تاریخ: ۲۱ شهريور ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۴:۰۵
بازدید: ۲۳۹
کد خبر: ۱۸۳۱۶
سرویس خبر : آهن و فولاد

بازار در انتظار کاهش معاملات بیلت صادراتی ایران

می متالز - بررسی ها نشان می دهد علی رغم رشد مطلوب صادرات بیلت ایران در 4 ماهه اول سال، عدم دسترسی به کشتی در زمان تحریم می تواند کاهش معاملات بیلت صادرات ایران را به همراه داشته باشد.
بازار در انتظار کاهش معاملات بیلت صادراتی ایران

به گزارش می متالز، به نقل از کانال تلگرامی کیوان جعفری طهرانی، ایران به عنوان بزرگترین صادرکننده شمش فولاد جهان، در طول 4 ماهه اول امسال (21 مارس تا 22 جولای) یک میلیون و 266 هزار تن بیلت و بلوم صادر کرد.

براساس آمار منتشر شده از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران (ISPA)، صادرات بیلت ایران در طول دوره مذکور 35 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته و به 939 هزار تن رسیده است.

با این حال به تازگی و به دلیل تحریم های آمریکا علیه ایران، تقاضای شمش ایران از سوی سایر کشورها کاهش یافته و درنتیجه صادرات روند کاهشی پیدا کرده است.

قیمت بیلت در بنادر ایران در هفته گذشته به 460 تا 470 دلار در هر تن کاهش یافته درحالی که در هفته پیش تر قیمت بیلت 475 تا 480 دلار در هر تن بود.

کارشناس فولاد و بازارهای کالایی ایران می گوید دلیل اصلی کاهش پیشنهادات صادراتی، نبود و عدم دسترسی به کشتی های حمل دریایی محموله ها به کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و کشورهای خاور دور است که همچنان به عنوان مشتریان خرید فولاد ایران باقی مانده است.

علاوه بر این، تحریم های آمریکا، مشکل انتقال پول را نیز به مشکل حمل افزوده که یکی دیگر از دلایل کاهش صادرات بیلت ایران عنوان می شود.

بسیاری از شرکت های فعال در حمل دریایی فعالیت های خود در ایران را به دلیل ترس از حضور در بازار صادراتی، متوقف کرده اند.

کیوان جعفری طهرانی کارشناس و بازرگان بازار فولاد ایران به استیل مینت گفت: دومین مرحله تحریم های آمریکا از چهارم نوامبر 2018 عملیاتی خواهد شد که در نتیجه آن حمل کشتی از ایران به سایر کشورها و به مقصد ایران را محدودتر خواهد کرد.

این تحریم ها بر بخش بانکی و بیمه نیز تاثیرگذار بوده و به موجب آن هیچ شرکت بیمه ای یا بانکی قادر به فعالیت مستقیم با طرف های ایرانی نخواهند بود. این موضوع شرایط را برای صاردات پیچیده تر خواهد کرد.

عناوین برگزیده
ریل نجات صنعت
با حضور کارشناسان بررسی شد: دولت چهاردهم چه سیاستی را در حوزه صنعت باید در پیش بگیرد؟

ریل نجات صنعت