تاریخ: ۱۴ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۰:۱۶
بازدید: ۳۹۱
کد خبر: ۲۰۳۳۱۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
پیش گشایش؛

آیا عرضه‌های سنگین هنوز ادامه دارد

آیا عرضه‌های سنگین هنوز ادامه دارد
‌می‌متالز - بی شک با توجه به انتشار اخبار بسیار مثبت سیاسی در روز‌های گذشته و احتمال بالای کاهش قیمت‌های ارز در روز جاری منجر به عرضه‌های سنگین در اکثر نماد‌های بازار سرمایه در روز جاری خواهد بود و بعید است شاهد نوسانات مثبتی در نماد‌های اصلی باشیم.

به گزارش می‌متالز، در شرایطی که نمی‌توان حساب چندانی را روی معاملات بازار سرمایه در هفته گذشته نمود با این حال عرضه‌های سنگین در اکثر نماد‌های بازار در چهارشنبه هفته گذشته تا حدود زیادی وضعیت معاملات روز جاری را مشخص نموده است.

همانگونه که بسیاری از فعالین بازار سرمایه و البته کارشناسان به لطمات حاصل از اجرای طرح‌های غیر کارشناسانه مدیران سازمان بورس اذعان دارند، شاهد کاهش محسوس حجم و ارزش معاملاتی در روز‌ها و هفته‌های گذشته بودیم و بی شک با بهبود شرایط سیاسی و فروش نفت و سایر کالا‌های صادراتی ایران در ماه‌های آتی شاهد بروز رکودی سنگین در اکثر بازار‌های سرمایه گذاری در کشور خواهیم بود.

عرضه‌های سنگین در نماد سهام شرکت‌های خودروسازی و برخی نماد‌های پالایشگاهی و بانکی در چهارشنبه هفته گذشته، انتشار اخبار مثبت در خصوص امضای توافق نامه ۲۵ ساله ایران و چین و البته از سر گیری جلسات ۵+۱ با محوریت بازگشت آمریکا و رفع تحریم‌ها از اصلی‌ترین دغدغه‌های سهامداران در بازار روز جاری به شمار می‌رود.

اخبار اقتصاد بین‌الملل

بی شک مهمترین اخبار اقتصاد بین المللی مرتبط با ایران در روز‌های گذشته را می‌توان به چراغ سبز آمریکا برای برگشت به مذاکرات برجام و جلسه روز جمعه کشور‌های عضو برجام دانست. در این راستا وزارت خارجه آمریکا خبر داد که این کشور در نشست روز سه‌شنبه آتی در وین اتریش برای بحث درباره بازگشت دوجانبه به برنامه جامع اقدام مشترک حضور خواهد یافت.

وزارت خارجه آمریکا به پایگاه خبری آکسیوس خبر داد: ما برای شرکت در گفتگو‌ها با شرکای اروپایی، روسیه و چین برای مشخص کردن موضوعاتی که شامل بازگشت دوجانبه به پایبندی به برجام با ایران است، موافقت کردیم.

در ادامه بیانیه‌ای که سخنگوی وزارت خارجه به این پایگاه خبری داده، آمده است: از آنجا که مذاکرات سختی پیش رو قرار دارد، ما انتظار تحول غیر منتظره فوری نداریم، اما معتقدیم که این گامی رو به جلو است.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود گفته است: این گفتگو‌ها درباره گروه‌های کاری که اتحادیه اروپا با باقیمانده اعضای برجام از جمله ایران تشکیل می‌دهد، ایجاد خواهد شد. موضوعات اولیه‌ای که مورد بحث قرار خواهد گرفت گام‌های هسته‌ای است که ایران باید در راستای بازگشت به پایبندی به شرایط برجام اتخاذ کند و گام‌های کاهش تحریمی است که آمریکا باید در راستای بازگشت به پایبندی بردارد.

در این رابطه، وزارت خارجه روسیه خواستار بازگشت هر چه سریع‌تر برجام به چارچوب اصلی آن شد. این وزارتخانه اعلام کرد شرکت‌کنندگان در نشست روز گذشته کمیسیون مشترک برجام درباره اقداماتی که آمریکا باید برای برداشتن تحریم‌های اعمال شده علیه ایران انجام دهد، گفتگو کردند.

