تاریخ: ۰۵ شهريور ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۱:۰۴
بازدید: ۹۲
کد خبر: ۱۷۲۳۶
سرویس خبر : آهن و فولاد
معامله 2 میلیون و 100 تنی فولاد در 4 ماه

ارز، معادلات بازار را برهم زد

می متالز - بازار فولاد و همه بازارهای کالایی کشور طی 4 ماه ابتدایی سال جاری تحت تأثیر نوسان قیمت دلار و تثبیت دستوری آن قرار گرفتند. به‌طوری که تقاضای فولاد به شکل کاملا غیر طبیعی بالا رفت و حتی در یک هفته نیز شاهد تقاضای یک میلیون تنی برای دریافت 300 هزار تن محصول بودیم.
ارز، معادلات بازار را برهم زد

به گزارش می متالز، همه بازارهای کالایی کشور تحت تأثیر نوسان نرخ ارز قرار گرفتند و در هر محفل اقتصادی، خبری، فرهنگی، هنری و ... صحبت از نرخ ارز و نوسانات آن است. تثبیت نرخ ارز، تخصیص آن به واردات و عرضه محصولات فلزی با این نرخ در بورس کالا از شاهکارهای دولت و سیاست‌گذاران بود که نابه‌سامانی بسیار شدیدی را در بازارهای کالایی کشور به‌وجود آورد. متأسفانه در این دوره عرضه فلزات اساسی مانند مس، آلومینیوم و نیز فولاد با ارز ارزان در بورس کالا قیمت‌گذاری شدند که گزارش‌های بسیاری در این خصوص در سایت خبری فلزات آنلاین منتشر شد و عنوان شد که عرضه با ارز ارزان چه زیان‌هایی برای بازار فلزات کشور به همراه دارد. اما متأسفانه هنوز این روند ادامه دارد و خبرهایی مبنی بر احتکار ده‌ها هزار تن محصول فولادی در انبارهای شهرهای مختلف به‌گوش می‌رسد. این امر یک اتفاق ناخوشایند برای کشور ما است که بسیار راحت فرد یا شرکتی محصولی را از بازار رسمی می‌خرد و در بازار آزاد با قیمتی در حدود 2 برابر به فروش می‌رساند. احتکار هم جای خود را دارد و چرا مسئولان نمی‌توانند جلوی بروز چنین اتفاقاتی را در بازار بگیرند؟ چرا این شجاعت در میان مسئولان برای پذیرش اشتباهات در سیاست‌گذاری‌های ارزی و جبران آن وجود ندارد؟

نمودار 1 حکایت از آن دارد که طی 4 ماه ابتدای سال 1397، حدود 2 میلیون و 149 هزار تن انواع محصولات فولادی در بورس کالا عرضه شد که در مقابل آن 3 میلیون و 922 هزار تن تقاضا وجود داشت و در نهایت نیز 2 میلیون 129 هزار تن از این محصولات مورد معامله قرار گرفتند و به فروش رفتند. در این میان ورق گرم فولاد مبارکه به میزان 997 هزار تن بیشترین میزان عرضه را به خود اختصاص داد و در مقابل خود یک میلیون و 600 هزار تن تقاضا دید که در نهایت 993 هزار تن از این محصول به فروش رفت. تختال نیز به میزان 330 هزار تن عرضه شد که 757 هزار تن تقاضا داشت و این محصول تماما معامله شد. ورق سرد مبارکه نیز به میزان 302 هزار تن عرضه شد که تقاضایی در حدود 326 هزار تن داشت و تماما به فروش رفت. شمش بلوم نیز به میزان 230 هزار تن عرضه شد که تقاضایی در حدود 741 هزار تن داشت و 220 هزار تن از آن مورد معامله قرار گرفت. تیرآهن از سوی ذوب آهن به میزان 102 هزار تن عرضه شد که 180 هزار تن تقاضا داشت و همه آن به فروش رفت. میلگرد نیز به میزان 87 هزار تن عرضه شد، 181 هزار تن تقاضا داشت و این محصول به میزان 80 هزار تن معامله شد. سبد مخلوط ذوب آهن نیز به میزان 27 هزار تن عرضه و معامله شد. ورق گالوانیزه و قلع‌اندود مبارکه نیز به‌ترتیب به میزان 37 هزار تن و 22 هزار تن مورد معامله قرار گرفتند.

عناوین برگزیده