به گزارش میمتالز، بر اساس این آمار از بین ۷۲ هزار و ۳۳۵ طرح در دست اجرا تا پایان آذر امسال حدود ۵۲ هزار و ۹۰۴ طرح معادل ۷۳ درصد کل طرحها کمتر از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی، ۱۵ هزار و ۵۶۵ طرح معادل ۲۱.۵ درصد بین ۲۰ تا ۸۰ درصد، ۳۸۶۶ واحد معادل ۵.۳ درصد کل طرحها بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتهاند.
همچنین بیشترین طرحهای در دست اجرا طرحهایی با اشتغال ۱۰ تا ۵۰ نفر کارکن است که ۴۶ هزار و ۲۶۱ طرح معادل بیش از نیمی از کل طرحها را شامل میشود. ۱۹ هزار و ۵۵۷ طرح در دست اجرا نیز کمتر از ۱۰ نفر کارکن دارند و تعداد طرحهای با ۵۰ تا ۱۰۰ نفر کار کن و بیش از ۱۰۰ نفر کارکن نیز به ترتیب ۳۸۷۴ طرح و ۲۶۲۳ طرح بوده است.
مجموع اشتغال پیش بینی شده در طرحهای در دست اجرا نیز بیش از دو میلیون و ۵۲ هزار نفر است که ۸۴۰ هزار و ۵۱۵ نفر از آنها در طرحهایی با بیش از ۱۰۰ کارکن و ۸۳۵ هزار و ۲۵۴ نفر از آنها در طرحهایی با ۱۰ تا ۵۰ نفر کارکن مشغول خواهند شد.
مجموع سرمایه در طرحهای در دست اجرا تا پایان سال گذشته نیز بیش از ۱۱۲۷ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.
در این میان تا پایان آذر ماه امسال، ۱۰ هزار و ۶۷ طرح در بخش "سایر محصولات کانیهای غیرفلزی"، ۸۰۳۴ طرح در بخش "محصولات غذایی و آشامیدنیها" و ۷۳۸۰ طرح در بخش "ساخت مواد و محصولات شیمیایی" در دست اجرا بوده و این سه بخش بیشترین تعداد طرحها را به خود اختصاص دادند. کمترین طرحها نیز به بخشهای "جمعآوری، تصفیه و توزیع آب"، "تحقیق و توسعه" و "فاضلاب، دفع زباله، بهداشت محیط و سایر فعالیتهای مشابه" اختصاص دارد که به ترتیب یک، یک و ۱۹ طرح در آنها در دست اجراست.
در میان استانها نیز از بین ۷۲ هزار و ۳۳۵ طرح در دست اجرا، ۶۰۳۳ طرح در یزد، ۵۳۸۷ طرح در خراسان رضوی و ۵۲۰۷ طرح در اصفهان در دست اجراست که بیشترین تعداد طرحها را به خود اختصاص دادند. اما منطقه آزاد چابهار شش طرح، منطقه آزاد کیش ۱۰ طرح و قشم ۱۲ طرح در دست اجرا دارند که کمترین تعداد این طرحهاست.
سایر مناطق آزاد یعنی منطقه آزاد اروند، ماکو، انزلی و ارس نیز ۲۹، ۵۶، ۵۵ و ۱۷۹ طرح در دست اجرا دارند که به نسبت تعداد کمی است.
آمارهای قبلی وزارت صمت هم حاکی از این بود که وضعیت تمایل به سرمایه گذاری در بخش تولید در این نواحی، بهرهبرداری از واحدهای تولیدی و صنعتی و همچنین واحدهای فعال صنعتی در هفت ماهه امسال خوب نیست؛ هرچند برای اطمینان از این نتیجه گیری لازم است مناطق آزاد نیز آمارهای خود را به روز و منتشر کنند. این در حالی است که مناطق آزاد و ویژه تجاری با قوانین محدودتر و تشریفات گمرکی سادهتری نسبت به سرزمین اصلی با اهدافی از جمله حمایت از صنعت داخلی کشور، جذب فناوریهای نوین در امر تولید، گسترش تولیدات صادرات محور و اشتغالزایی راه اندازی شدهاند.