وزارت خارجه روسیه در بیانیه خود بعد از نشست برجام که با مشارکت «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه این کشور برگزار شد، افزود: طرف روسی با قاطعیت در این مسیر پیش می‌رود که جایگزینی برای برجام وجود ندارد و مصرانه از همه طرف‌ها می‌خواهد هر تلاشی را برای بازگرداندن توافق هسته‌ای به چارچوب اولیه در سریع‌ترین زمان ممکن به کار ببندند.

مسکو در ادامه بیان کرد: آنطور که به وزارت خارجه روسیه خبر داده شد، در این نشست روش‌های خاص برای اجرای عملی تفاهمات اساسی درباره اجرای کامل و پایدار برجام که در بیانیه مشترک در سطح وزرای خارجه در ۲۱ دسامبر منعکس شده بود، مورد بحث قرار گرفت.

وزارت خارجه روسیه اظهار داشت: شرکت‌کنندگان در نشست، توجه ویژه‌ای به اقداماتی که آمریکا باید برای از بین بردن اقدامات سابق خود در نقض برجام و همچنین برداشتن تحریم‌هایی که علیه ایران اعمال شد، انجام دهد، داشتند.

اقتصاد کلان و بازار سرمایه

اما مهمترین اخبار مرتبط با اقتصاد داخلی را می‌توان به اظهارات رئیس کل بانک مرکزی مرتبط دانست.

همتی در یک گفت وگوی مطبوعاتی اذعان داشت شاخص‌های عمومی نشان‌دهنده‌ی بهترشدن وضعیت است. اگر بتوانیم این روند را حفظ کنیم، مطمئنم که با کنترل تورم می‌توانیم به شاخص‌های بلندمدت از نظر رشد اقتصادی برگردیم. حتماً می‌توانیم فراتر برویم، مگر اینکه بی‌احتیاطی کنیم؛ یعنی انضباط مالی دولت به بانک مرکزی فشار بیاورد که خدای‌ناکرده نقدینگی بیشتری را پمپاژ کند.

برای بهترشدن هم یک شرط دارد که مسائل سیاسی و انتخاباتی را وارد مساله‌ی اقتصادی نکنیم. سه چهار ماه به انتخابات مانده تا دولت جدید مستقر شود. شرایط در این چندماه ثبات ندارد. خواهشم این است که در گفتار‌ها و کردار‌ها همه به این نکته توجه کنند که ۱۴۰۰ سالی است که ما می‌توانیم بعد از پشت سرگذاشتن فشار حداکثری روند آرامش را به‌سمت معیشت ببریم.

درباره‌ی تورم هم باید تلاش کنیم که برگردد. ما هدف‌گذاری تورم را پیگیری خواهیم کرد. البته هدف‌گذاری تورمی‌مان داشت به‌خوبی پیش می‌رفت، ولی شوک شهریور و آبان ۹۸ باعث شد از کنترل بانک مرکزی خارج شود. رشد نقدینگی هم به آن کمک کرد. اگر ما بتوانیم رشد نقدینگی را با ابزاری که در اختیارمان است با عملیات بازار باز از ناحیه‌ی بانک مرکزی کنترل کنیم، ان‌شاءاللّه خواهیم توانست با هدف‌گذاری، تورم را کنترل کنیم که به ثبات گذشته‌اش برگردد.

بازار امروز

همانگونه که در ابتدای گزارش نیز عنوان شد عرضه‌های سنگین در نماد سهام شرکت‌های خودروسازی و برخی نماد‌های پالایشگاهی و بانکی در روز چهارشنبه از یک سو، کاهش قیمت‌های جهانی نفت و برخی فلزات اساسی در هفته گذشته و انتشار اخبار بسیار مثبت احتمالی در خصوص امضای توافق نامه ۲۵ ساله ایران و چین و نشست احتمالی کشور‌های برجام و کاهش محتمل قیمت ارز از اصلی‌ترین دغدغه‌های سهامداران در بازار روز جاری به شمار می‌رود.

بی شک با توجه به انتشار اخبار بسیار مثبت سیاسی در روز‌های گذشته و احتمال بالای کاهش قیمت‌های ارز در روز جاری منجر به عرضه‌های سنگین در اکثر نماد‌های بازار سرمایه در روز جاری خواهد بود و بعید است شاهد نوسانات مثبتی در نماد‌های اصلی باشیم.

منبع: بورس نیوز

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین