به گزارش می متالز، سالهایی که یکی پس از دیگری گذشت تا چرخهای فولاد آلیاژی سریعتر بچرخد و در توسعه و تولید، اشتغال و صادرات کشور به خوبی نقش آفرینی کند.
از آن زمان که فعالیت فولاد آلیاژی در استان آغاز شد تاکنون روز به روز این واحد تولیدی شکوفاتر شده و جای محصولات خود را در بسیاری از کشورها به خوبی باز کرده است.
شرکت فولاد آلیاژی ایران بزرگترین تولید کننده انواع فولادهای آلیاژی و مخصوص در ایران و خاورمیانه و یکی از مدرنترین واحدهای تولیدی فولاد آلیاژی در دنیاست.
محصولات بی نظیر و کاربردی این واحد تولیدی که به جرات میتوان گفت در حال حاضر در ۱۶ صنعت مادر تخصصی کشور از جمله نفت و گاز و انرژی، خودروسازی، ادوات کشاورزی، ابزارسازی، لوازم پزشکی و جراحی و صنایع معدنی به خوبی نقش آفرینی میکنند.
این واحد تولیدی با ظرفیت تولید ۵۵۰ هزار تن محصولات فولادی یکی از پیشرفتهترین تولیدکنندگان فولاد دنیاست که در سال ۱۳۷۸ فعالیت خود را آغاز کرده است.
آنگونه که مدیر عامل شرکت آلیاژی ایران میگوید: در حال حاضر ۴۳۱ گرید فولادی در قالب ۲۵ گروه فولادی توسط متخصصان این واحد تولید میشود که بسیاری از این گریدهای فولادی را خود جوانان متخصص و توانمند این مجموعه طراحی کرده اند.
چایچی میافزاید: در سالهای اخیر با همت و ارادهای که در بین کارگران و مهندسان این شرکت بوده است ۲۷۰ گرید فولادی را متناسب با نیاز کشور و حتی سفارش دیگر کشورها طراحی و تولید کرده اند.
دهقان از جمله کسانی است که چند سالی است به همراه گروهی از متخصصان دیگر در طراحی گریدهای جدید فولادی در این واحد نقش افرینی میکنند
او می گوید: هر نوع فولاد الیاژی که مشتری درخواست کند و یا شرایط بازار نیازمند ان باشد ما قادریم انرا طراحی کنیم و بسازیم و این دستاورزی بزرگ برای این واحد تولیدی است.
دهقان گفت: امسال نیز که که مزین به عنوان جهش تولید است ۱۲ گرید جدید فولادی در این شرکت فولادی طراحی شده که کشورمان را از وابستگی به دیگر کشورها بی نیاز کرده است.
این همه ماجرا نیست امسال اتفاقات دیگری هم در این واحد تولیدی رقم خورده است. اتفاقاتی که میتوان آن را بی نظیر یا کم نظیر دانست.
قائم مقام شرکت فولاد آلیاژی ایران میگوید: امسال آغاز سال تا دی ماه روند افزایش تولید محصولات فولادی، در این واحد به خوبی پیش رفته و همه اهداف و برنامههای پیش بینی شده به خوبی محقق شده است.
جعفرزاده ادامه میدهد: در مجموع خانواده بزرگ فولاد آلیاژی ایران در همه بخشهای تولید با افزایش ۱۶ درصدی تولید مواجهه بوده و این موضوع هم وابستگیهای کشور را به دیگر کشورها بسیار کمتر کرده و هم رونق و شکوفایی اقتصادی را بدنبال داشته است.
او میگوید: با برنامه ریزی صورت گرفته تا پایان سال تولید مذاب در این واحد به ۵۲۰ هزار تن و تولید محصولات فولادی به ۴۰۷ هزار تن خواهد رسید.
اتفاقات خوبی که در حوزه تولید در این واحد رقم خورده است پیامدهای خوشایند دیگری را نیز بدنبال داشته است از جمله میتوان به افزایش فروش محصولات این واحد اشاره کرد که به گفته مدیر فروش آن در ده ماهه امسال ۲۰ درصد افزایش یافته و ۵ رکورد پیاپی فروش نیز به ثبت رسیده است.
