
به گزارش میمتالز، میثم ظهوریان، با اشاره به اینکه راهکار محقق شدن برنامههای توسعهای چه خواهد بود، گفت: برنامههای توسعه درصد تحقق اهدافشان تاکنون ناچیز بوده و دلیل آن هم جنس برنامهنویسی است؛ البته دولتها نیز در این رابطه ضعف و کوتاهی داشتهاند. آنهایی که برنامهنویسی را انجام میدهند بیش از حد بلند پروازانه، ایده آل گرایانه و غیرقابل تحقق مینویسند، ما تصور نادرستی از برنامهریزی داریم و در حقیقت در کشورمان برنامهریزی را فهرست کردن کارهای خوب تعریف میکنند و سعی دارند وقتی برنامه را تدوین میکنند همه کارهای مطلوب و مثبت را در برنامههای توسعه بگنجانند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: هنر برنامه ریزی و برنامهنویسی انتخاب کارهای خوبتر و با اولویتتر است؛ یعنی باید اولویتها را مشخص کنند و در حقیقت کارهای پیشران را اولویت قرار دهند و منابع اعتباری را به آنها اختصاص دهند، اما تاکنون برنامههای توسعه به این سمت حرکت نکردند.
این نماینده مردم در مجلس بیان کرد: وقتی برنامه توسعه به درستی نوشته نشود آن حجم از بند، تبصره و ماده اجرایی نخواهد شد؛ البته باید به این نکته اشاره کرد که بخشی از برنامههای توسعه، قانوننویسی است و سعی کردیم خلاهای قانونی را پر کنیم و جنس سیاستی و برنامهای نبوده است.
ظهوریان بیان کرد: وقتی نظارت کافی بر اجرای برنامههای توسعه وجود نداشته باشد، دستگاههای اجرایی نیز کار خودشان را انجام نمیدهند؛ بنابراین برای اینکه برنامههای توسعه اجرایی شوند باید جنس برنامه نویسیها تغییر پیدا کند و سعی کنیم در همین برنامه هفتم توسعه، بندهای کلیدی آن را مجزا کنیم تا دولت بتواند تمرکز خود را روی اینها معطوف کند و مجلس هم روی همینها نظارت داشته باشد تا محقق شوند.