تاریخ: ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۵۲
بازدید: ۱۰۷
کد خبر: ۱۶۱۴۱۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازارهای مالی تاکید کرد:

متغیر قدرتمندی که مغفول مانده!

می متالز - اگر توافقی صورت بگیرد، شرکت‌ها از محل کاهش هزینه‌های خود منتفع خواهند شد و اگر توافقی حاصل نگردد، سودآوری شرکت‌ها تحت تاثیر تورم رشد خواهد کرد.
متغیر قدرتمندی که مغفول مانده!

به گزارش می متالز، یکی از متغیرهای اثرگذار بر بازار سرمایه، نرخ ارز بوده اگرچه زمزمه‌هایی از دلار ۱۵‌هزار تومانی و حتی کمتر مطرح شده، ولی بازار ارز گویا انتظار چنین ریزشی ندارد و دلار در محدوده ۲۴ الی ۲۶هزار تومان در نوسان است.

ابراهیم قزل‌گل کارشناس بازارهای مالی در این خصوص بیان کرد: اصولا اظهارنظر در مورد نرخ ارز، باید توسط رئیس بانک مرکزی صورت بگیرد و مطمئنا اطلاعاتی که توسط ایشان ارائه شود، واقع‌بینانه‌تر خواهد بود اما؛ زمانی که رئیس‌جمهور از دلار ۱۵هزارتومانی صحبت کردند، همتی نیز از دلار ۲۰ هزار تومانی سخن گفت.

وی ادامه داد: شخصا معتقدم واکنش بازار ارز به این اظهارنظرها منطقی بوده و بر اساس واقعیت‌های اقتصادی کشور، دلار ۱۵هزارتومانی خیلی دست‌یافتنی نیست.

قزل‌گل افزود: نباید از حجم نقدینگی در کشور غافل شد و کاهش نرخ ارز، موجی از تقاضا به دنبال خواهد داشت و افزایش تقاضا در بازار ارز در کنار رشد اقتصادی منفی، تورم بالا و وضعیت بودجه کشور و مهم‌تر از همه عدم ارائه برنامه مدونی برای کنترل اقتصاد کشور، جایی برای کاهش نرخ ارز نخواهد گذاشت.

این کارشناس بازارمالی با این تفاسیر، بازار ارز هوشمند عمل کرده و افت منطقی داشته و روی سایر بازارها هم تاثیرگذار بوده است. بازارسرمایه به علت نقدشوندگی بالاتر به سرعت به کاهش نرخ ارز واکنش نشان داد و در بازار خودرو هم افت قابل توجهی شاهد بودیم. بازار مسکن البته تحت تاثیر متغیرهای دیگری از جمله زمین قرار دارد و با در نظر گرفتن کمبود زمین در تهران و برخی کلانشهرها، انتظار افت قیمت در این بازار نمی رود.

 

نرخ ارز و "بورس"

قزل گل در تشریح وضعیت بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه ما در حال حاضر با دلار تقریبا ۲۲ هزار تومانی معامله می شود و اگر نرخ ارز افت خاصی نداشته باشد، بازار سرمایه هم در همین محدوده خواهد بود. قیمت بخشی از سهام در بازار منطقی است، ولی بخشی از سهم ها کمتر از ارزش ذاتی و بخشی هم بالاتر از ارزش ذاتی قیمت گذاری شده اند. به هر حال بازار سرمایه با توجه به چشم انداز آینده حرکت می کند و با در نظر گرفتن فاکتورهای اثرگذار بر اقتصاد در سال ۱۴۰۰، هنوز بخش عمده بازار سرمایه ارزنده است.

وی در معرفی ویژگی‌های سهم‌های ارزنده بازار اظهار کرد: حتی با بدبینانه‌ترین نگاه، سهم شرکت‌های سودساز بازار که نسبت های P بر E پایین دارند، از جمله برخی سهم‌های فولادی، پتروشیمی و پالایشی ارزنده بوده و برای خرید جذاب هستند؛ این گروه حتی با فرض کاهش نرخ ارز، سودآوری مناسبی خواهند داشت. فراموش نکنید که سودآوری شرکت ها تحت تاثیر درآمد فروش و هزینه های شرکت خواهد بود. اگرچه تورم سبب افزایش درآمد فروش خواهد شد، ولی ورود تکنولوژی روز دنیا به شرکت ها هم موجب کاهش هزینه ها خواهد شد.

قزل‌گل ادامه داد: به عبارتی، اگر توافقی صورت بگیرد، شرکت ها از محل کاهش هزینه‌های خود منتفع خواهند شد و اگر توافقی حاصل نشود، سودآوری شرکت ها تحت تاثیر تورم رشد خواهد کرد.

این کارشناس بازارمالی تصریح کرد: البته احتمال تکرار روند فرسایشی و رکود اقتصادی هم وجود دارد، که در آن صورت، باز هم صنایع مادر مثل فلزی‌ها و پتروشیمی‌ها که محصول خام تولید می‌کنند، کم‌ریسک‌تر خواهد بود.

قزل‌گل در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم برای عبور شرایط رکودی، سیاست صحیحی اتخاذ شود. اما به هر حال در هر شرایطی، در بازار سرمایه گزینه‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری وجود دارد. ضمن اینکه در صورت رکود اقتصادی، این رکود نوعی رکود تورمی خواهد بود و ارزش دارایی ها از نظر حسابداری رشد خواهد کرد و این رشد، بازار سرمایه را متاثر خواهد کرد.

عناوین برگزیده