سیفتی میگوید: خوشبختانه فروش این واحد تولیدی در این مدت ۵۷ هزار تن افزایش یافته است و در این مدت به فروش ۳۶۰ هزار تن محصولات فولادی دست یافته ایم.
با این حال اگر بخواهیم در دو بخش نورد سنگین و سبک روند افزایش تولید را بررسی کنیم در نورد سنگین این افزایش تولید بیشتر بوده و به ۱۸ درصد هم رسیده است. موضوعی که ابویی مدیر نورد شرکت فولاد آلیاژِ ایران اعلام میکند و میگوید: در حوزه نورد سبک نیز رشد ۱۵ درصدی داشته ایم.
آنچه گفته شد همه با عزم و اراده پولادین جوانان این مرز و بوم محقق شده است. عزم و ارادهای که میتواند الگویی برای دیگر واحدهای تولیدی هم باشد.
اگرچه در سالهای گذشته تحریمها مشکلات زیادی را در بخشهای مختلف برایمان بدنبال داشته است، اما فرصتی هم فراهم کرده برای خودباوری. برای اینکه باور کنیم میتوانیم با چنین عظم و ارادهای پولادین روی پای خودمان بایستیم. محصولات مورد نیازمان را خودمان تولید کنیم و به بیگانگان حداقل وابستگیها را داشته باشیم.
این موضوع را متخصصان فولاد آلیاژی به خوبی به اثبات رسانده اند چراکه کارشان در تولید انواع گریدها و محصولات فولادی موجب قطع وابستگی به دیگر کشورها شد و نه تنها همه نیازهای صنایع مختلف داخلی را به خوبی برطرف کرده اند بلکه در صادرات نیز حرفهایی برای گفتن دارند.
زارع تکنیسین تولید در این واحد تولیدی است. او حدود ۱۵ سال سابقه کار در این جا را دارد و خوشحال است با کاری که انجام میدهد سهمی هر چند اندک در اقتصاد کشور و مهمتر از ان رفع وابستگی به دیگر کشورها داشته است.
صادرات محصولات فولادی یزد، حتی به قلب اروپا هم رفته و محصولات فولادی این واحد از بازارهای صنعتیترین کشورهای دنیا هم سر برآورده است.
در طی ۲۰ سال گذشته بیش از ۵۰۰ هزار تن از محصولات این واحد به بیش از ۲۰ کشور دنیا از جمله آلمان، ایتالیا، انگلیس، بلغارستان، برزیل، ترکیه، هلند، کره، عمان و امارات صادر شده است.
عمده محصولات فولادی در قالب گروههای خوش تراش، عملیات حرارتی پذیر، سخت شونده سطحی، بلبرینگ، ابزار کربنی، ابزرارهای سرد کار و گرم کار، فنر، میکروآلیاژ ماشین سازی و سازههای صنعتی است که هم چنان نیز این روند صادرات به خوبی ادامه دارد.
به گفته دهقان زاده کارشناس بازاریابی فولاد آلیاژی ایران در هفت ماهه امسال بیش از ۲۶ هزار تن انواع محصولات فولادی به ارزش ۲۳۶ میلیارد تومان از این واحد به دیگر کشورها صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال سال قبل ۷ درصد رشد هم داشته است.
اکنون شرکت فولاد آلیاژِ ایران با بهره گیری از دانش و فناوریهای روز دنیا توانسته است محصولاتی مطابق استانداردهای جهانی تولید کند.
جدای از آنچه گفته شد هزار و ۵۰۰ نیروی کاری که اینجا شاغل هستند، هریک به سهم خود نقشی ارزشمند در رونق اقتصادی و مهمتر از آن جهش تولید دارند. آنچه مسلم است این کارگران، مهندسان و کارشناسان شعار امسال را که از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سال جهش تولید نامگذاری شده است را به خوبی جامه عمل پوشیده و اجرایی کرده اند.
اهن مذاب و گداخته ۲۲ سال است به زیبایی و با هنرمندی تمام به محصولاتی تخصصی، بی نظیر و پر کاربرد در صنایع مختلف تبدیل میشود تا حاصل ان نانی باشد بر سفره خیلیها و این یعنی سهم داشتن در توسعه و رونق اقتصادی کشور عزیزمان ایران.