به گزارش میمتالز، شهر اراک به عنوان مرکز استان مرکزی به عنوان پایتخت صنعتی ایران شناخته میشود که در طول طی چند دهه اخیر چهرهای صنعتی به خود گرفت و با راهاندازی طرحهای صنعت نفت و پتروشیمی به یکی از بزرگترین مراکز صنایع استراتژیک ایران اسلامی بدل شده است.
اراک یکی از شهرهای صنعتی ایران است که از لحاظ گوناگونی محصولات صنعتی، نخستین، از لحاظ وجود صنایع مادر، دومین و بهطور کلی یکی از چهار قطب صنعتی کشور محسوب میشود به طوری که شمار صنایع مادر در این شهر به بیش از بیست واحد میرسد.
تولیدات صنایع شهر اراک علاوه بر تأمین نیازهای داخلی، به کشورهای خارجی نیز صادر میگردد و به همین سبب بخش بزرگی از صادرات کالاهای صنعتی را به خود اختصاص دادهاست.
از حدود یک دهه اخیر تا به امروز عرصه اقتصاد و تولید دو محور مهم در نامگذاری سالها از سوی رهبر معظم انقلاب بوده به طوری که در چندسال اخیر تاکیدات معظم له در سخنرانیهای ارزشمندشان و نیز این نامگذاریها بر توجه افکار عمومی و مسوولان بر مسوله مهم تولید متمرکز بوده است به طوری که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی نوروزی سال ۱۴۰۰ در بحث ضرورت رفع موانع تولید به مواردی همچون واردات بیرویه، قاچاق کالا و رفع مقررات زائد اشاره کردند و افزودند: موانع تولید بسیار بیشتر است که باید در صداوسیما تبیین، و با کمک دستگاهها و مردم رفع شود.
ظرفیت بالای کلانشهر اراک در بخشهای مختلف تولید به ویژه صنعت موضوعی شد تا خبرنگار خبرگزاری تسنیم استان مرکزی در نخستین مصاحبه خبری "حسین بختیاری" فرماندار کلانشهر اراک در سال ۱۴۰۰ به بررسی وضعیت صنایع مهم و بزرگ این شهر در سال تولید، پشتیبانیها و رفع موانع بپردازد که مشروح آن در زیر میآید:
فرماندار اراک در پاسخ به سوالی درباره اینکه "تحلیل شما از نامگذاری سال ۱۴۰۰ به نام "تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها" چیست؟ " اظهار داشت: آن چیزی که در قالب شعار امسال به اعتقاد بنده مقام معظم رهبری فرمودند تجربهی سالهای قبلی بود که در قالب شعارسال مطرح شده بود.
وی افزود: به طریقی شعار سال امسال به اعتقاد من مکمل و تکمیل کننده شعارهای سالهای قبل بود که مقام معظم رهبری در مقوله تولید فرمودند مهمترین مسوله کشور تولید است و ما سالهای گذشته شاهد این بودیم که قسمتی از پشتیبانیهایی که باید انجام صورت میگرفت، ضعیف بود و این پشتیبانیها یک قسمتی برای شهر اراک که سومین یا چهارمین شهر صنعتی کشور هست و از حیث وجود صنایع مادر به اعتقاد من نخستین شهر کشور است و قسمتی از این پشتیبانیها از طریق مسوولین باید صورت میگرفت که انجام نشد و قسمت دیگری از طریق دستگاههای اجرایی، کمیسیونهای کارگری و سایر کمیسیونهای مرتبط با صنعت باید محقق میشد که کمتر انجام شد.
بختیاری در پاسخ به سوالی درباره اینکه "اهمیت مانعزدایی و پشتیبانی از بخش تولید چیست؟ " گفت: قسمت دوم شعار سال بحث موانع زدایی که مقام معظم رهبری فرمودند همین دردی بود که ما احساس کردیم.
وی بیان کرد: ما در قسمت نخست یعنی تولید انشاالله باتوکل بر خدا در اجرای شعار سال که مقام معظم رهبری فرمودند حرکت میکنیم و همه تلاش ما بر این است که آن پشتیبانیهایی که سالهای قبل باید محقق میشد، اما نشد امسال تحقق پیدا کنند.
بختیاری عنوان کرد: انتظاری که از مسوولین کشوری، محلی، اجرایی و مربوطه داریم این است که در راستای تحقق پیام سال اصل را بر پشتیبانی قرار دهند و بنده اعتقادم این است که اگر پشتیبانیها انجام شود واحدهای صنعتی بزرگ ما که به شدت به این پشتیبانیها نیاز دارند از این وضعیتی که حالا نسبت به سالهای قبل بهتر، اما هنوز شکننده است، نجات پیدا میکنند.
فرماندار اراک در پاسخ به سوال "اراک مرکز حضور صنایع بزرگی در خود است، فکر میکنید چه اقداماتی باید در این شهر اجرا کرد؟ " گفت: ما در بحث هپکو واقعا نیاز به پشتیبانی داریم و سازمان تامین اجتماعی کشوری که قسمت عمده سهام آن را گرفته است میتواند بهترین پشتیبان ما باشد.
وی ادامه داد: در بحث واگن پارس نیز واقعا شرکت مپنا که ورود پیدا کرده پشتیبانی مسوولین مپنا از این واحد صنعتی خیلی عظیم و مهم در اراک تاثیر بسزایی دارد که بسیاری از تنگناها برطرف میشود و پشتیبانی مسوولین کشوری از تولیدات شرکت واپن پارس در آنجاست که تولیداتی همچون واگنی که در اراک تولید میشود را که حتی وارداتی با کیفیت بد و نامناسب از خارج از کشور است، وارد نکنند که اینها یک سری مواردی است که در جامعه مطرح میشود، زیرا افراد خاصی به دنبال سودجویی هستند.
