تاریخ: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۹:۴۷
بازدید: ۴۲۵
کد خبر: ۲۰۲۰۷۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو اردکان:

انتقال آب خلیج فارس به یزد فرصتی برای توسعه صنعتی است

انتقال آب خلیج فارس به یزد فرصتی برای توسعه صنعتی است
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو اردکان، بهره برداری از پروژه انتقال آب خلیج‌فارس به فلات مرکزی ایران را فرصتی برای توصعه صنعت ذکر کرد و گفت: با این هدف علاوه بر این شرکت، گل گهر سیرجان و مس سرچشمه کرمان تصمیم بزرگی را در تاریخ این بخش از کشور که بی سابقه است، اتخاذ کردند.

به گزارش می‌متالز، ناصر تقی زاده روز یکشنبه در آیین بهره برداری از قطعه سوم پروژه شیرین سازی و انتقال آب خلیج فارس به این شرکت از رییس جمهوری، وزیر صنعت، معدن تجارت و نیز نمایندگان مجلس در کمک به اجرای این پروژه برای تامین منابع مالی تشکر کرد.

پروژه یادشده امروز از طریق ویدیو کنفرانس با حضور رییس جمهوری به بهره برداری رسید.

وی افزود: این شرکت طرح‌های بزرگی برای توسعه و اکتشاف در دست اقدام دارد، نیازمند بهره گیری از منابع پایدار آب است چرا که آب به عنوان مایع حیات، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های شرکت‌های صنعتی و معدنی است.

مدیرعامل شرکت چادرملو اردکان گفت: قطعه سوم پروژه امروز افتتاح شد، طول آن از مجتمع مس سرچشمه کرمان تا صنایع فولادی منطقه اردکان حدود ۳۷۰ کیلومتر است که انشعابی هم به این شرکت کشیده می‌شود.

تقی زاده تصریح کرد: دبی آب انتقالی به این منطقه ۲ مترمکعب بر ثانیه از طریق لوله‌هایی به قطر هزار تا هزار و ۲۰۰ میلیمتر است و هفت مخزن ۱۱۰ هزار مترمکعبی برای ذخیره سازی آب احداث شد که برای سال‌ها تامین کننده آب پایدار برای صنایع است.

وی با اشاره به اینکه، بسیاری معتقد بودند که این پروژه توجیه اقتصادی ندارد، اظهار کرد: با توجه به ایمان و باوری که در بنیانگذاران طرح وجود داشت، این ریسک بزرگ انجام شد.

وی افزود: نباید فراموش کرد که این پروژه در اوج تحریم‌ها محقق شد، موفقیت تنها به انتقال آب شیرین به فلات ایران و شرق کشور خلاصه نمی‌شود بلکه موضوع مهم که از دستاورد‌های این طرح است، باید به آن توجه کرد، انتقال فناوری است.

تقی زاده افزود: حدود ۱۹۰ شرکت سازنده و پیمانکار توان خود را به کار گرفتند، هم اکنون ما صاحب توان فوق العاده‌ای برای ساخت قطعات مورد نیاز از جمله «ابرپمپ ها» شدیم و در نظر است ساخت «ممبران»‌های آب شیرین را هم بومی سازی شود که مقدمات آن در حال اجراست.

وی ادامه داد: اکنون این توانمندی در کشور به اثبات رسید که می‌توان با سرمایه گذاری شرکت‌های بزرگ سودآور و بخش خصوصی، نه تنها به عمران و آبادانی کشور سرعت بخشید بلکه باری از روی دوش دولت نیز می‌توان برداشت.

تقی زاده گفت: این پروژه عملاً ثابت کرد اگر نظام به این نتیجه برسد که توسعه را از حالت دولتی خارج و این مهم را به شرکت‌های خصوصی محول کند امری شدنی و مثمر ثمر برای کشور است.

طول پروژه یادشده تا یزد ۸۲۵ کیلومتر است که قطعه اول آن ۳۰۵ کیلومتر تا «گل گهر» سیرجان در استان کرمان قبلاً افتتاح شد.

همچنین قطعه دوم به طول ۱۵۰ کیلومتر از گل گهر تا مس سرچشمه کرمان و قطعه سوم هم از مس سرچشمه تا اردکان به طول ۳۷۰ کیلومتر است که امروز مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

طرح ملی انتقال آب از خلیج‌فارس به فلات مرکزی و شرق کشور، ازجمله دستاورد‌های بزرگ کشور در دهه پنجم پس از پیروزی انقلاب اسلامی است که به همت متخصصان داخلی و بخش خصوصی به سرانجام رسید و فلات مرکزی و شرق کشور را متحول می‌کند.

با تکمیل سه خط پروژه مهم و ملی انتقال آب خلیج‌فارس به فلات مرکزی ایران، درمجموع ۵۵۰ میلیون مترمکعب آب شیرین از خلیج‌فارس به فلات مرکزی ایران انتقال می‌یابد.

عملیات اجرایی این طرح در دولت یازدهم آغاز شد که رئیس‌جمهوری با دریافت ۴۰۰ میلیون دلار تسهیلات از صندوق توسعه ملی برای این طرح موافقت کرد، به‌جز این تسهیلات که اقساط آن نیز پرداخت می‌شود، بقیه هزینه‌ها توسط شرکت‌های بزرگ معدنی کشور و بخش خصوصی تأمین شد.

همچنین با دستور رییس‌جمهوری عملیات اجرایی خط ۲ انتقال آب از خلیج‌فارس به استان‌های خراسان جنوبی و خراسان رضوی و عملیات اجرایی خط سه انتقال آب از خلیج‌فارس به اصفهان آغاز شد.

عملیات اجرایی خط شماره چهار انتقال آب به سیستان و بلوچستان به صورت همزمان و عملیات اجرایی انتقال آب از دریای عمان (چابهار) به زاهدان نیز آغاز شد.

شهر اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) یزد

عناوین برگزیده