تاریخ: ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۳:۱۷
بازدید: ۲۷۹
کد خبر: ۱۹۸۹۰
سرویس خبر : انرژی

شرکت‌های نفتی اروپا ساز و کار جدید تعامل تجاری با ایران را رد کردند

می متالز - در حالی که اتحادیه اروپا از برقراری مکانیسم جدید اقتصادی با ایران خبر داده است، شرکت‌های نفتی بزرگ اروپا که پیش از این طرف قرارداد با ایران بوده‌اند، می‌گویند از بیم تحریم‌های آمریکا به این کانال مالی جایگزین نخواهند پیوست.
شرکت‌های نفتی اروپا ساز و کار جدید تعامل تجاری با ایران را رد کردند

به گزارش می متالز به نقل از یورو نیوز، این سازوکار مبادلاتی که هفته گذشته توسط اتحادیه اروپا اعلام شد، به ایران اجازه می‌دهد به صدور نفت خود پس از اعمال تحریم‌های نقتی آمریکا ادامه دهد.

به گزارش نشریه اقتصادی فایننشال تایمز، پاتریک پویانه، مدیر اجرایی شرکت نفتی فرانسوی توتال این هفته در جریان کنفرانسی در روسیه نسبت به امکان فعالیت دوباره در ایران با وجود طرح جدید گفت: «ما نمی‌توانیم ریسک این کار را بپذیریم چرا که ممکن است از استفاده از سیستم مالی آمریکا محروم شویم.»

یک سخنگوی شرکت نفتی «انی» اسپانیا نیز که از واردکنندگان فرآورده‌های نفتی ایران به شمار می‌رود به فایننشال تایمز گفت: «ما دیگر حضوری در ایران نداریم و قراردادهای تجاری‌مان طبیعتا در ماه نوامبر منقضی خواهند شد. ما به طور کامل از همه تحریم‌ها و قوانین تصویب شده توسط جامعه جهانی تبعیت خواهیم کرد.»

پالایشگاه سسپا اسپانیا نیز که نفت ایران حدود ۱۳ درصد وارداتش را در سال گذشته میلادی تشکیل می‌داده است در ماه جاری نسبت به خطرهایی که تحریم‌ها بر تجارتش میگذارد هشدار داد.

در ماه اکتبر این پالایشگاه ۱ میلیون بشکه نفت ایران را از طریق نفتکش ایرانی «مونت ادالا» وارد خواهد کرد، که به گفته سخنگوی این نهاد آخرین محموله وارداتی ایرانی سپسا خواهد بود. یک مقام اجرایی پالایشگاه انی گفت: «همه شرکت‌ها اول به سهامداران‌شان فکر می‌کنند، فارغ از این که اتحادیه اروپا چه کار می‌کند. هیچ کس ریسک افتادن به دام تحریم‌های آمریکا را نخواهد پذیرفت.»

توتال فرانسه، انی و ساراس ایتالیا، سپسا، رپسول اسپانیا و هلنیک پترولیوم یونان همواره از عمده واردکنندگان اروپایی نفت ایران بوده‌اند.

داده‌های منتشره توسط سازمان کپلر، یک نهاد ردیاب نفتکش‌ها در دریا، نشان می‌دهد انتقال نفت ایران به اروپا از ۸۳۴ هزار بشکه در روز در سال گذشته به ۴۲۲ هزار در سپتامبر جاری رسیده است. این کمترین میزان از ابتدای سال ۲۰۱۶ بدین سو است.

شرکت مشاوره و تحلیل داده در بخش انرژی جهان، اف‌جی‌ای برآورد کرده که اگر میزان فروش کل نفت ایران با همین نرخ فعلی کاهش ادامه یابد، فروش نفت ایران در تابستان سال آینده میلادی به زیر یک میلیون بشکه سقوط خواهد کرد.

یکی از وزرای اقدامات متقابل اتحادیه اروپا می‌گوید: «شرکت‌ها هستند که تصمیمات خودشان را می‌گیرند. در عمل نامحتمل است که تعداد زیادی بخواهند ریسکی را بپذیرند اما درهرصورت این بسته به خودشان است که چه انتخابی داشته باشند.»

تحریم‌های نفتی و بانکی ایالات متحده علیه ایران از ۴ نوامبر/ ۱۳آبان سال جاری آغاز خواهد شد.

عناوین برگزیده