فرماندار اراک تصریح کرد: صنایع بزرگ دیگری نیز در اراک وجود دارد که باید مورد توجه در سال ۱۴۰۰ باشد به طوری که ایرالکو نیز از واحدهای صنعتی بزرگ استان است که قسمتی زیادی از آلومینیوم کشور و بسیاری از صنایع زیردستی را پوشش میدهد و اشتغال را حفظ میکند و به اعتقاد بنده پشتیبانی هیئت مدیره و وزارت صنایع و مسوولان متولی میتواند به رفع نیازهای این واحد کمکهای زیادی کند.
بختیاری در پاسخ به اینکه "تحلیل شما از موضوع مانعزدایی در بخش تولید چیست؟ " گفت: در خصوص قسمت مانعزدایی که در بخش پایاتی شعار امسال قرار دارد واقعا اعتقادم این است که ما به هر حال در قسمتهایی از کار به موانع برخورد میکنیم و حالا قسمتی از آن را در ستاد تسهیل و رفع موانع مطرح میشد.
وی اضافه کرد:، اما واقعیت این است که آن طور که ما به عنوان خط مقدم پیگیریها و از نزدیک با کارگر و شورای اسلامی و مسوولان این واحدها ارتباط داشتیم احساس میکردیم که این موانع واقعا برداشته نمیشود و در خیلی از مواقع قانون هست، اما مدیران همراهی نمیکردند.
فرماندار اراک خاطرنشان کرد: به طور مثال یک دستگاهی که به طریقی میتوانست قوانین را منعطف کند که هم قوانین شکسته نشود و هم مشکلات واحدهای صنعتی برطرف شود فقط به استناد آن بخش خشک قانون که ممکن است این اجازه را به آنها بدهد که همکاری نکنند به آن استناد میکردند و همکاری نمیکردند.
بختیاری عنوان کرد: حال انتظاری که داریم این است که بنا بر فرمایشات مقام معظم رهبری که سکان دار نظام و شخص نخست مملکت هستند و دستورات معظم له برای همه ما مطاع است به این عرصه ورود کنند و قوانین را به گونهای منعطف کنند که موانع کار برداشته شود و قطعا ما در قوانین رفع موانع و تسهیل امتیازات خوبی اگر مدیران همکاری کنند داریم که قسمتهای زیادی از مشکلات واحدهای صنعتی هم کوچک و بزرگ حل میشود.
"حسین بختیاری" فرماندار اراک میگوید: پشتیبانی مسوولین کشوری از تولیدات شرکت واپن پارس در آنجاست که تولیداتی همچون واگنی که در اراک تولید میشود را که حتی وارداتی با کیفیت بد و نامناسب از خارج از کشور است، وارد نکنند که اینها یک سری مواردی است که در جامعه مطرح میشود، زیرا افراد خاصی به دنبال سودجویی هستند...
فرماندار اراک در پاسخ به اینکه "نقش بانکها در حمایت از تولید چگونه تعریف میشود؟ " گفت: بانکها در بسیاری از اوقات به جای اینکه زیر بال یک واحد صنعتی را بگیرند گاهی اوقات به استناد قوانینی که دارند انسداد ایجاد میکنند و کاری میکنند که آن شرکت یا واحد صنعتی به خاطر بدهی که دارد کلا مسدود شود و در معرض ورشکستگی قرار بگیرد.
وی افزود: با این بحثی که مطرح شده است که مانع زدایی کنند و رفع موانع کنند میتوانند با یک نگاه تعاملی، مسالمت آمیز و مساعدت ساز به واحدهای صنعتی کوچک و بزرگ کمک کنند تا بتوانند بهتر از این که هستند چرخه تولید را به حرکت درآوردند.
فرماندار اراک در پاسخ به سوالی درباره "رمز پویایی در بخش تولید چیست؟ " گفت: به اعتقاد من این اصل امکان پذیر است، اما یک تعهدی به فراتر از قانونهای موجود میخواهد و آن تعهد به حل مشکلات مردم و دیدن جوانی است که دوران تحصیل آن گذشته و در آستانه ازدواج قرار دارد که لازمه ازدواج اشتغال است.
بختیاری ادامه داد: این را باید ببینید که تعهدی فراتر از قانون، انسان محوری، حقوق شهروندی، تعامل برانگیز و تعامل ساز برای حل مشکلات مردم است که ما آن را در مدیران میخواهیم و اینکه یک مدیری بنشیند و صرفا بخواهد استناد کند به قوانین به اعتقاد من این کار بیبدیلی نیست و یک رایانه میتواند برابر صدها مدیر تصمیم گیری کند.
فرماندار اراک در گاسخ به اینکه "به مدیریت اشاره شد، فکر میکنید یک مدیریت پویا تا چه حد به تولید کمک میکند؟ " گفت: مدیریت به عقیده بنده یک هنری است که با رعایت قوانین و تا جایی که قوانین شکسته نشود و در جهت ایجاد یک انعطاف، تعامل بین مردم و حوزه کاری مدیر باشد.
وی بیان کرد: اگر ما از چنین مدیرانی برخوردار باشیم بی شک فرمایشات مقام معظم رهبری انجام میشود و اگر این موارد که حضرت آقا به عنوان شعار سال فرمودند که هم پشتیبانیها و هم رفع موانع است.
بختیاری خاطرنشان کرد: اگر انشاالله مدیران با تعهد به این موضوع نگاه کنند قسمتهای زیادی از مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی ما مرتفع میشود و قطعا شاهد رونق و چرخش چرخ تولید خواهیم بود.
منبع: خبرگزاری تسنیم