به گزارش میمتالز، ولید هلالات اظهار کرد: کلیت بازار در سال ۹۹ در کامودیتیها به سمت تعادل حرکت کرد و رشد هم داشتند که به دو دلیل تقویت بازارهای جهانی و انتظار برای گزارشها و همچنین الزام صندوقهای درآمد ثابت برای خرید سهام بود، طبیعی بود که این صندوقها به سمت شرکتهایی که EPS محور و P/E خوبی دارند بروند که عمده آنها شرکتهای کامودیتی بودند.
کارشناس بازار سرمایه افزود: البته ۳۰۰ نماد دیگر حدود ۳ هزار میلیارد تومان صف فروش داشتند که علی رغم رشد کامودیتیها و شاخص نتوانستند متعادل شوند و در صف فروش قفل ماندند و این موضوع فضای هیجان منفی را به ۱۴۰۰ کشاند.
وی گفت: در هفته گذشته صف فروشها کم کم در حال کاهش بود و روز گذشته نیز صف فروشها به ۱۵۰۰ میلیارد تومان کاهش یافت.
هلالات بیان کرد: طی ماههای اخیر ذهنیت این بود که باید منتظر ماند تا فضا درباره کرونا، انتخابات و برجام، شفاف شود، سیاست صبر همیشه در اقتصاد و بازارها موجب رکود میشود.
کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: اتفاقی که در بازارهای موازی صورت گرفته این است که به عنوان مثال بازار مسکن در یک فصل دچار رکود نبوده اما؛ در بازار سهام برخلاف آنچه که انتظار میرفت مسیری برای مذاکرهای درباره لغو تحریمها باز شد و این موجب قفل شدن بازارسرمایه شد و سهامداران دست از خرید کشیدند و منتظر هستند، افرادی هم که پرتفوی آنها در سهام است و "نقد" ندارند ترجیح میدهند بخشی از سبد خود را به صورت نقد نگه دارند تا بتوانند پس از اتفاقات پیرامونی تصمیم درستی بگیرند.
وی تصریح کرد: این عوامل موجب شده بازار در صف فروش قفل شود هر چند ارزش آن بالا نیست و در حال حاضر کمتر از ۴ هزار میلیارد تومان است، اما حدود ۵۰۰ نماد قفل در صف فروش هستند و بازار از حرکت ایستاده است.
هلالات تاکید کرد: به نظر میرسد با شرایط فعلی گذشت زمان میتواند چاره ساز باشد تا فضا شفاف شود.
کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بازگشت برجام به هیچ عنوان برای بازار اتفاق بدی محسوب نمیشود و این موضوع به اشتباه بیان شده است، گفت: تحریم فقط عامل تعیین قیمت دلار نیست بلکه تورم بالا و خلق نقدینگی است که همیشه در اقتصاد کشور وجود داشته و گره زدن همه چیز به دلار موجب شده زمانی که اسم برجام به میان میآید همه تصور کنند دلار کاهش و متقابلا بازار نیز اُفت کند.
وی افزود: واقعیت این است که بسیاری از صنایع همانند خودرویی ها، کاملا ارزبری دارند که کاهش قیمت مواد اولیه زیان آنها را کاهش میدهد یا صنعت بانک و بیمه فضای مثبتی را میتوانند تجربه کنند یا افزایش تولید خودرو میتواند صنعت لیزنگ را فعال کند.
هلالات تصریح کرد: صنایع بزرگ کشور در بورس حضور دارند که همه از در بخشهای مختلف از تحریم لطمه دیدند که اتفاقات برجام برای آنها نکته منفی ندارد.
کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: دو موضوع گذر زمان و اصلاح فروموله کردن دامنه نوسان در یک بازه زمانی مناسب میتواند به عنوان محرک بازار عمل و اثرات مثبتی داشته باشد.
منبع: بورس نیوز