تاریخ: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۱۶
بازدید: ۲۴۸
کد خبر: ۲۰۱۹۰۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

قدرت بانک مرکزی باید افزایش یابد/ یک اولویت پولی در سال ۱۴۰۰

‌می‌متالز - یک اقتصاددان گفت: قدرت بانک مرکزی باید افزایش یابد تا در کنار آن بتواند ارزش پول ملی را واقعی کند و در سال ۱۴۰۰ باید ماموریت تقویت ارزش پول ملی دنبال شود.

به گزارش می‌متالز، محمد باقر صدری عضو انجمن اقتصاددانان ایران با اشاره به اینکه در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم و باید تمام بخش‌های اقتصادی کشور در کنار بانک مرکزی تلاش کنند، اظهار کرد: رییس کل فعلی بانک مرکزی یکی از مدیران خوب کشور ماست، اما کار بسیار سختی بر عهده دارد و در این شرایط به نظر می‌رسد که باید تلاش بیشتری بر احیا و حفظ ارزش پول ملی داشته باشد، چرا که نوسانات ارزش پول ملی بر قیمت کالا‌ها و اقتصاد ملی اثر می‌گذارد.

وی گفت: این اتفاق موجب افزایش قیمت‌ها می‌شود و اثر آن بر کم درآمد‌ها بسیار محسوس خواهد بود که عرصه را برای آن‌ها تنگ می‌کند. صدری ادامه داد: بانک مرکزی می‌تواند با تقویت ارزش پول ملی و استفاده از نظرات کلی در نهاد‌های اقتصادی به یاری مردم بیاید و بنابراین تلاش بانک مرکزی برای تقویت ارزش پولی ملی یکی از اولویت‌ها و ماموریت‌های اصلی برای سال آینده باید باشد.

به گفته این اقتصاددان، بانک مرکزی وظایف مهمی دارد، اما در کشور ما نهاد‌های دیگر یا نمی‌گذارند یا نمی‌توانند کمک کنند تا این وظایف عملیاتی شوند، اما به هر حال بر کنترل ارزش پول ملی باید تلاش زیادی کرد چرا که رها کردن ارزش پول ملی یعنی رها کردن تورم و در اقتصاد‌هایی مانند اقتصاد کشور ما بازی با ارزش پول ملی به کسانی که پول‌های بادآورده دارند کمک خواهد کرد.

وی تاکید کرد: بانک مرکزی باید قدرت اجرایی خود را افزایش دهد. بانک مرکزی در قانون قدرت فراوانی دارد، اما در عمل حتی ۵۰ درصد آن قدرت را نمی‌تواند عملیاتی کند، چرا که هر فرد و گروهی در هر گوشه‌ای یک سازی می‌زند؛ بنابراین اختیاراتی که دارد را نمی‌تواند عملیاتی کند.

صدری در پایان تاکید کرد: کار آقای همتی که سابقه خوبی هم در بانکداری دارد این باید باشد که قدرت بانک مرکزی را افزایش دهد و در کنار آن ارزش پول ملی را را به ارزش واقعی خود برساند. البته در این مسیر تنها بانک مرکزی نقش ندارد، بلکه اصلاحات اقتصادی کشور، جلوگیری از پول‌های بادآورده و فساد گسترده و همچنین وظایف دیگر دستگاه‌ها نیز حائز اهمیت است.

منبع : شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

عناوین برگزیده