تاریخ: ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۷:۵۷
بازدید: ۲۲۴
کد خبر: ۲۰۱۱۶۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
پورابراهیمی در نشست فوق العاده کمیسیون اقتصادی با وزیر صمت:

وزارت صمت به جای افتتاح پروژه‌ها قیمت‌های افسارگسیخته بازار را مهار کند

وزارت صمت به جای افتتاح پروژه‌ها قیمت‌های افسارگسیخته بازار را مهار کند
‌می‌متالز - رئیس کمیسیون اقتصادی از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواست در روز‌های پایانی سال به دلیل گرانی کالا‌های اساسی به جای افتتاح پروژه‌ها تمرکز خود را بر حوزه تنظیم بازار بگذارد.

به گزارش می‌متالز، نشست فوق العاده کمیسیون اقتصادی پیرو گلایه مندی مقام معظم رهبری از وضعیت قیمت کالا‌های اساسی، انتقادات مردم از گرانی‌ها و دستور رئیس و هیات رئیسه مجلس برای پیگیری این موضوع امروز (دوشنبه ۱۸ اسفندماه) با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، معاونان وی و نمایندگان اتاق اصناف و تعاون ایران برگزار شد.

محمدرضا پور ابراهیمی داورانی رئیس کمیسیون اقتصادی از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواست در روز‌های پایانی سال به دلیل گرانی کالا‌های اساسی و مطالبه مقام معظم رهبری مبنی بر رفع مشکلات این حوزه، تمرکز خود را بر حوزه تنظیم بازار بگذارد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: هر چند وزارت صمت ماموریت‌های گسترده‌ای دارد و براساس گفته رزم حسینی، قائم مقام بازرگانی این وزارتخانه اختیارات ویژه‌ای در راستای تنظیم بازار دارد، اما حضور وزیر در جلسات تنظیم بازار با معاونان وی از زمین تا آسمان متفاوت است و وزیر خود باید به این موضوعات رسیدگی کند.

وی اضافه کرد: در روز‌های پایان سال طرح‌های صنعتی و افتتاح‌ها را کنار بگذارید و تمرکز خود را به تنظیم بازار اختصاص دهید تا وضعیت بازار بهبود یابد.

نرخ تورم کالا‌های اساسی با ارز ۴۲۰۰ تومانی از قیمت کالا‌های غیراساسی بیشتر است

پورابراهیمی ادامه داد: براساس گزارش بانک مرکزی و اطلاعات مرکز آمار، نرخ تورم کالا‌های اساسی با ارز ۴۲۰۰ تومانی از قیمت کالا‌های غیراساسی بیشتر است.

وی در پاسخ به صحبت‌های سیف مبنی بر دو برابر شدن نرخ جهانی دانه‌های روغنی گفت: نمایندگان از افزایش منطقی قیمت‌ها انتقاد نمی‌کنند، بلکه گلایه‌ها درباره گرانی با وجود ثابت بودن قیمت برخی مولفه‌ها مانند حمل و نقل و... است.

با وجود تخصیص ارز دولتی، مردم کالا‌ها را چند برابر قیمت واقعی از بازار خریداری می‌کنند

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه با وجود تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی، مردم کالا‌ها را چند برابر قیمت واقعی از بازار خریداری می‌کنند، چه کسی در این زمینه پاسخگو است؟ ادامه داد: قیمت شکر وارداتی دو برابر شکر تولید داخل است، حال تولیدکننده با چه انگیزه‌ای به سراغ تولید داخل می‌رود؟

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تا دو ماه پیش دولتمردان مطرح می‌کردند که از وضعیت ارز ۴۲۰۰ تومانی در سال آینده اطلاعی ندارند، حال مجلس این موضوع را تعیین تکلیف کرده و اختیارات دولت همانند سال گذشته است.

وضعیت تامین کالا‌های اساسی از خارج از کشور در شرایط کنونی نسبت به سال‌های ۹۷ و ۹۸ بهتر و ساده‌تر شده است

پورابراهیمی با بیان اینکه وضعیت تامین کالا‌های اساسی از خارج از کشور در شرایط کنونی نسبت به سال‌های ۹۷ و ۹۸ بهتر و ساده‌تر شده، اضافه کرد: باید به موضوع قاچاق کالا‌های اساسی از کشور ورود کرد، براساس گزارشات رسیده کالا‌های اساسی از مرز‌های کشور قاچاق می‌شوند، به این معنا که برای واردات آن ارز تخصیص می‌یابد، اما این کالا‌ها با نرخ بازار آزاد به خارج از کشور قاچاق می‌شود.

وی با بیان اینکه مجلس آماده همکاری در زمینه کمک به تنظیم بازار است، تصریح کرد: هرچند قانون جامع نظام صنفی و... به منظور ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز برای اقدامات میان مدت و بلندمدت مربوط به ساماندهی بازار است، اما اقدامات کوتاه مدت به ایجاد زیرساخت و قانون نیازی ندارد.

همچنین در این نشست علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: از ابتدای ورود به وزارت صنعت، فراوانی کالا و تمرکز بر عرضه کالا‌ها را در دستور کار قرار دادم و در این راستا مصوبه‌های متعددی از ستاد اقتصادی دولت اخذ شد.

وی در تشریح مطلب فوق توضیح داد: ترخیص کالا‌های مانده در گمرکات یکی از این مصوبه‌ها بود که براساس آن حدود ۸.۵ میلیون تن کالا‌های گمرکات که ۴.۸ میلیون تن آن کالا‌های اساسی بود، ترخیص شد.

وزیر کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه زمان ورودم به وزارت صمت، تخصیص ارز با تامین ارز فاصله طولانی داشت، اضافه کرد: به طور مثال برای حوزه ذرت یک میلیون دلار ارز تخصیص داده می‌شد، اما یکصد میلیون دلار آن تامین می‌شد که در حال حاضر توفیقات خوبی در تامین ارز به دست آورده ایم.

منبع: خبرگزاری مجلس شرای اسلامی (خانه ملت)

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین