تاریخ: ۲۳ شهريور ۱۳۹۷ ، ساعت ۰۳:۱۲
بازدید: ۳۷۹
کد خبر: ۱۸۴۳۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیر عامل تامین سرمایه تمدن:

مهار بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان از نقدینگی شناور در جامعه را رقم زدیم

می متالز - نشست خبری محمود رضا خواجه نصیری، مدیر عامل تامین سرمایه تمدن صبح روز 19 شهریور برگزار شد.
مهار بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان از نقدینگی شناور در جامعه را رقم زدیم

به گزارش می متالز، وی در این نشست، با بیان اینکه سهام ۲۰ شرکت بزرگ و کوچک را به ارزش ۹۰ هزار میلیارد تومان بازارگردانی می کنیم، در ادامه سخنان خود گفت: بازارگردانی ۱۸ درصد از ارزش بازار سهام به ما سپرده شده است. 

او تاکید کرد: فقط ۲۶۳۷ میلیارد تومان سهم را در بازار سهام راسا و مستقیم مدیریت می کنیم.    

به گفته او شمار کاربران نخستین مرکز سرمایه گذاری آنلاین (سامانه موسوم به Ibshop) به ۵۰۷ هزار نفر رسیده است واین سامانه روزی ۲۰۰ میلیارد تومان گردش دارد و روزی ۲ هزار ثبت نامی جدید دارد. 

مهار نقدینگی 

وی ادامه داد: تامین سرمایه تمدن ۳۰ هزار و ۵۰۸ میلیارد تومان از نقدینگی شناور در جامعه را در قالب صندوق های تحت مدیریت خود مهار کرده و بخشی از آن را وارد بازار سرمایه کرده است. 

خواجه نصیری خاطر نشان کرد: اگر معاملات الگوریتمی در بورس ما پا بگیرد، ارزش معاملات بازار سهام ۲۰ برابر فعلی می شود. به گفته اوبا روند فعلی روزهای خوبی برای درآمد سازی در انتظار کارگزاری ها و بورس هاست. 

مدیر عامل تامین سرمایه تمدن افزود: کاهش مالیات و کاهش کارمزدها روی افزایش ارزش معاملات اثر گذاشته است.

نائب رییس هیات مدیره بورس، درباره احتمال تغییر مدیر عامل نهاد اجرایی بازار سهام نیز این چنین گفت: توسعه مهم تر از تغییرات است. به اعتقاد من شرکت بورس باید نقش فعالانه تری در بازار سهام داشته باشد. 

وی تصریح کرد: بخش زیادی از مسوولیت های بازار سهام در حال حاضر بر عهده سازمان بورس است و این در حالی است، که شرکت بورس ایجاد شد، تا در خط مقدم بازار باشد. درگاه ارتباطی مردم با بازار سهام و در تماس و تعامل نزدیک با بازیگران عمده باشد، درست مثل اتفاقی که در بورس کالا افتاده است و در حال حاضر بورس کالا خود راسا پیگیر فعالیت های خود به عنوان یک بورس فعال و پویا است.

مدیر عامل تامین سرمایه تمدن به همه مدیران سرمایه گذاری، هلدینگ و صاحبان سهام که برنامه‌ ای برای فروش سهام در بازار دارند، پیشنهاد کرد با ایجاد کارگروه‌ های تخصصی، ارزیابی تقاضای بازار و روش‌ های فروش به صورت پله‌ ای عرضه کنند. به گونه‌ ای که به ذات تقاضای بازار ضربه نزده و قیمت عرضه به صورت میانگین عرضه در طول دوره باشد و همه در انتظار فروش در اوج قیمت نباشند. 

عضو جدید هیات مدیره شرکت بورس با اشاره به مسئولیت سهامداران عمده و مدیران سرمایه گذاری گفت: این افراد باید در اتخاذ تصمیمات حرفه‌ای برای سهام تحت مدیریت به گونه‌ ای عمل کنند، که به بازار ضربه نزنند.

چرایی تغییر جهت نقدینگی  

خواجه نصیری، با اشاره به تحقق پیش بینی‌ ها در مورد حرکت رو به رشد بورس و افزایش قیمت‌ ها و معاملات گفت: تغییر جهت نقدینگی به سمت بازار سرمایه در کنار سایر عوامل متعدد از جمله ایجاد فضای اقتصادی و بازار جدید، مطمئن، شفاف و همچنین سیاست گذاری‌ های که در حوزه ارزی باید انجام می‌ شد و شد منجر به آماده شدن رشد بازار سرمایه به شکل بالقوه شد، به گونه‌ ای که شاهد بهبود حاشیه سود شرکت‌ ها هستیم.

وی در ادامه افزود: نکته اساسی که در این مقطع با ورود جریان نقدینگی و متناسب با افزایش تقاضای بازار باید مد نظر تعداد زیادی از مدیران شرکت‌ های سرمایه گذاری، هلدینگ و صاحبان سهام، بخش حقوقی بانک‌ ها و صندوق‌ های بازنشستگی قرار گیرد، آن است که دیر یا زود با توجه به شرایط، سیاست و نقدینگی که لازم دارند وارد بازار شده و از فضای ایجاد شده در جریان بازار استفاده و نقدینگی تامین کنند.

این مقام مسئول در تامین سرمایه تمدن با اشاره به انفعال و عدم تصمیم گیری فعالانه و جسورانه در نحوه بازار گردانی، فروش و خرید معاملات در طول سال‌ های اخیر گفت: با توجه به روند کنونی بازار و حرکت‌ های خوبی که شروع شده، شرکت‌ های سرمایه گذاری، هلدینگ‌ ها و صاحبان سهام حقوقی می‌ توانند روند بازار را تحت تاثیر قرار داده و به صورت هوشمندانه و دقیق عمل کنند.

