به گزارش می متالز، طبق رویه معمول و البته ناپسند در ایران ، هر شرکتی با نگاهی محدود همواره سعی در معرفی اقدامات مثبت و خود تعریفی می کند و از اقدامات دیگر شرکت ها و رقبا پرهیز و حتی به انحا مختلف سعی در تخریب دارد اما بانک سامان در رویکردی جالب و متفاوت، گزارشی از جزییات ساخت و پیشرفت فیزیکی مدارس توسط 21 بانک بورسی و دولتی در استان کرمانشاه ارایه کرد که می تواند الگویی باشد برای دیگر بانک ها و شرکت ها.
در این گزارش آمده است: 9 ماه از زلزله مهیب کرمانشاه گذشته و اکنون مهر 97 و آغاز سال تحصیلی جدید است. آنگونه که مدیرکل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس استان کرمانشاه اعلام کرده، 18 مدرسه روستایی سرپل ذهاب که در جریان زلزله 7.3 ریشتری 21 آبان 96 تخریب شده بود، اول مهر سال جاری میزبان دانش آموزان است. بخش عمده هزینه بازسازی این مدارس را بانکها متقبل شدهاند.
بانک سامان هرساله ساخت یک مدرسه را در مناطق محروم عملیاتی کرده است. در نخستین روزهای وقوع زلزله کرمانشاه هیاتمدیره این بانک در مصوبهای، تمام هزینههای تبلیغات و هدایای نوروزی را به ساخت یک مدرسه مجهز و مرکز فوریتهای پزشکی سرپل ذهاب اختصاص داد. کلنگ احداث این دو واحد، اردیبهشت سال جاری به زمین زده شد و در حال انجام است. ساخت مدرسه 9 کلاسه در مرحله اسکلتبندی و حدود 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
بانکهای دولتی براساس مصوبهای که شورای هماهنگی بانکها ابلاغ کرد، به سه بانک صنعتومعدن، ملی و سپه مأموریت دادند ساخت مدرسه در مناطق زلزلهزده کرمانشاه را عملیاتی کنند. بر همین اساس، ساخت 5 باب فضای آموزشی شامل دو هنرستان 15 کلاسه پسرانه و دخترانه در سرپل ذهاب، یک دبیرستان 12 کلاسه در قصرشیرین، یک مدرسه 6 کلاسه در ثلاث باباجانی، یک مدرسه 9 کلاسه دربان مزاران شهرستان دالاهو درمجموع با هزینه 12 میلیارد تومان از سوی این بانکها برای مناطق زلزلهزده استان کرمانشاه آغاز شده و هماکنون در حال اجرا است.
16 تیر سال 97 نیز مدیران عامل وقت سه بانک ملی، سپه و صنعت و معدن در سفری یک روزه به منطقه، روند ساخت فضاهای آموزشی تأمین مالیشده از سوی بانکهای دولتی را بررسی کردند.
بخشی از هزینه تبلیغات بانک دی در سال 96 و 97 همچون بسیاری از بانکها به ساخت سه مدرسه در مناطق زلزلهزده اختصاص یافت. 9 ماه از آن روز گذشت و دو مدرسه دو کلاسه و یک مدرسه سهکلاسه در روستاهای پیران سرپل ذهاب، بانافشار گیلان غرب و چشمه نظامی ساخته شد و قرار است همین هفته به بهرهبرداری برسد.
بانک صادرات بلافاصله پس از زلزله 105 پروژه عمرانی را از محل کمکهای مالی همکاران کلید زد که مشارکت در تعمیر 7 مدرسه و ساخت 3 مدرسه در سرپل ذهاب و ثلاث، مشارکت در لولهکشی فاضلاب دو روستا ثلاث باباجانی، مشارکت در بازسازی منازل مسکونی آسیبدیده کارکنان بومی بانک ازجمله این پروژهها بود.
ساخت مدارس درحال انجام است و براساس برنامه اعلامشده تا اواسط مهرماه سال جاری، 20 باب منزل مسکونی در سرپل ذهاب و ثلاثباباجانی و تا اواخر پاییز 10 مدرسه که توسط خیرین این بانک تأمین مالی شده، به بهرهبرداری میرسد.
بانک تجارت بلافاصله پس از وقوع زلزله 20 اتاقک آموزشی یککاسه و دو کلاسه مجهز به سرویس بهداشتی در اختیار دانشآموزان مناطق زلزلهزده استان کرمانشاه قرار داد. همچنین از بهمنماه احداث یک مدرسه 9 کلاسه با تخصیص 1.5 میلیارد تومان بودجه در شهرستان سرپل ذهاب آغاز شده که در نیمهراه ساخت قرار دارد.
بانک پارسیان نیز همچون سایر بانکها در قالب گروه مالی پارسیان بازسازی دو مدرسه در مناطق زلزلهزده را برعهده گرفت. مدرسه نخست در میدان نمک خانه شوری ثلاث باباجانی و دومی در سلطان کوه کرمانشاه درحال ساخت است.
بانک اقتصاد نوین که از بانکهای فعال در زمینه مدرسهسازی است برای استان کرمانشاه هم بودجه لازم برای ساخت یک مدرسه را تقبل کرد. 16 اردیبهشت سال جاری کلنگ یک مدرسه 6 کلاسه در روستای سیاه بیدسفلی کرمانشاه به زمین زده شد و هماکنون مراحل ساخت را طی میکند.
بانک انصار نیز در کنار کمکهای نقدی و غیرنقدی به اهالی مناطق زلزلهزده، احداث یک دبستان در روستای بدرآباد بخش مرکزی شهرستان روانسر را برعهده گرفته است. این مدرسه سه کلاسه به مساحت 140 مترمربع با بیش از 200 میلیون تومان اعتبار در مراحل پایانی ساخت قرار دارد.
بانک کارآفرین دیگر بانک خصوصی است که در امر مدرسهسازی در مناطق زلزلهزده استان کرمانشاه گام نهاد. مدرسه 6 کلاسه این بانک در روستای کهریز هماکنون در مرحله پیریزی قرار دارد.