به گزارش میمتالز، بازار سرمایه که نیمه نخست سال گذشته را طلایی آغاز کرده بود و روزانه رکوردهای جدیدی را پشت سر میگذاشت در نیمه راه تابستان ۹۹ شروع به افت کرد که در آن مقطع بسیاری از آن به عنوان اصلاح شاخص یاد میکردند.
اما اصطلاح "اصلاح" با شدت هر چه تمامتر جای خود را با واژه "ریزش" تعویض کرد و سهامداران هر روز شاهد از بین رفتن سرمایه خود در بورس بودند.
در این بین کمتر سهامدار و کارشناسی بر این باور بود که این ریزش تدوام داشته باشد و همگان اعتقاد داشتند پس از مدت زمان کوتاه بازار به مسیر رشد بر خواهد گشت، اما برخلاف تصور همگان بازار نه تنها به مسیر قبلی باز نگشت بلکه شدت ریزش بیشتر شد و شاخصی که خود را برای عبور از ۲ میلیون واحد اماده میکرد به حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد رسید و در این بین سهامداران خرد که تمام داراییهای خود را به این بازار سرازیر کرده بودند دچار ضرر و زیان هنگفتی شدند.
هر چند در این بین مسوولان سازمان بورس سعی کردند با دستورالعملهایی مانع ریزش بیشتر بازار شوند و حتی دامنه نوسان را نیز تغییر دادند، اما هیچکدام از این دستورالعملها به کار بازار نیامد هر چند در این بین در برخی از روزها شاخص مثبت شد، اما نقشه بازار حکایت دیگری داشت.
با پایان سال ۹۹ سهامداران و برخی از کارشناسان بر این باور بودند که با آغاز سال ۱۴۰۰ بازار روند رو به رشد را در پیش خواهد گرفت و داستان ریزش هابی بورس با پایان سال ۹۹ به تاریخ خواهد پیوست، اما دیری نپاید که این باور فرو ریخت و در نخستین هفته سال جدید شاخص ۱۳ هزار واحد ریزش داشت تا "درب" همچنان بر پاشنه سال گذشته بچرخد.
علی خوانپایه کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بازار بهشدت منتظر انتخابات ریاست جمهوری است، بیان کرد: احتمال اینکه برخی از گروه سیاسی به دنبال تأمین منابع مالی از بازار باشند، وجود دارد و باید منتظر ماند این تأمین منابع مالی به سمت بازار خواهد آمد یا خیر.
کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: اکثر کارشناسان و مدیران صندوقها معتقدند فروردین و اردیبهشتماه خوبی پیش روی بازار قرار دارد، اما بهشخصه چنین سیگنالی را مشاهده نکردم.
وی تصریح کرد: برای ایجاد ترند نیاز به معامله روزانه ۱۰ هزار میلیارد تومان در بازار سهام داریم.
خوانپایه تأکید کرد: بازار بههیچعنوان دامنه نامتقارن مثبت ۶ منفی ۲ استقبال نکرد و بهشدت به دنبال تغییر آن است.
منبع: بورس نیوز