خواجه نصیری ادامه داد: این افراد هنگام عرضه سهم در بازار خرد و فروش سهام توسط شرکت‌ های سرمایه گذاری، هلدینگ و…؛ به عنوان سهامداران خرد و عمده در گام اول باید توجه داشته باشند ، بازخورد درستی از وضعیت تقاضای بازار داشته و متناسب با آن عرضه کنند. 

به گفته او در گام دوم این افراد نباید گمان کنند، سقف قیمتی سهام در بازار نقطه‌ای است که آن‌ ها عرضه خواهند کرد و باید توجه داشته باشند، تصمیم گیری در خصوص بازار گردانی عرضه و سهامداری عمده به صورتی باشد که فعالیت سهامداران عمده منجر به اثرگذاری غیر عادی و روند منفی در بازار نشود. به این ترتیب باید به گونه‌ای انجام شود که با ۲ مولفه، قیمت و حجم قابل فروش دارایی‌ها براساس برنامه ریزی‌ ها مورد اندازه گیری باشد.

مدیر عامل تامین سرمایه تمدن به همه مدیران سرمایه گذاری، هلدینگ و صاحبان سهام که برنامه‌ ای برای فروش سهام در بازار دارند پیشنهاد کرد با ایجاد کارگروه‌ های تخصصی، ارزیابی تقاضای بازار و روش‌ های فروش به صورت پله‌ ای عرضه کنند، به گونه‌ ای که به ذات تقاضای بازار ضربه نزده و قیمت عرضه به صورت میانگین عرضه در طول دوره باشد و همه در انتظار فروش در اوج قیمت نباشند.  

سهام سهامداران عمده ماشه ای بر سر بازار نباشد 

خواجه نصیری تصریح کرد: سرمایه گذاران باید همواره خود را به عنوان بازار گردان غیر رسمی که سهامدار عمده آن هستند، در نظر گرفته و مسئولیت در مورد بازار را مد نظر قرار دهند و ارزیابی نحوه مدیریت را برای یک دوره مدیریت طولانی تلقی کرده و به هیچ وجه قیمت‌ ها را مبنای این موضوع قرار ندهند. سهام سهامداران عمده نباید به شکل ماشه‌ ای بر سر بازار باشد که بر سرآن چکانده و بازار را تحت تاثیر قرار داده و فضای مثبت آن را منفی کند. 

وی افزود: در این میان کانون نهاد‌های مالی و سرمایه گذاری که این روز‌ها نقش پررنگ تری در هماهنگی نهاد‌های مالی و سرمایه گذاری دارد، می‌ تواند در جهت حرفه ای‌ تر کردن رفتار سهامداران حقوقی در بازار و ترویج رویه‌ های تخصصی درمدیریت پرتفو و فعالیت مسئولانه در بازار توسط سهامداران عمده اقدام کند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه روند عرضه باید مبتنی بر روش‌ های علمی و روز دنیا و تئوری‌ هایی از جنس تحلیل بازار باشد، ادامه داد: به طور کلی برای شرکت‌ های سهامی و هلدینگ دو مصرع فعالیت وجود دارد، که مصرع اول آن تحلیل، ارزیابی و خرید سهام خوب یا نگهداری و بررسی آن است و مصرع دوم آن برنامه ریزی از جنس عملیات و فعالیت بازار، نحوه تقاضا و رفتار بازار باشد، تا بتوانند موفق عمل کرده و درخرید و فروش از لحاظ حجم، قیمت و شرایط حالتی بهینه به دست آورند. 

نکته ای مهم در شرایط فعلی بازار سهام  

خواجه نصیری گفت: نکته مهمی که در شرایط فعلی بازار بسیار باید مورد توجه قرار گیرد، این است که در حال حاضر نباید برترین اطلاعات بازار تصمیم گیری بخش حقوقی فروش سهام باشد، در چنین شرایطی باید روش‌ هایی علمی، متعهدانه و مبتنی بر روش‌ های پیشرفته و تئوری‌ های بازار‌های مالی دنیا استخراج شود و حد امکان به نحوی باشد که به بازار و شرکت‌ ها کمک شود؛ ضمن اینکه سرمایه گذاران و بخش حقیقی بازار سرمایه باید بدانند این امکان که با افزایش قیمت‌ ها نسبت ریسک به بازده انتظاری افزایش یابد وجود دارد و این مهم باید درتصمیم گیری‌ ها لحاظ شود.

وی در انتها خاطر نشان کرد: این افراد باید توجه داشته باشند، قرار نیست روند سریع و تند و تیز بازار در کوتاه مدت همیشگی باشد. بنابراین باید اهداف میان و بلند مدت را در بازار تبیین و براساس آن‌ ها تصمیم گیری و درخواست فروش بر روی آن لحاظ کنند.

اهداف درست و منطقی  

وی تاکید کرد: چرا که تدوین اهداف درست و منطقی سرمایه گذاران و جلوگیری از تاثیر ۱۰۰ درصدی هیجانات بازار در تصمیمات سرمایه گذاری می‌ تواند برگ برنده‌ ای برای سرمایه گذارانی باشد که با تحلیل وارد و این تحلیل را مبنای تصمیم گیری قرار داده اند و حاضرند تا حدودی از بازار کوتاه مدت گذشته و ثبات بازدهی را افزایش دهند.

منبع: بورس 24
عناوین برگزیده