر می گذاریم و به صادرات ۱.۵ میلیارد دلاری به ارمنستان می رسیم؛ حال آنکه ما خوب می دانیم در حال حاضر حجم صادرات به ارمنستان ۴۰۰ میلیون دلار است! حالا این رشد ۲۷ برابری چطور قرار است اتفاق بیفتد؟ با امید و یک دیدار با وزیر اقتصاد آنها!
دیگری باد به غبغب می اندازد که سوریه بازار ۵ میلیارد دلاری دارد و ما ظرفیت صادرات ۱ میلیارد دلار به آنها داریم! البته حجم واقعی صادرات مان به سوریه همین حالا ۱۵۰ میلیون دلار است!! کاش این بزرگواران کمی جزئیات هم می گفتند تا متوجه شویم کدام بخش از محدودیت ها رفع شده که پز توسعه صادرات می دهند؟ دشمن قسم خورده مان توبه کرده یا مدیران... داخلی مان متحول شده اند؟