تاریخ: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۶:۲۴
بازدید: ۵۹۲
کد خبر: ۲۰۲۰۹۴
سرویس خبر : محیط زیست

تاکنون چنددرخت از محل جرایم زیست محیطی صنایع در یزد کاشته شده؟

تاکنون چنددرخت از محل جرایم زیست محیطی صنایع در یزد کاشته شده؟
‌می‌متالز - رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت یزد گفت: این که صنایع آلاینده به طور مداوم جرایم محیط زیستی خود را پرداخت کنند و این سرمایه هنگف سالانه به خزانه واریز شده و حتی از آن یک درخت هم در استان جهت بهبود محیط زیست کاشته و سبز نشود، هرگز مثمر ثمر واقع نخواهد شد.

به گزارش می‌متالز، سیدعلی اکبر کلانتر در اولین نشست تخصصی مدیریت سبز، بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش آلودگی­های محیط زیست صنایع استان که در راستای اهداف توسعه پایدار و حفاظت محیط زیست برگزار شده ضمن تاکید بر ضرورت دست یابی به صنعت سبز، اظهار کرد: همواره تولید با یک سری از آلایندگی‌ها همراه است ام باید تلاش شود تا پارادیم میان تولید و کاهش آلایندگی‌های زیست محیطی به نحوی برقرار شود که ضمن توسعه بخش تولید، بهبود وضعیت در حوزه زیست محیطی صنایع را نیز شاهد باشیم.

وی با بیان این‌که ما راهی جز حرکت در مسیر بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش مشکلات زیست محیطی نداریم، افزود: متاسفانه علیرغم بعضی از شعار‌هایی که در سطح کشور از گروه‌های مختلف می‌شنویم، این آرمان تاکنون نتوانسته به نحو شایسته به وهله اجرا برسد.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود با طرح این سوال که آیا از پرداخت جرایم محیط زیستی صنایع تاکنون در استان یزد حتی یک درخت هم سبز شده است یا خیر، گفت: این‌که صنایع آلاینده به طور مداوم جرایم محیط زیستی خود را پرداخت کنند و این سرمایه هنگف سالانه به خزانه واریز شده و حتی از آن یک درخت هم در استان جهت بهبود محیط زیست کاشته و سبز نشود، هرگز مثمر ثمر واقع نخواهد شد. با این اقدام ما نه تنها نسبت به حل این معضل اقدام نکردیم بلکه یک شبکه درآمدسازی دولتی در کنار تداوم آلودگی محیط زیست نیز ایجاد کرده ایم.

کلانتر بر انجام مطالعات کاربردی در این زمینه تاکید کرد و گفت: باید ضمن در اختیار قرار دادن تجارب صنایع سبز به دیگر صنایع، از مشوق‌های مالی نیز برای ترغیب صنایع برای سوق یافتن به سمت صنعت سبز بهره گرفته شود. خانه صنعت یزد در راستای نیل به مدیریت سبز، بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش آلودگی­های محیط زیست صنایع با رویکرد توسعه پایدار و حفاظت محیط زیست از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد بود. امید که با یک کار مطالعاتی، دقیق و علمی و در تعامل و همکاری چندجانبه بین نهادها، سازمان‌ها و تشکل‌های مرتبط بتوان هرچه زودتر به این آرمان بلند دست یافت.

فاطمه سعادتجو، رئیس سازمان جهاددانشگاهی استان یزد در این نشست با تاکید بر لزوم انتقال تجربیات و ارائه راهکار‌های کاربردی در این رابطه، ابراز امیدواری کرد که با همیاری و اتکا به ظرفیت خانه صنعت، معدن و تجارت استان یزد و صنایع و ارگان‌های مسوول در این زمینه گام‌های مثبتی در جهت حفاطت محیط زیست استان برداشته شود.

محمد میرشمس مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق استان یزد نیز هدف از برگزاری این نشست تخصصی را ارائه راهکاری‌های مصرف بهینه انرژی در راستای کاهش آلودگی‌های زیست محیطی دانست و اهتمام بیشتر صنایع به مصرف بهینه انرژی در راستای حفظ محیط زیست را خواستار شد و تاکید کرد: باید توجه داشت که آلاینده‌های زیست محیطی به روزی سلامت مردم و جامعه تاثیر گذار است و این نیز به نوعی تضییع کردن حق الناس است.

محمدرضا کوچک‌زاده معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان یزد در این نشست به اهمیت توسعه صنایع سبز در استان تاکید کرد و گفت: خوشبختانه امسال دو واحد صنعتی یزد موفق به دریافت لوح و تندیس سبز کشور و چند واحد دیگری نیز به صورت ملی تشویق شدند شدند که امیدواریم سال به سال شاهد رشد تعداد این صنایع باشیم.

وی با اشاره به کم آبی استان، مدیریت مصرف منابع استان در کنار مدیریت بهینه انرژی را حائز اهمیت خواند و ابراز امیدواری کرد که صنایع سبز استان تجارب خوب و عملی خود را در اختیار دیگر صنایع برای تبدیل به صنعت سبز قرار دهند.

در این نشست صنایع منتخب که شامل فولاد آلیاژی ایران، کاشی امین میبد، شرکت یزد پلیمر کویر، کاشی الماس کویر یزد (مهسرام) و کاشی ستاره میبد بودند به ارائه فعالیت‌های شاخص خود در راستای بهینه سازی انرژی و کاهش آلودگی‌ها پرداختند و در راستای اقدامات شایسته انجام شده با حضور مسوولان حاضر تقدیر شدند.

منبع: خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده